Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dziewczyny ale ja też od jakiegoś czasu oddaje "luźne" stolce, mam mdłości i ostatnio jednej nocy 3 razy wymiotowałam..
do tego skurcze przepowiadające i uczucie jak przed okresem mam co wieczór....
też zastanawiam sie co to ma znaczyć ale taki stan mi towarzyszy ok 2 tyg i nic, poza tym termin na 19stego listopada, to jeszcze 3 tyg!

• Mamusia
Heja, heja... 🙂

Cieszę się, że filmik się podobał. :P

Beatko to daj znać jak tam ostatnia wizyta. 🙂 A w razie czego to zapisz sobie ewentualne pytania na karteczce i zerkaj ukradkiem... Ja tak robię, he, he. :P

Olga "z nasionka", ładne stwierdzenie. 🙂

Mały mnie znowu stłukł po żebrach, niedobry. 😉 Dziś sobie od rana wyobrażałam jak to już będzie mieć taką słodką klusię w swoim mieszkanku. Chyba będę tylko czekać, aż M sobie pójdzie, by wykradać małego z łóżeczka do swojego łóżka. 😁 Ech... chciałabym aby już merdał nóziami nie w moim brzusiu, ale na pościeli... 🙂

• Mamusia
Paulinko ja też tak marzę sobie często 🙂) 🙃
mojej siostry synek ma ponad 4 miesiące i robi sie coraz słodszy! naprawde jest taki uroczy, że nie moge!

Kurcze najdziwniejsze jest to, że ja nigdy nie przepadałam za dziećmi a teraz to po prostu zmiana o 180 stopni 🙃

a pyt do gin juz sobie niektóre zapisałam, tez tak zawsze robie 🙂 tylko teraz mam problem jakie zadać pytania, żeby już wszytsko wiedzieć co i jak hehe

• Mamusia
Beatko najlepiej wszystkie! Założę się, że nie jedna ciężarna zasypuje swego gina pytaniami... Ale w końcu lepiej wyjść z gabinetu myśląc sobie "uf, wiem już wszystko co chciałam", niż "ajaj, a co z tym i tym?", nie? 😉 No i za to im płacimy, że nam mówią co i jak. 🙂

• Mamusia
fajny filmik fajny 🙂 moje dziewczyny oglądały hehe - tylko mówią szkoda że taki krótki. 🙂 ... a ja dzisiaj będę gościć teściowa więc muszę zacząć ogarniać dom :/ ... ale mi się nie chce. co do pytania najmłodszych to moje nigdy nie zadały mi typu - skąd się wziął, ale jak wyjdzie hehehehe ... a na odp (akurat szłam z mamą) że np robią operację i wyciągają z brzuszka moja starsza stwierdziła że coś kręcimy :P:P no ale nie powiem jej o drugiej drodze wyjścia :P za mała jest 🙂

oki zmykam.

• Mamusia
Cześć mamusie 🙂 no tak każda odlicza juz każdy dzień do terminu, ja tez jeszcze tylko 12 dni i zobacze moją córeczkę 🤪 póltorej tygodnia tylko jej wiem że szybko zleci i zastanawiam się co mam jescze zorbić:P jutro jade na zakupy i zrobię jakiś zapas jedzenia mężowi chyba mu poprostu już ugotuje obiadki i zamrożę bo nie widze go gotującego sobei ajkiś ciepły posiłek a tak to odgrzeje sobie tylko

co do biegunki to mnie też od tygodnia męczy strasznie-polecam "smecte" kosztuje w aptece około 1zł za saszetkę rozpuszcza się w wodzie i biegunka przechodzi od razu 😉 prze[isał mi to lekarz wiec mozna zażywac w ciąży

Beatako ja jak wczoraj stałąm przed gabinetem lekarza to tez 1000 pytań miałam w głowie a jak weszłam to wszytkie zapomniałam:P ale coś tam sie i tak dowiedziałm to co powinnam chyba:P

Kasiu
Twoje córeczki wchodza w fajny etap życia-zaczynają być ciekawe, czasem też cos usłyszą czy to w szkole czy w tv i ciekawość jest wielka-a Ty biedna musisz im to tłumaczyć tak żbey nie doznały sozku i zeby zorzumiały:P

• Mamusia
Karolinko tak to jest w małych miejscowościach 🙂 ja też mieszkam w takiej małej miejscowości i wszyscy wszytsko wiedzą, czasem nawet wiedzą lepiej niz smai zainteresowani heh czyli my :laugh:

Beatko tak jak Karolina napisała ja będe miała 9 listopada cc, bo wczoraj miałm USG i okazało się że moja NAdia jest ułozona pośladkowo, jeszce w przyszły piatek mam dodatkowe USG żeby sprawdzić czy się jescze obróci ale lekarz mówi że dzicko ma juz mało miejsca i są ku temu małe szanse

• Mamusia
Mi z miesiączki na 16.11 wychodzi ale ja miałam 30 dniowe cykle cyzli powinnam miec termin na 18.11 i tak mi tez według USG wychodzi ale to tylko 2 dni różnicy zresztą teraz już nie istotne,a ztego cow eim to cc robi się w 38 lub 39 tyygodniu ciąży dlatego bo nie chcą żeby naturalny poród zaczał sie wczesniej nic planowane cc:P