Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć mamusie 🙂
Sandra fajniutkie te ubranka rzeczywiście , dawno w biedronce nie byłam trzeba zajrzeć, co do ciśnienia to są chyba jakieś kpiny !!!!!!..... i jak ludzie mają długo żyć jak nawet nie mogą sobie ciśnienia zmierzyć bo np kasy nie mają, a jak ktoś ma cały czas z tym problemy do wypda zbankrutować za samo mierzenie.
Beatko ja przedwczoraj robiłam porządki, tak się zmęczyłam że dyszałam po tym chyba przez godzinę noi skurcze mnie złapały ale mała się trzymała mocno i stwierdziła że w brzuszku jeszcze jej dobrze , jeszcze mam troche do zrobienia, a tak mi się nie chce :P
Kasiu co się biednej Zuzi dzieje , ale ty masz biegania po tych lekarzach, mnie to już dosłownie mdli jak mam na jakieś wizyty chodzić. Co za dużo to nie zdrowo :P
Asiu Wczoraj od dłuższego czasu pozwoliłam sobie na większe zakupy, nawet nie przypuszczałam że tyle rzeczy kupiłam, jak błożyłam torbę na ramie to ludzie się na mnie patryli jka na Świętego Mikołaja , brakowało mi tylko brody czerwonego płaszcza i renifera który pomógł by mi się z tym doczołgać. Myślałam że nie dojde , głupi to pomysł był, ale za to pyszny obiad :P z zakupów. Co do cmentarzy, ja z mężem i babcią byłam narazie na dwóch, z rana bo mąż na drugą zmiane. Mam babcie kawałek od Lublina pochowaną , tak koło30 kilometrów, ale pojedziemy tam po narodzinach bo się boimy trochę, że coś mnie złapie , a my w korku staniemy, albo że znowu w nas ktoś wjedzie, i znowu wróce do tamtego szpitala co po tej stłuczce , a tam już chyba nie jestem mile widziana po tym jak się sama wypisałam :P Dzisiaj chciałam jeszcze pozkupy pojechać dla niuni ale też się troche boje, bo kawałek mam do sklepu.
Haniu a co tam u Ciebie jak się trzymas z?
Karolciu wiesz ja tak mam jak pogoda się zmienia, trzymaj się dzielnie moze wypocznij porządnie i zrób sobie relaksującą kąpiel, może lepiej się poczujesz. Tak apropo fajnie że dałaś nam ten wzór , na pewno się przyda 😉
Gosiu też biegam tak do toalety w ciągu całej doby to ze 40 razy aż już czasem nie mogę, już jestem całkiem pokaleczona od papieru aż, wymiękam czasem, a zgaga jak nie miałam jej na początku ciąży tak teraz to mnie wykańcza, co powinna podobno ustąpić bo brzuszek się obniżył i nie uciska już na żołądek, tyle że mnie mała tak kopie po żołądku, albo pupcie mi w niego wsadza :P Wczoraj mąz się w noc przestraszyła, bo tak mnie męczyła że zaczęłam krzyczeć że umieram:P normalnie aż mnie dusiło nie mówiąc o bólu :/ 😮 🙃
Olusia narazie chyba się wszystkie trzymamy jeszcze, oststnie chwile gdzie w większości możemy porozmawiać
Olga wyglądasz kwitnąco i masz śłiczną tą piłeczkę 🙂

• Mamusia
kochane...
zrezygnowalam z wizyty u lekarza ze wzgledu na cene... i postanowilam kupic cisnieniomierz... wybralam sie po zakup zachaczajac o apteke w ktorej darmowo- o dziwo - zmierzyli mi ciesnienie...
niestety wyszlo 156/104 😞
kupilam ten cisnieniomierz...
zaraz zmierze sobie po raz kolejny na spokojnie w domku...
jedank jesli bedzie wysokie zabieram torbe i jade do szpitala 😞
wyczytalam w ksiazkach i w necie, ze to moze byc to zatrucie ciazowe 😞 tak sie boje...co z nami... 😞
....a dzis sa jeszcze urodzieny mojego 😞 ehhh

• Mamusia
Moniczka85 napisał:
No Karola , czyż by już ???? A z główką to mówisz tak na poważnie, bo moja mała to czasem mi się wydaje że drogę chce sobie zrobić główką, a pęcherz płodowy i szyjka to przecież nie mur więc przebić może hehe 🙂 Trzymamy kciuki Karola

