Skocz do zawartości

BYŁYŚMY KWIETNIÓWECZKAMI-JESTEŚMY MAMUSIAMI | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Adunia, my tez będziemy tęsknic, ale mam nadzieję, że szybko wrócisz - musisz! Powiedz mężowi, żeby coś skrobnął czasem. Trzymam kciuki za naszą kochaną maliznę.

Moja młoda wypiła przed chwilą 60 ml z butelki, jak na nią, to ekstra osiągnięcie. Jeszcze dziś poćwiczymy.

Wczoraj mi wypełzła z maty..nie wiem, jak to zrobiła, ale jakoś się przemieściła..na brzuchu..do tylu..hmm.

Co do bioderek, to my mielismy jedno usg na początku i kontrola po 3 miesiącach, bylo wszystko super, jądra kostnienia, ostre brzegi, kąty rozwarte itd. więc dr powiedział, że to juz nie wymaga potem kontroli..

Mikusia, weź wywal w końcu tego Twojego faceta, żeby juz nie był Twój, bo Ci życie przesra...sorki za wulgaryzm, ale wkurza mnie, jak sie tak gość zachowuje. Dobrze, że z tym slubem sie wycofalaś..
No i Mati to jest niezly gość. Kinga - córcia od mojej znajomej ma mniej, a ma 13 miesięcy..hehe, ciekawie by wygladali obok siebie 😉

• Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• KaSia86

337

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej kobietki 🙂

Aniu zycze Tobie Wszystkiego Co Najpiekniejsze! 🙂 kochanego meza,zdrowych dzieciaczkow i abyscie dotrwali razem z usmiechem na twarzy do 50 rocznicy!!!!

Ada trzymaj sie i nie martw wszystko bedzie dobrze-buziolki dla Was!!

Mikusia Ty to masz sie z tym Twoim facetem.Zastanow sie grubo nad nim bo jestes fajna dziewczyna i Ania ma racje ,ze moze ci zycie spieprzyc!Wiem,ze z boku to tak sie latwo mowi ale szkoda Ciebie i Malego!!!!

Lece pranie sciagac bo zaczyna padac....Papa 🙂

Dziewczyny kochane jesteśmy w domu!!!!!!!

Byliśmy w szpitalu,po badaniu na izbie przyjęć wysłali nas na hematologiczno-wewnętrzny oczywiście musieliśmy już wyrazić zgodę na hospitalizację.
Na oddziale przyjęła nas pani ordynator,zbadała Oskara,pobrali mocz i wymaz zspod napletka i kazali jechać do domu i dzwonić o 19.
Pani doktor powiedziała,że zależy od wyników i są 2 opcje:
1-dostaje leki ale nie antybiotyki
2-dostaje antybiotyk
W każdym razie będziemy musieli chodzić codziennie do szpitala czy po leki czy na kroplówkę.
Oskar ma welfron,założyłam mu skarpetkę,bo bierze rączkę do buzi 😞
Co do usunięcia stulejki to zależy od konsultacji chirurgicznej a taką będziemy mieć w międzyczasie.
Staramy się jeszcze skontaktować z ordynatorem chirurgii,bo to znajomy męża dziadka.
Lekarka powiedział,że nawraca to przez stulajkę ale ja jeszcze w poniedziałek idę zbadać swoje mleko-czy czasem tam nie ma bakterii

Z tego co dzwoniliśmy o 19 wynika,że białka nie ma a wyników moczu jeszcze nie było.Mamy jutro o 11 dzwonić i wszystko się dowiemy

Ciesze się,że jesteśmy w domu,kłuli go 2 razy biedactwo 😞

Aha,pokoi dla matek z dziećmi już nie ma,pozostaje tylko spanie na podłodze 😞 zlikwidowali te pokoje 😞
No i dowiedziałam się,że Oskar powinien ważyć 6100 a dzisiaj waga wyszła 5350(wczoraj było 5550-więc już nie wiem czy to od wagi zależy,chyba tak,bo je ładnie,więc nie ubyłoby mu tyle w jeden dzień)

• Mamusia
Dobrze,ze jestescie w domku 🙂No niezle i jeszcze bys musiala spac na podlodze,wygoda jak cholera 😠 Takie nasze polskie szpitale!Leki napewno pomoga a moze Adus juz Oskarek nie bedzie mial tyle tych bakteri.Trzymajcie sie!!!

hej kobietki

Adus dobrze ze jestescie w domku,bynamiej dziecko czuje sie bezpeiczniej

Ja juz po pogrzebie.Spłakałam sie nie sadziłam,ze tak to przezyje. Pozniej na stypie moj posiedział pare godz i poszedl do domciu a ja zostałam z małym...wypiłam 2 mocne piwa i czułam sie juz lekko zrobiona...na szczescie mam cudownego brata i przyszła bratowa i oni zajeli mi sie dzieckiem. Musiałam jakos to wszystko odreagowac...glupota...

