Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
A wracając do imion to jest wiele co mi się podoba ale są już one w rodzinie-ja mam siostre i brata, siostra ma dwóch synków Sławka i Wojtusia, ale mój mąż ma 5-ro rodzeństwa on jest 6, więc ze strony męża mamy już 7-ro bratanic i 3 baratnków, nasze maleństwo otwiera nową 10 😁 mamy już Agatkę, Marte, Julkę i Darię jest jeszcze karolinka, emilka i Dominika, a z imion męskich to Mateusz, Radek i dawid, wszystkie imiona są polskie i bardzo proste-dlatego tez chce dac mojemu dziecku jakieś polskie proste imię typu szymonek, Nadia chyba pochodzi z rosji ale jest przynajmniej proste 🙂 moim zdaniem 😁

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kochane Mamusie ja właśnie siedzę zawalona dziecięcymi ciuszkami. Siostra robiła porządki i przywiozła mi 6 pełnych reklamówek 🙂 Zastanawiam się co z tym mam teraz zrobić....Chyba wypiorę, poprasuję i schowam do szafy, bo te worki tyle miejsca zajmują 🙂 Ciuszki są śliczne, a te małe sukienki 🙂 hehehe a ja nawet nie wiem czy będę miała chłopca czy dziewczynkę 🙂

• Mamusia
Jestem juz po badaniu usg, z dzidziusiem jest wszystko dobrze, rosnie i strasznie rozrabia hiihi, ale od wczoraj zauwazylam ze od czasu do czasu pobolewa mnie brzuszek, czasem z lewej strony, a czasem po srodku, byc moze wszystko sie rozrasta, a ja jestem za bardzo przejmuję i robie z igly widly, ale powiedzcie mi, czy Was tez czasem cos boli?????
pozdrawiam wszystkie Mamuski :-)

• Mamusia
Gosia82 mi mąż na początku też nie pozwalał nic kupować...teraz już dał "przyzwolenie" 🙂 Muszę powoli zacząć zakupy, bo to moja pierwsza dzidzia i trzeba wszystkie podstawowe rzeczy kupić np. wanienka... lepiej kupować co miesiąc coś, bo potem majątek się wyda.... a tak się tego nie odczuje 🙂 mam taką nadzieję :P Ostatnio kupiłam 10 pieluszek tetrowych i 5 flanelowych i zapłaciłam 45 zł.... niby takie małe rzeczy a tu 50 tam 50 itd.

Z mężem zaraz po ślubie kupiliśmy skarbonkę ( czyli 2 lata temu) i wrzucaliśmy tam zawsze jakiś grosz....uzbierało się na dobry wózek więc jeden wydatek mniej 🙂

Pozdrawiam, Miłego dnia

• Mamusia
Ja też ostatnio się dziwnie czuje, brzuch mnie pobolewa ale to nie są takie mocne bóle-ale tak to c chyba musi być-dziecko rośnie a my to jakoś musimy odczuć 🙂 ja osttanio czuje się jescze ociężała jakbym miała balon w brzuchu:P już teraz się boję jak to będzie jak będę miała duży brzuch 🙂 bo teraz mam meleńki a już wiele czynności mi trudniej zrobić :P

• Mamusia
Takie sa wlasnie zalety bycia w ciazy, raz boli a raz nie. Ja to jestem strasznie ostrozna, bo moja ciaza byla zagrozona, musze bardzo uwazac. ja jeszcze nic nie kupuje, boje sie zapeszyc :/, ale juz sobie ogladam wozki i lozeczka, mam jeszcze troszke czasu ;-)ale wybor jest ogromny i juz nie moge doczekac sie na to zakupowe szalenstwo :-)

• Mamusia
Nie wiem czmeu sie boisz widocznie kazdy opowiada ci zabobony ;/ ja tam nei umialam wytrzymac i juz patrze za lozeczkiem chce takie drewniane z szulada na dole i u gory na drewnie wygraberwoane serduszko na allegro takie widzialam i sie zakochalam 🙂