Krola na serio tak jest? Bo jak szlam dzis z tymi zakupami to sama do siebie gadalam ze mnie maly glowka trzepie w szyjke tak mnie bolalo. Wrocilam do domu i sie polozylam bo on caly czas tak dawal, teraz to czuje jakby specjalnie sie nogami zapieral o moj brzuch zeby wyjsc na zewnatrz. Ale tylko tak sobie zartowalam bo myslalam ze to nie istotne choc bolesne bo on tak jakby prostowal te swoje nogi zeby z wieksza sila walnac z glowki.
Olga super wygladasz ja to juz twarzowa nie jestem opuchnieta z drugim podbrudkiem.
Beata extra brzuszek i fajna wygodna bluzka ja juz mam bardzo malo takich ktore zakrywaja caly brzuch.
Moniczka zamiast sie patrzec na Ciebie mogliby Ci pomoc z tymi siatami, wiem jak to jest jak pod reka nie ma nilogo a tu sie troche uzbieralo tych zakupow, czasem tez przesadze...
Sandra szkoda gadac, faktycznie zmierz jeszcze raz to cisnienie i w razie co to jedz do szpitala, ale sie nie zamartwiaj na razie a co do urodzin Twojego M to moze zrobisz mu prezent (a i wez moze ten cisnieniomierz ze soba w razie co jakby Ci kazali za to zmierzenie znowu zaplacic 😉 )

• Mamusia
No tak 40tc przy zdjeciu...
Ja sie ostatnio chwalilam ze zmiescilam wszystko do torby a to nie prawda. Wczoraj po raz kolejny ja przepakowywalam i doszla mi jeszcze osobno do trzymania w reku reklamowka.
Ja jakos wogule strasznie nisko czuje tego mojego lobuziala czasami to czuje nawet jak mi lapkami macha tam gdzie przy jajnikach strasznie dziwne to uczucie ale to na pewno lapki (czego on tam szuka? moze wyjscia).

• Mamusia
Właśnie Asiu, żyjemy w takich czasach że ludzie za grosz kultury nie mają, stoją patrzą się na ciężarną , jaka to ona biedna bo stać musi i nosić, i się oglądają kto jej pomoże albo ustąpi, i tak się patrzą na każdego aby nie na siebie, bo ich przecież ustępowanie nie dotyczy eh , ale cóż . Ja sobie obiecałam że też już się skończyło ustępowanie i pomaganie innym. To ja całe życie grzeczna dziewczynka byłam i nawet jak wiedziałam że coś jest ciężkie dla mnie potrafiłam komuś donieść np do autobusu, ale koniec już nie ma , po mojej dobroci.

• Mamusia
Asiu ja też mam dodatkową siatkę, wniej to takie rzeczy jak klapki, szlafrok, koszulki, papier. Szlafrok mam duży :/. Ale w torbie np dużo miejsca mi zajmują ręczniki, nie wiem czy dobrze ale spakowałam dwa duże, bo stwierdziłam że jak jeden się pobrudzi to drugi mały może nie wystarczać. Torba u mnie też niby średnia sportowa ale w ogóle się zastanawiam czy pozwolą mi taką dużą wziąść bo podobno są problemy z tym, i co ja wtedy zrobie ?

• Mamusia
Beatko muszę sprawdzić czy tutaj jest ten lek,ale mam taką cichą nadzieję że ta zgaga już długo nie potrwa 🙂
Brzusio słodziuchny 😘

Karola ojeju 🤪 fajnie by było jakby się już coś zaczęło :P trzymamy kciuki 😘

Moniczko mi już trochę dawno się ta zgaga zaczęła 😠 a brzuchol mi nie schodzi na dół,także zgaga się dalej utrzymuje 🤨 oby niedługo 🙂

Sandro nie martw się na zapas,Nasza Iwonka też się długo męczyła z wysokim ciśnieniem i zatrucie Ją ominęło 🙂 ale odpocznij i na spokojnie zmierz jeszcze raz,no i jak nie będzie wyjścia to szoruj do szpitala,jak co to daj znać 😘

• Mamusia
Moniczko to fakt, owszem zdazalo sie ze ktos mi miejsca ustapil w autobusie ale jak juz mowilam to zazwyczaj byli ludzie mlodzi w moim wieku albo troszke starsi. Mnie wychowywala babcia i zawsze uczyla mnie szacunku do os starszych wiec zawsze miejsca ustepowalam. Jak sasiadka szla z zakupami to pomagalam jej wnosic siatki na gore zostawialam pod drzwiami a ona sobie spokojnie doszla. A tu prosze w autobusie czy w kolejce starsi ludzie siedza i udaja ze nie widza nie sorki starsze babcie siedza bo starsi panowie to tez kulturalnie ustepowali mi miejsca. Ale kobiety niestety... rozumiem ze sa starsze i schorowane maja problemy ze stawami ale niestety ja mam to samo schorzenie co one RZS ale wg nich jak jestem mloda to jestem zdrowa. Najgorzej jak ktos jedzie tylko 1 lub 2 przystanki i musi koniecznie usiac i sie jeszcze rozpycha zeby mu nikt inny nie zajal. A Ci co jechali daleko tak jak ja mi ustapili i pozniej musieli cala droge stac.
ale coz niech im ziemia lekka bedzie...