Skocz do zawartości

BYŁYŚMY KWIETNIÓWECZKAMI-JESTEŚMY MAMUSIAMI | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Shine moja waga tez stoi i duzo mi zostalo kilogramow po ciazy:/ Ale cwiczyc tez mam zamiar juz zaczac(mam nadzieje ze juz moge chociaz to dopiero 3 tygodnie) bo nic mnie juz dawno nie boli 🙂 No a te pasy uciskowe-miejmy nadzieje ze cos pomoga 😁

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• KaSia86

337

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Marccia napisał:
Mam pytanie do dziewczyn po cesarce.Mam tuz nad cieciem dosyc duzy zwis skory(brzucha) macie tez tak,czy to tylko u mnie tak wyglada?Zastanawiam sie czy to naturalne,czy po prostu mialam tyle tluszczyku?Wiem jedno,ze wyglada zupelnie inaczej niz po porodzie naturalnym,no ale moze to przez to ciecie.

Marccia ja dokładnie nad samym cieciem mam fałdek tłuszczyku w sumie tylko tam...a jesli chodzi o wage stanełam na 55 kg i nic sie nie ruszy dalej w dól

wczoraj byłam u gina. dostałam opiernicz za pas na wstępie.zostalam wymacana - badanie ginekologiczne, badanie piersi 🙂no i Usg - na nim wyszło ze mam nadal powiekszona macice (7 ...a norma to 4,5-5)nie znam wspolczynnikow. nic dziwnego bo brzuch mialam duzy no i macica tez była bardzo rozciągniętą.mam sie zglosic za 3 miesiace na cytologie,wczoraj nie robil ze wzgledu na ta macice i ciagle mam jeszcze odchody poporodowe:/

poprosilam o cerazette,od dzisiaj zaczynam brac 🙂Matus dostał ode mnie na (dzien dziecka- troche wczesny)lezaczek bujaczek fisher-prica.fajnie mu sie lezy,zasypia przy wibracjach,zabawki go nie bawia woli swoje piastki- wsadza je do buzki przy czym fajnie mlaska 🙂

Ufff..jestem, kurczę, nie mogę sie wyrobić z praniem, słuchajcie, codziennie piorę, no a potem to prasowanie mnie dobija.Może to tez dlatego, że młoda dużo ulewa i non stop przebieranie, a moich ciuchów też nie oszczędza. Przydałaby sie pralkosuszarka..ech..marzenia..
utro wraca mój M, więc już się nie mogę doczekać, bo trochę odetchnę.
W niedzielę robimy urodziny Alicji ( kończy jutro 4 latka) w lesie i grilla. Stwierdziliśmy po tych chrzcinach, że szybko podobnej domowej imprezy nie przeżyjemy..

• Mamusia
Ja za to piorę raz na tydzień, chyba mam małego czyściocha 🙂 ulewa sporadycznie i to może ostatnie dwa łyczki, więc cieszę się ze chociaż ten problem mam z głowy ( odpukać ).
Myszor, wczoraj postanowiłam nie dawać Martynce czopka i o dziwo była cisza 🤪 o 19 ją wykąpałam, potem wypiła mlecko z dwóch cyców i jeszcze butelka (mało jej było), po czym usnęła jak aniołek i spała do 4.- ja się nawet przed nią obudziłam hehe 😆 potem dostała cyca i spała do rana chyba coś koło 8. Jestem zaskoczona, ale zauważyłam że muszę ją dużo na brzuszku układać i w trakcie karmienia brać na ramię żeby jej sie dobrze odbiło. Być może wcześniej była zbyt zagazowana i przez to niespokojna. Zobaczymy.

Aha, kobitki, dzisiaj moja buba posłała mi pięknego uśmieszka - całkiem świadomego 😆 Cudowne uczucie 😆

No widzisz...utrzymuj ten rytuał, to codziennie tak będzie a przed spaniem albo wieczorkiem najpierwe masaż brzuszka, zgodnie ze wskażowkami zegara a potem na końcu przygnij jej zgiete nóżki do brzuszka i chwilkę potrzymaj, gazy pięknie odchodzą. aha, i jak używasz, to odstaw koperek, teraz pediatrzy na konferencji mówili, że koperek daje odwrotne efekty u takich malców, bo co prawda pomaga łączyć gazy w brzuszku, ale tez nasila ich tworzenie, a takie dzieci nie potrafią ich usunąć i robi się problem 🙂
A takie uśmiechy to cudna sprawa, tez to uwielbiam 🙂

• Mamusia
Jestesmy po wizycie u pediatry 🙂 Amelka przez trzy tygodnie skoczyla z wagi 2925 na 3650,czyli przybrala 725deko.Lekarz nic nie mowil ale wydaje mi sie troche duzo.Napiszcie prosze ile prezybraly Wasze malenstwa w ciagu tych trzech tygodni.