Moj mi podnosi cisnienie teraz maksymalnie.wczoraj pochowałam dziadka a juz mial plany dzisiaj jechac do p-sla bo sa tam imprezy na rynku.Jejku jak mozna byc takim idiota.

Mały mi swiruje w foteliku,drze glowe do przodu i krzyczy bo nie usiadzie sam...zaraz go wykapie bo przez to cale zamieszanie 2 dni nie był kapany 😞 a moj przebierał kupki-pierwszy raz w zyciu bo byl z nim sam i pewnie nie zrobil tego dokladnie.

Czas dzisiaj na mega sprzatanie. ALe mi sie nie chce:/ głowa mnie troszeczke boli 😞 buziole mamuski!

Mikusia jesteś dzielna!!!!!
Swojego M wyrzuć,bo tylko przez niego cierpisz a i tak nie pomaga Tobie w niczym.
Ania dobrez napisała!!!
Masz rodzinę na którą możesz liczyć i nie musisz zabiegać o takiego egoistę!!!!
Sorki za te słowa ale najchętniej to ja bym go w du.. kopnęła!!

Czekamy za wynikami badań i się okaże-jeju to czekanie najgorsze,mam nadzieję,że jednak nie zadecydują o szpitalu

Aduś, oby wyniki były ok, a nawet jak nie, to o wiele lepiej jest dojeżdżać do szpitala, ja tak tez robiłam z Alicją, jak miała rotawirusa, jeździłam dwa dni na kroplówki. O wiele lepszy komfort niż w szpitalu.
Trzymam kciuki. Napisz jak wyniki. A wenflon mu obwiń bandazem ciasno i już nie będzie kłopotu. Biedny Oskarek 😞

Moja młoda już przestała się interesowac karuzelką ( chyba wystawię na Allegro, w końcu ciężką kasę kosztowała)bo w łóżeczku czy na macie nie leży, tylko tworzy wygibasy, obraca się i próbuje jakos pełzać...ech...

Moniczka, skoro wszyscy tak twierdzą, ja naprawdę nie rozumiem juz teraz, po co Ty jesteś z tym facetem. Uważasz, że jest sens to ciągnąć? Pobędziesz z nim z 10 lat, zniszczy CI nerwy, w końcu rozstanienie się w kłótni a Tobie będzie ciężko ułożyc sobie życie na nowo. No nie wiem...czy Ty go aż tak bardzo kochasz? Sama musisz zdecydować..

• Mamusia
Hej mamuśki, widzę, że u Was dzieję się a dzieje... Nie jestem w temacie-napisze mi któraś o co chodzi z tym wirusem u Oskarka?
Wiem co to znaczy szpital z dzieckiem... mała spędziła po porodzie ponad 3 tygodnie, potem kontrole... I tak to będzie... Ale pewnie, że lepiej być z dzieckiem w domu i dojeżdżać na kroplówki, aniżeli zostawać na obcych łóżkach!
Ja też Monii nie rozumiem... Też jej już dawno mówiłam, żeby kopnęła w dupę tego swojego krzaka, jak nie potrafi być ojcem, to niech się wyszaleje, może zrozumie po czasie. Cioteczka, trzymaj się, babolu! I nie myśl, że nie chcesz zabierać Matiemu ojca-i tak teraz ma niewiele wspolnego z nim-mam rację? Sama piszesz, że tylko imprezy mu w głowie. echhh...
A pogrzeby są straszne, wiem też coś o tym... Rok temu zmarł mój tato, więc też mnóstwo łez... I byłam już na początku ciąży, więc jeszcze większa szkoda, że dziadek się nie dowiedział o nowym potomku...

Moja buba dziś zjadła ponad 100g marchewki! Jutro dam jej więcej, bo dziś była w świetnym humorze jak się najadła, domagała się wiecej 🙂 A potem dodajemy ziemniaczka do tego, jestem ciekawa jak jej będzie smakowało... 🙂
Pogoda ładna, mój mąż w domu, ogród trochę uporządkowany. Od razu lepiej!
Miłego dnia! 😘

Byliśmy w szpitalu,wyniki ogólne moczu są super a w posiewie wyszła jakaś flora bakteryjna,więc powtarzają posiew i będzie w poniedziałek ale prawdopodobnie obejdzie się bez antybiotyku.Pęcherz ma czyściutki.
Na razie ma welfron,bo wolałam mu zostawić niż w razie czego znowu go męczyć w poniedziałek.Założyłam mu na rączkę skarpetkę,bo bierze ją do buzi-nawet pielęgniarka stwierdziła,że go swędzą dziąsła 🙂

Weronika Oskar już 3 raz zakażenie układu moczowego 😞
Moniczka podejrzewam,że boisz się zostać sama,że sobie nie poradzisz,ale musisz uwierzyć w siebie!!!!
Jesteś młoda i ładna,mądra i pełna sił no i masz rodzinę i przyjaciół,na których na pewno możesz liczyć.Nie musisz się prosić faceta,żeby zwrócił na ciebie uwagę,bo stać cię na kogoś o wiele lepszego!!!
Facet powinien cię na rękach nosić a nie fochy stroić!!!!