• Mamusia
Witam wszystkie mamusie 🙂

mnie też swędzą piersi i brzuszek, kłuje mnie w brzuchu raz po prawej raz po lewej stronie czasem nawet tak mocno ale wszytsko sie rozrasta to chyba dlatego.

gosia82 jezeli masz ochote kupić coś bobasowi i nie możesz sie powstrzymać to zrób to po prostu.Ja tak jak Ty poroniłam i tez wiele osób mi mowi, ze jeszcze za wczesnie ale ja ich nie słucham i kilka ciuszków po kryjomu kupiłam:P
z tym zapeszaneim to jakieś bzdury! juz okolo 10 tyg minął okres kiedy najczesciej dochodzi do poronień a pożniej wiadomo wszytsko może sie zdarzyć. Odpukać ale zdarza sie i tak, że przy porodzie dzieci umieraja a rodzice maja już całą wyprawke... moim zdaniem "małe" zakupy nic nie zmienią 😉

pozdrówki

• Mamusia
Betaasz masz racje:P jesli swedza cie piersi to znak ze rosna 🙂 hehe a jak brzuszek to tez ze rosnie... widocznie cie swedzi tak jak mnie (powiedzialm o tym lekarzowi)d\latego ze jestes osoba o drobnej posturze i skora sie naciaga lekarz mi pwoiedzial zebym cochiwle smarowala brzuch kremem na rozstepy gdzy to moze spowodowac grube rozstepy :/ 🤢 WIEC SMARUJ I SMARUJCIE sie

• Mamusia
ooooo nie! niunia90 ja nie chce rozstepów 😲
smaruje sie mustela wieczorem ale rano nie zawsze 😞 a mam skłonności do rozstepów bo juz je mam z lat gimnazujm 😞
masz super zdjęcie swojej Amelki, moze wrzuć jeszcze jakies z 3D 😆 wlasnie byłam ciekawa jak w tych tygodniach wygladaja nasze bobaski 🙂

• Mamusia
No z 3 d postaram sie jak narzczonz wroci bo zabral Nasza Amelke do pracy hehe 😁 smaruj moja droga cochwila nie zaluj kremu bo potem bedziesz plakac... ja smartuje ino jak sie dowiedzalam 🙃 no i nigdy nie maialm rozstepow.... filmiki sa lepsze od zdjec mala bokserka i baletnica sie urodzi tak mowil mi lekarz hehe

• Mamusia
maiha napisał:
Ja słyszałam że brzuch najlepiej smarować oliwką dla dzieci-i może coś w tym jest więc ja będę stosować oliwkę 🙂

Też smaruje brzuszek oliwką. 🙃

A czytacie już brzuszkom bajki? Bo maleństwa już słyszą w tym kresie i tak się zastanawiam... ☺️

• Mamusia
maiha napisał:
Ja słyszałam że brzuch najlepiej smarować oliwką dla dzieci-i może coś w tym jest więc ja będę stosować oliwkę 🙂

Też smaruje brzuszek oliwką. 🙃

A czytacie już brzuszkom bajki? Bo maleństwa już słyszą w tym kresie i tak się zastanawiam... ☺️

• Mamusia
Witam. Dawno nie pisalam. nie miałam dostepu do internetu. Ale własnie przeczytałam wasze posty. U mnie ostatnio nie najlepiej... źle sie czuje mam mdłosci boli mnie żołądek i wymiotuje... wiem ze to normalne i ze tak juz bedzie ale ja mam po prostu tego dosc co dzien mnie cos boli.. masakra poprostu a dzidziusia wogóle nie słysze... ;-C

• Mamusia
Ja jeszcze też nie czuje ruchów ale narazie się nie przejmuje bo mówią że w pierwszej ciąży następuje to dopiero około 20 tygodnia ciąży-więc pierwszych ruchó spodziewam się za 4 tygodnie 🙂 jakoś jescze wytrzymam choć czekam niecierpliwie na te ruchy 😁