• Mamusia
Marccia my dzis nie bylismy u lekarza,ale zwazylismy dzis naszego brzdaca...no i w szoku bylam! Jak wychodzilismy ze szpitala w zeszlym tygodniu w poniedzialek to wazyl 4800 no a dzisiaj waga (w ubrankach) pokazala nam 6100 🤪 Takze ja sie zastanawiam czy to nie za duzo?? Ale on wcale nie jest napasiony-jest taka okragla kluseczka,ale bez przesady... Poza tym karmie tylko piersia no i zawsze na zadanie-wtedy kiedy jest glodny... Ma dopiero 3 tygodnie a wyglada na 3 miesiace 🙃

No i wlasnie dziewczyny, jak Wasze malenstwa przybieraly na wadze?

Oj, gdzie tam mnie do Piotrusia. Dzisiejsze wymiary Natalki to waga 4800g, 63cm, główka 37cm (a we wtorek będzie mieć dwa miesiące). Wg siatki centylowej rośnie idealnie po lini 🙂
Kasiulka, masz po prostu faceta z krwi i kości 🙂
Marccia, ta waga w normie.
Co sie przejmujecie, grunt, żeby maluszki zdrowe były 🙂))

NO KASIA TO RAZEM BĘDZIEMY SIĘ WSPIERAC W GUBIENIU KILOGRAMÓW.

ODEBRALAM DZISIAJ WYNIKI POSIEWU OSKARA I MA MNÓSTWO PALECZEK KLEBSIELLA OXYTOCA-GROŹNA BAKTERIA POWODUJĄCA RÓŻNE ZAPALENIA ITD. DOSTAŁ ANTYBIOTYK I MA BRAĆ 12 DNI I BIO-GAIA CODZIENNIE,BO TO PROBIOTYK.
MOŻNA BYŁO TEGO UNIKNĄĆ I JEST TU WIA LEKARKI ZE SZPITALA-JAK BYLIŚMY Z MAŁYM DZIEŃ PO WYJŚCIU ZE SZPITALA(STRASZNIE PŁAKAŁ I OKAZAŁO SIĘ,ŻE KOLKA)MIAŁ ROBIONE BADANIE KRWI I MOCZU I JUZ WTEDY BYŁY BAKTERIE NIELICZNE,GDYBY LEKARKA ZROBIŁA POSIEW I DAŁA WTEDY LEK TO MAŁEMU NIE NARASTAŁYBY TE BAKTERIE PRZEZ 5 TYGODNI.
TO PRZEZ TO JEST NIESPOKOJNY I BOLI GO BRZUSZEK 😞
OD WCZORAJ W DZIEN JEST MARUDNY,NIE ŚPI I TYLKO CYCA CHCE,DOBRZE CHOCIAŻ,ŻE W NOCY ŚPI BIEDACTWO

MA SZCZĘŚCIE,ŻE W PORĘ WYKRYTO BAKTERIĘ BO BYM JĄ...JAKBY OSKAROWI COŚ SIĘ STAŁO

Marccia napisał:
Jestesmy po wizycie u pediatry 🙂 Amelka przez trzy tygodnie skoczyla z wagi 2925 na 3650,czyli przybrala 725deko.Lekarz nic nie mowil ale wydaje mi sie troche duzo.Napiszcie prosze ile prezybraly Wasze malenstwa w ciagu tych trzech tygodni.

MOJ MAŁY JAK WYCHODZILIŚMY ZE SZPITALA WAŻYŁ 3060 A 20.05 WAŻYŁ 4280,CZYLI PRZEZ 5 TYG. PRZYBRAŁ 1220,LEKARKA MÓWI,ŻE ŁADNIE,A JEST TYLKO NA CYCU

PODOBNO NORMA TO 20 G NA DOBĘ ALE MYŚLĘ,ŻE KAŻDE DZIECKO MA SWOJE TEMPO

• Mamusia
Shine bo tak to juz jest z tymi szpitalami i lekarzami...:/ Moj lekarz tez mnie doprowadzil do takiego stanu,ze malo sie nie przekrecilam... Sama musialam prosic zeby dal mi skierowanie na badanie krwi zeby skontrolowac jak to teraz jest u mnie z ta krzepliwoscia krwi. Zrobilam badanie i zadzwonilam podac mu wynik i zapytac czy nadal mam zastrzyki przyjmowac-a on mi na to zeby zmniejszyc dawke do 1 dziennie i konsultowac wszystko z poradnia hematologiczna-do ktorej sa ok 6-miesieczne kolejki:/ Mozna tez prywatnie(tak mi doradzil)-ale wizyta z badaniami z 500zl by kosztowala to ja dziekuje...

Echh...jak najdalej od szpitali!!!!

