Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ja już mam namiary na jedną szkołe rodzenia i zebrać sie nie moge zeby zadzwonic i wszystkiego sie dokładnie dowiedzieć.
Sklepy dla dzieci omijam wielkim łukiem bo mam ochote wykupić cały sklep:P
mam juz 2 pary bucików, 2 pajacyki, 1 kaftanik, zabawke dla niemowlaków i 1 body 🤪

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
U mnie też jest szkoła rodzenia dość daleko i zrezygnowałam,groszowe sprawy.
Ja nic nie mam kupione jeszcze 😞 nie pozwalają mi 😞 ale chyba się sama rozpędzę 🙃

Madeline-ja mam problem z piżamkami 😞 w moje już powoli ledwo się mieszczę,a jak wyszłam żeby jakąś kupić to nic nie dostałam 😞
Też przytyłam 6-7kg ale nie narzekam,czuję się dobrze,Maleństwo rośnie i to najważniejsze,aj tam mogę przytyć 🙃

• Mamusia
ja tez mam zamiar zapisac sie do szkoly rodzenia
paulisia dziekuje to moja niunia w 16 tygodniu i 5 dniu 🙂 a co do wagi to ja przytylam 8 kilo od poczatku ciazy bo nie maialm zadnych oznak oprocz tego ze peirsi mnei pobolewaly a tak to zero nawt okres maialam 🤪 😁 :laugh: 😁 ale powiem wam ze po mnei tych 8 kilo nei widac tylko mala mi strasznie urode wyciela z twarzy naprawde wam to mowie ale coz 😞 dla Mojego Brzdaca wszystko ... ja te raz w poneidizlaek ide szukac lozeczka 🤪 🤪 juz nei umie si doczkeac http://allegro.pl/item640988556_lozeczko_lozka_lozeczka_chaber_iv_z_szuf.html podoba mi sie te ale aukcja zakonczona 😞

• Mamusia
Ja już mam łóżeczko, po mojej siostrzenicy i chrześniaku 🙂 Jest śliczne z szufladą na dole 🙂 robione przez pradziadka maluchów 🙂 Właśnie mój mąż je szlifuje, zabrał się za to bo akurat sobotę ma wolną, a to się rzadko zdarza 🙂. Teraz jeszcze trzeba kupić lakier ekologiczny, pomalować i gotowe; może czekać na dzidziusia. Pozdrawiam

• Mamusia
Ja nie wybieram się do szkoły rodzenia-bo jeszcze nie wiem jak będę rodzić,jeśli przez cesarke to szkoda pieniążków :P Ja schudłam więc zgubiłam trochę tłuszczyku z ud, rąk-obrączki nie nosze bo mi spada, jedynie biust i brzuch mi urosły troche 🙂

Ja też mam łóżeczko po siostrzeńcach, ale chce kupić drugie i zastanawiam się nad turystycznym, jak myślicie??

• Mamusia
Ja nie wiem, kiedyś na allegro widziałm świetny wózek 3 kołowy, ale nie wszytskie mi się podobają, zależy jaki wpadnie mi w oko ja raczej patrze na kolory i na spacerówke jak sie prezuntują , kółka to chyba najmniejszy problem dla dla mnie 🙂

• Mamusia
http://www.allegro.pl/item647412004_s_max_wozek_wielofunkcyjny_fotelik_folia_gratis.html

http://www.allegro.pl/item644283562_wozek_quinny_speedi_sx_2009_gondola_barierka.html

Wiecie co chyba jednak lepiej prezentują się te z 4 kołami:P więc ja chyba kupię z 4 🙂

• Mamusia
Hej mamuski!!
Widze ze tematy ida coraz bardziej do przodu 🙂

maiha twoje łozeczko- kojec to fajna sprawa ale musisz zwrocic uwage czy sa rozna poziomy polozenia materaca. Rozmawialam z mamuskami i mowily mi ze jak jest jeden poziom -ten dolny (bardzo nisko) tylko to jak dzidzia zaczyna wazyc po paru miesiacach to plecy wysiadaja nam-mamom z ciaglego wkladania i wyciagania dzidzi. Ale widzialam, ze niektore łozeczko-kojce maja kilka poziomow polozenia materaca.

Co do wozka chcialabym 3 kolowy- sportowy, zwrotny na rozne tereny bo lubie aktywnie spedzac czas, a pozniej przeciez dzidzia bedzie ze mna. 😆 Po drugie chce od razu kupic wozek wielofunkcyjny czyli jeden stelaz, na ktory zaklada sie gondolke (gleboki) pozniej spacerowke oraz fotelik do samochodu.Niestety caly taki komplet oscyluje w granicach 3000zl - nowy 🥴 Po trzecie liczy sie rowniez waga czyli lekki ale stabilny i wytrzymaly, bo duzo podrozuje nie tylko samochodem ale i samolotem. Wiec waga i rozmiar przy zlozeniu sie liczy. Kolor: czerwony lub jasno-zielony uniwersalny i dla chlopca i dla dziwczynki z mysla o nastepnej pociesze 🙂
Tak wiec mam nie maly problem, bo trudno o wozek ktory wyyslilam sobie:P Moze macie jakies pomysly?? Na razie najbardziej zblizony jest Quinny Buzz3
Cos w tym stylu ale innym kolorku:
http://allegro.pl/item644398343_wozek_quinny_speedi_sx_z_gondola_raven_fotelik.html
lub
http://allegro.pl/item653559994_wozek_quinny_buzz_3_gondola_spacerowka_fotelik.html

• Mamusia
Mi się podoba Tako jump... 3funkcyjny; koła pompowane, więc na moje wiejskie drogi w sam raz 😉 Cena dosyć przystępna; tylko podobno ma małą gondolę...Widziałam go tylko w necie; ostatnio rozglądałam się za nim w sklepie, ale nie znalazłam...muszę jechać do większego miasta poszukać.