Więcej wiary w siebie!!!!
Masz cudownego synka a to najważniejsze 🙂

• Mamusia
Aduś napisał:
Byliśmy w szpitalu,wyniki ogólne moczu są super a w posiewie wyszła jakaś flora bakteryjna,więc powtarzają posiew i będzie w poniedziałek ale prawdopodobnie obejdzie się bez antybiotyku.Pęcherz ma czyściutki.
Na razie ma welfron,bo wolałam mu zostawić niż w razie czego znowu go męczyć w poniedziałek.Założyłam mu na rączkę skarpetkę,bo bierze ją do buzi-nawet pielęgniarka stwierdziła,że go swędzą dziąsła 🙂

Weronika Oskar już 3 raz zakażenie układu moczowego 😞
Moniczka podejrzewam,że boisz się zostać sama,że sobie nie poradzisz,ale musisz uwierzyć w siebie!!!!
Jesteś młoda i ładna,mądra i pełna sił no i masz rodzinę i przyjaciół,na których na pewno możesz liczyć.Nie musisz się prosić faceta,żeby zwrócił na ciebie uwagę,bo stać cię na kogoś o wiele lepszego!!!
Facet powinien cię na rękach nosić a nie fochy stroić!!!!

Więcej wiary w siebie!!!!
Masz cudownego synka a to najważniejsze 🙂

Adusia, dobrze powiedziane co do Moniki! Dziewczyna na być szczęśliwa, a nie zamartwiać się chłopem....
Szkoda Oskarka, taki malutki, a już kłopoty... A skąd to się wzięło? samo z siebie czy jakieś zakażenie z zewnątrz?

hello dziewoszki!!!

dzieki za miłe słowa!!!kiedys napewno nie wytrzymam i zaczniemy z Matim nowe zycie.dzisiaj mam wiecej czasu bo on jest w domu i siedzi z malym,wlasnie go usypia...ma czasami takie przebłyski

Mi wysiada kregoslup ... nie mam sił podnosic Matiego...a on juz za bardzo siedziec na kolanach nie chce tylko prostuje nogi i chce stac...

Adus trzymam kciuki za Oskarka..!!!!!!!!!

WIdze Weruś ze sie wkreciłas znowu w to forum!Super!Ucałuj Amelie i odezwij sie czasami na GG

Weronika dziękuję za zaproszenie,właśnie fotki małej oglądałam-jest super 🙂
Fajnie,że do nas dołączyłaś 🙂

Co do tej infekcji Oskara to nie wiem skąd się wzięła 😞prawdopodobnie ze szpitala,ale lekarze nie mówią jednoznacznie 😞

Monika trzymamy wszystkie kciuki za Ciebie i Twoje szczęście!!!

• Mamusia
Czesc mamuski 🙂
Adus jak tam Oskarek?

Moja Amelka juz sie przyzwyczaila do szerokirgo pieluszkowania i juz sie nie zlosci 🙂)Ortepede mamy dopiero 17 sierpnia a usg poczatek wrzesnia.

A mnie wczoraj pszczola uzarla na dzialce u znajomych i bombla mam ogromnego 😞 mamy pecha na te osy i pszczoly.

Piekna pogoda,wiec jedziemy nad morze 🙂

Milej niedzieli kobietki!!!! 🙂))

hej mamuski

moja buba zasnela bez cycki i kolysania,lezał po karmieniu z godzinke ma macie bawil sie zadowolony(obczaił motyw-ze moze sciagnac sobie z tych lepow te zabawki wiszace na macie) i tak bawiac sie zmeczyl i padł od razu.Przenioslam go z maty do kolyski i slodko spi 🙂aa teraz mam chwilke dla siebie...maseczka na gebie,male piweczko i tvn style i kobieta na zakrecie! a co!

Martus tak CI zazdroszcze tego morza.My jutro za domem rozkladamy basenik i bedzie tapci tapci 🙂 ma byc 32 stopnie-zarówa

Dzisiaj pograłam troche w badingtona.Wreszcie sie ruszyłam

Myszorek cos milczy dzisiaj??