KaSia86 napisał:
Shine a z tym odchudzaniem to nie przesadzaj-u Ciebie nic nie widac tak Cie sciagnelo 🙂 U mnie za to samara wiszaca wiec bede miala nad czym pracowac 😉[/quot

BEZ PRZESADY KASIA...MAM JESZCZE 6 KG I WIDAĆ TO,NIE MIESZCZĘ SIĘ W SPODNIE SPRZED CIĄŻY A MAM TAKI CEL I NIE SPOCZNĘ PÓKI ICH NIE WŁOŻĘ WSZYSTKICH !!!
ALE ODCHUDZAĆ SIĘ TERAZ NIE MOGĘ,TYLKO PAS I ĆWICZENIA.

MAŁY JEST TAK NIESPOKOJNY OD WCZORAJ(PRZEZ TO ZAKAŻENIE) I NIE MAM NAWET CZASU POMYŚLEĆ O ĆWICZENIACH 😞

CO DO SZPITALI I LEKARZY TO BRAK SŁÓW ALE JA TEGO TAK NIE ZOSTAWIĘ...

A TY KASIA JUŻ LEPIEJ???

POZDRAWIAM 🙂

a moja Alcia sie pochorowała, ma chlustające wymioty - niestety z dużą pewnością znowu rotawirus. Ech, czemu tej szczepionki nie wymyślili dwa lata wcześniej...

• Mamusia
Shine no u mnie teraz juz dobrze-wyniki dzis odebralam no i sa bardzo dobre bo juz mieszcze sie w normie 😁 🙂 A co do mieszczenia sie w spodnie-ja wlozylam na siebie tylko jedne,ktore przed ciaza wygladaly na mnie jak worek:P A o reszcie narazie moge zapomniec 😞 Ale juz sobie powiedzialam ze jak tylko skoncze karmic(a to mam nadzieje jeszcze nie szybko) to odrazu ostro sie biore za odchudzanie cwiczenia(i chyba wroce do tabletek odchudzajacych,ktore bralam przed ciaza bo z nimi schudlam 15kg 😁)

KaSia86 napisał:
mikusia no wlasnie,co z tym pasem? Dlaczego lekarz cie opierniczyl? Ze to za szybko? Czy o co chodzi? Ja tam juz nosze 4 czy 5 dzien i nie narzekam 🙂 Juz dawno nic mi nie boli, nic mi nie ciagnie wiec nie wiem po co czekac...

Kasiu ja nosze juz pas 5 tygodni i efekty jakies sa bo brzusio sie wciaga,ale dokladnie chodzi o to ze ponoc pas tylko rozleniwia macice no i miesnie brzucha tylko sa uciskane przez pas aby miec piekny brzusio to kazal mi kupic rowerek i cwiczyc bo nic nie poprawi wygladu brzucha jak cwiczenia i kremy ujedrniajace...zamierzam kupic z pharmaceris poporodowy-ujedrniajacy- bardzo go sobie chwala kobiety kosztuje okolo 50 zloty w aptece.

Marccia napisał:
Mikusia a powiedzial Ci gin.od kiedy mozna nosic pas?Tez mam pasPani Teresa i chcialam juz go zakladac ale nie wiem czy to nie za szybko po cesarce???

Marccia,ja jak byłam sciagac szwy u mojej gin co prowadziła mi ciaze to powiedziała ze moge zaczac nosic od 3 tyg po cesarce,a zaczelam po poltora tyg PO bo nie bolało mnie nic i zakladalam na pare godzin.a ten u ktorego byłam teraz jest przeciwnikiem pasów...ja wiem ze mi pas pomogł dobrze mnie sciasnal...a cwiczyc trzeba to fakt :/ale mi sie nie chce:/

• Mamusia
Mikusia to fakt,ze trzeba cwiczyc 🙂 Tez mi sie nie chce ale trzeba sie zmobilizowac i zaczac!Kiedys cwiczylam callanetics i efekty byly piorunujące.Naprawde polecam ta forme cwiczen!!Pozostalo mi 5kg.do zgubienia i to powinno mnie zachecic do cwiczen a tu nic...zero checi!Moze zaczne od dzisiaj 🙂

WIDZĘ KOBIETKI,ŻE CHYBA WSZYSTKIE MAMY STRASZNĄ MOTYWACJĘ DO ĆWICZEŃ....ALE NA MOTYWACJI SIĘ KOŃCZ

MÓJ MAŁY JUŻ DRUGI DZIĘŃ NIESPOKOJNY(JUŻ SIŁ NIE MAM),DRUGI DZIEŃ BIERZE ANTYBIOTYK I MAM NADZIEJĘ,ŻE ON POOMOŻE BO CIĘŻKO SIĘ POZBYĆ TYCH BAKTERII 😞 WYSYPKĘ NA BUZI TEŻ MA OD NICH 😞