• Mamusia
Dzień Dobry!
Dlaczego niestety - bo przed ciążą miałam parę kg na +, dopiero rozpoczął się 5 msc a ja już mam 7 - ale dziękuje za pocieszenie 😘

U mnie, z tych polecanych (akurat znalazłam jakieś opinie na temat 3)to:
- szkoła przy szpitalu jest bezpłatna, ale odradzana i to bardzo
- jest szkoła dofinansowywana z budżetu miasta, kosztuje 200,- i ma dobre, o ile nie bardzo dobre opinie
- jest jedna prywatna, również ma dobra rekomendację i kosztuje 380,-
Więc myślę między tą za 200,- a 380,- . Bardzo mi zależy na dobrym przygotowaniu do pielęgnacji niemowlęcia, karmieniu etc. bo nie mam zielonego pojęcia jak się zaopiekować takim maleństwem. Wiadomo mama, teściowa - ale parę lat minęło od momentu, jak zajmowały się niemowlakami, więc też bym chciała zdobyć umiejętności na własną rękę. A książka to dobry podkład ale teoretyczny.

Dziewczyny wyprzedzacie mnie tak z myślami... hehe, ja dziś szukałam butów na ślub z zerowym rezultatem 🥴

Coś rano mnie brzuszek pobolewał, ale tak inaczej nić do tej pory... hmm 🤨

• Mamusia
czy ktoś może mi powiedzieć czy te straszne humory to normalny stan 😞 bo już sama ze soba nie wytrzymuje 🤢 jak tak dalej pójdzie to z moim mężem rozwód wezmiemy hehe 🤢 tymbardziej że on jest taki niewyrozumiały 🤢 i dopóki nie zobaczy u mnie duuuzego brzuchola to myśli że nie mam prawa zle się czuć....ale cóżon nigdy w ciąży nie był 🤢 macie jakieś sposoby na te straszne humory 🤢

• Mamusia
DZIENDOBRY TOWARZYSZKI 🤪 ja nie miewam humorow w ciazy,,moze tylko takie chwilowe...a moze ja tego nie dostrzegam..ale facet nie narzeka to nie jest chyba tak zle..dzidzia-to wina hormonow wiec nie sadze zebys mogla nad tym zapanowac..moze przeczekac i tyle..odnosnie wozkow to ja preferuje tradycyjne 4-ro kolowe....podoba mi sie ten bardzo funkcyjny..co sadzicie o nim http://cgi.ebay.de/EXCLUSIVE-VIPER-VOYAGER-KOMBI-KINDERWAGEN-in-15-FARBEN_W0QQitemZ390021256029QQcmdZViewItem

• Mamusia
Madeline-brzuszek może pobolewał bo zle spałaś,może dlatego inaczej 🥴 odpocznij trochę,wyciągnij nóżki i przejdzie 😉

Dzidzia-niestety ale to chyba normalne,ja też miałam takie humorki,poniekąd przeszły ale nie do końca,wszystko mnie drażni momentami dookoła.No i nie znalazłam lekarstwa na te złe humorki 🤢

Ja wybrałam łóżeczko to turystyczne z regulacją 3 poziomową 😆
http://www.mothercare.com/Graco-Contour-Electra-Bassinette-Travel/dp/B001P39DU4/sr=1-8/qid=1244288560/ref=sr_1_8/279-2355918-9941101?_encoding=UTF8&m=A2LBKNDJ2KZUGQ&n=44360031&mcb=core

A wózeczek,mam problem co do koloru,bym chciała coś z pomarańczem 🥴 no ale wózek mam już wybrany i muszę wybrać z oferowanych kolorów 😮
http://cgi.ebay.co.uk/NEW-BABY-3IN1-TAKO-JUMPER-PRAM-PUSHCHAIR-CARRYCOT-BLUE_W0QQitemZ270402530682QQcmdZViewItemQQptZUK_Baby_BabyTravel_Pushchairs_GL?hash=item3ef53f2d7a&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=65%3A12|66%3A2|39%3A1|72%3A1688|240%3A1318|301%3A1|293%3A1|294%3A50

no i co najważniejsze 4 kołowy,pamiętam słowa mojej mamy,możesz wszystko ale nie rób mi tego i nie kupuj tylko 3 kołowego wózka 🙃 całe szczęście zdanie mamy takie same na ten temat,też nie lubię no i nie podobają mi się 3 kołowe,i słyszałam że niby są wywrotne no ale nie wiem,nie używałam 🙃