Adus z Oskarkiem bedzie wszystko dobrze!szkoda ze taka malota musi tak cierpiec 😞

Marto na ukaszenia nie jest fenistil zel??

hej kobietki

ale tutaj cisza 🙂 ja dopiero sie obudziłam,buba jeszcze lezy na lozku 🙂mowili ze mialo byc 32 stopnie...a niebo zachmurzone...:/ oki zycze mamusie milego dnia:*

Hej 🙂

Czekamy za wynikami,mają być ok.13-14

Oskar marudzi na ząbki,bobodent już nie pomaga 😞 ,gryzak na chwile,moje palce też.Wkłada rączki i zaraz krzyk i złość,bo go swędzą 😞 W nocy zaczął mi marudzić przez sen 😞 już od tygodnia tak jest gorzej 😞

• Mamusia
DZIEN DOBRY MAMUSIE 🙂)

Mikusia faktyczie mial byc dzisiaj upal ale u nas tez sie chmurzy 🙂 Nie ma co wierzyc tej prognoze pogody:P

Adus mojej malej tez chyba dziaselka swedza bo jakas marudna jest a do tego slini sie strasznie.Daj znac jak bedziesz juz znala wyniki!

Myszor cos sie nie odzywa a Ania z Martynka tez milcza 😞

Hej laseczki...
Mnie nie było, bo wczoraj caly dzien w lesie spędziliśmy, grill i te sprawy a dziś wypuscilismy się na zakupy z Rafałem na końcowki kolekcji i sie obciuszylismy.
Efekt jest taki, że on i ja kupilismy jeansy o rozmiar mniejsze niz zwykle ( ja 26!).
A Alicji kupilismy buty skórzane z Wójcika na zimę haftowane w motylki różowe z futerkiem za 39 zeta (przecenione z 130zł)...płodny dzien był, jak to sie mowi...hehe..

A ogolnie wszystko gra. Młoda je marcheweczke aż miło a wieczorkiem kaszkę. Wypije czasem z butli i muzyka gra.

Aha Mikusia, Ty się spytaj, co sądzi o chodziku neurolog i ortopeda...

Martus, a osą nie żarty, ale Fenistil będzie ok. dobrze, że uczulenia nie masz...

Wynik wyszedł lepszy 🙂bakterii jest 10 do 2!!!
Jutro mamy przyjść po wypis...jupiii 🙂
Pewnie dostanie Furagin znowu,a welfron mąż wczoraj wyjął,bo go rączka bolała 😞

Pisałam do Anuli-w środę wracają z wakacji,więc się odezwie.Pozdrowienia od niej 🙂

Ale jestem szczęśliwa 🙂gdyby jeszcze nie te ząbki 😞...nawet jeść za dużo nie chce

http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090120/KOBIETA1/814247379

http://www.rmf.fm/fakty/?id=80440

bo widziałam, że Moniczka wsadziłaś małego do chodzika....aż zamarłam, bo on ma dopiero 4 miesiące...

wiem Aniu ze nie powinnam,wsadzilam go dla potrzeb zdjecia nie wozi sie calymi dniami nim:/ ale dzieki za przestroge

Mały ma problemy z kupkami do tej pory robił dwie dziennie i rzadkie a od kiedy bierze kwas foliowy to sie meczy i jest caly czerwony :/

wiesz co Monicyko, daj mu codziennie lakcid, a jak bedziesz mu cos wprowadzac, to od razu śliwkę(jest od 4.miesiąca z hippa) albo gruszka williamsa tez z hippa i dodawaj mu do marchewki, kaszki czy kleiku, wszystko sie wyreguluje 🙂 a dwa dni to jeszcze nic, chyba ze go brzuszek boli..

dzieki ANiu za rade 🙂pomęczył sie biedaczek.Powiem mojemu aby kupił Lacid- to pewnie bez recepty prawda?

kobietki poza paczkami ktore dostajemy mecza mnie telefony ...w szpitalu przy tych ankietach byla prosba o padowanie nr tel(podałam tylko nr.stacjonarny).Juz pare razy dzwonila jakas kobieta z oferta bielizny :/ splawilam ja ale nadal uparcie wydzwaniala(chyba z 5 razy),a dzisiaj dzwoniła kobieta z ubezpieczen na pobyt dziecka w szpitalu...

tak, lakcid jest bez recepty, aha i niech kupi tez syrop lactulosa, jak juz będzie...no i może miej pod ręka czopki glicerynowe (tez bez recepty) - są takie małe dla dzieci, jak by sie okropnie męczył, to mu mozna dac ewentualnie, bieduś 😞

serio z tymi tel? ja podałam komórkę, bo stacjonarnego nikomu nie podajemy, co by nas pacjenci w domu nie gnębili..ale nikt nie wydzwaniał do mnie z takimi akcjami.
Ale dzis dostałam znowu paczkę z hippa, a w niej oprócz słioczka i kaszki kupony, jak się z nimi pójdzie do Rossmana, to druga paczke sie dostaje i jeszcze kilka rzeczy mozna po obniżce kupić..fajnie