Skocz do zawartości

Mamy listopadowe jak sie czujecie | Forum o ciąży

Marzi

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• gosia82

1431

• leniuch

1490

• Sathi

1519

• akigo

1373

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Masz rację Beatko bo ty śliczna kobieta jesteś moze moja córa też taka ładna jak Ty bedzie jak sie 31 października urodzi 😉
Jeśli chodzi o okna to ja się nie wypowiadam. Ale nie ja okien myć nie bede. Miał mój maż po remońcie umyć. Więc będe go cisnąc jak przyjedzie:P .
A co do siary mi też nie leci. I nigdy przed porodem mi nie leciala. Dopiero po!

• Mamusia
hehehe dziekuje Iwonko:* chociaż myśle, że córcia w jakim dniu by sie nie urodziła bedzie śliczna po ślicznej mamie, wiec inaczej byc nie może:P 😆

u mnie okna też po remoncie beda dopiero myte, wynajełam męża do tego 😉

Olga ale nei przejmuj sie tą siarą, ja nie kazdego nia zauważam zaschnieta siare a jezeli jest, to wyglada rozmiarem jak kilka ziarenek maku, tak to nic mi nie leci. Nie zawsze musi byc przed porodem.

• Mamusia
Cześć dziewczynki 🙂
Ja już od rana no nogach,zakupki zrobione,obiad skończony,zaraz lecę placki ziemniaczane smażyć i gulasz,miodzio :P mój N zaraz do pracy uderza,także będę sama siedzieć.
Ale muszę się pochwalić,zamówiłam łóżeczko wczoraj,dzisiaj zapłaciłam i czekam już tylko na pakę 😆 nie mogę się doczekać 🙃

Mamuśki śliczne brzusie 🙂 Mój brzusio ma już 119cm 🤪 pózniej też wstawię fotkę 😲

Marzenko też mam problemy ze spaniem,niby zmęczona,a jak już się położę to wszystko mnie boli,przeszkadza mi i nie mogę zasnąć,jeszcze toaleta co chwilę 🥴

Asiu spokojnie heh,bo się nerwicy nabawisz 🤪 zajmij się czymś,może poczujesz się lepiej,u mnie całe szczęście nie zauważyli zmian w humorkach,częściej chyba smutasa strzelam niż nerwa 🤢

Beatko dobra z Ciebie zawodniczka 🙃 uważaj na Siebie 😉

Olusia nie jesteś sama,ja wczoraj np poszłam do sklepu,zrobiłam zakupy,wróciłam zadowolona,przebrałam się wygodnie,i biorę się za obiad i lipa,nie kupiłam wszystkiego.A taka byłam zła że muszę się na nowo ubierać i iść,że szkoda gadać 🙃

Iwonko korzystaj z ciszy i spokoju,już długo tak spokojnie nie pisałaś,zawsze coś było 😞 miło żę w końcu odetchnęłaś 🙂

Nie wiem jaki termin jest bardziej wiarygodny,tutaj sugerują się terminem z usg który wyszedł na 10 listopad,według miesiączki mam termin na 13 listopad,a według usg 4d na 14 listopada 🤪 a jak to będzie nie mam pojęcia.
Ja jestem z 13 pazdziernika,szkoda że Malutka jest na miesiąc póżniej.

• Mamusia
Moje dzieci nie są do mnie podobne:P Do męża trochę.Bardzo podobne są do jego rodzinki. Jak mi ktoś mówi że nie podobne do mnie to mam ubaw.Bo wczoraj też mi pani powiedziała w sklepie że moja Ada nie wygląda na moją córkę to jej powiedziałam że to meża z pierwszego małżeństwa.Ale sie na nas gapiła 🤪 :laugh:

• Mamusia
Nie, jakiś specjalnych specyfików na rozstępy nie mam, po prostu staram się dobrze nawilżać skórę. Jednak ja i przed ciążą miałam rozstępy, więc pewnie część z nich to stare, a część nowe... ale które to które to na razie nie chcę się umartwiać. :P

Olga śliczny brzunio . 🙂

Mój lekarz patrzy na datę z miesiączki. Choć przed ciążą miałam bardzo rozregulowane okresy... 🤨

Akigo wszystkiego naj, naj, dla Twojej córeczki z okazji imieninek. 🙂

Olusiu mi też nic nie leci. Raz miałam jakby zaschniętą kropelkę na czubku suteczka... i więcej nic. Ale chyba nie ma się czym martwić. Myślę, że wszystko w swoim czasie: jednym leci wcześniej innym później.

Obiad mi się w kuchni robi... Mmm! Maminy obiadek, mniam, chyba będę dzisiaj mamusi-córeczka i grzecznie wszystko zjem, he, he. 🙃 Zwłaszcza, że widzę, że dziś mama specjalnie pode mnie pichci. :P

• Mamusia
Gosiu oby łóżeczko jak najszybciej przyszło cieszyć Twoje oczka! 😁

Akigo nie przejmuj się gadaniem ludzi! U mnie w najbliższej rodzinie moja mama zawsze żartowała, że mam oczy po sąsiedzie, albo listonoszu. Bo wszyscy mają niebiesko - szare, a tylko ja i kot zielone. 😉

• Mamusia
rety od rana 15 stron do przeczytania !!! 🙃
aż ponotowałam co nieco, co mam odpisać bo znając życie nic bym nie pamiętała hehe

co do placków ziemniaczanych i obdartych paluchów to ja kobity nigdy nie tre ziemniaków !! chyba by mnie szlag trafił. używam do tego maszynki do mielenia mięsa !! :P
co do wyładowania się to ja właśnie bardzo lubie sobie bardzo głośno pośpiewać. puszczam sobie coś na you tobe wpisuje słowa piosenek różnych wykonawców i dre się aż mi nie przejdzie. pomaga 🤪
termin to chyba bardziej prawdopodobny z miesiączki. a jak już usg to tylko te pierwsze. ja mam jak któras napisała według usg na 14 listopada 🙂
brzucholki fajniusie dziewczyny 🙃

a ja sobie wczoraj kupiłam kombinezon. w ogóle powiem wam że mam straszny [problem jaki rozmiar !!! w końcu kupiłam taki 😉

http://www.allegro.pl/item735894412_kombinezon_cieplutki_prawie_nowy.html

zapłaciłam grosze w porównaniu ze sklepowymi a jak by nie posłużył do końca zimy ani od początku zawsze mogę coś innego dokupić.

• Mamusia
Dzięki ale według mnie moja córcia jest za młoda na ochodzenie imienin.Ja bym nawet zapomniała ale szwagierka mi przypomniała ☺️.
Paulinko też chce do mamusi 😞 Bo juz chyba 4 kanapke wcinam zamiast sie ruszyć i obiad zrobic.Zaraz placków nasmarze.Mały pojechał na piłkę córka poszła na kółko i spiewa a ja znowu sama.
Gosieńko to fajnie. Mój maż właśnie sie dzis zapytał o łózeczko. Jakie chce i czy kupuje alegro.To mu powiedziałam ze chce takie za 1400:laugh: Przestraszył się.Ale zadowolę sie też takim za 300 🙂.Bo muszę:P

• Mamusia
Kasiu kombinezon cudny! 😁 Rozczulają mnie takie bąbelkowe nóżki - w sensie takie okrągłe miejsca na stópki. :P

Też jakoś tak nie obchodzę imienin. Pamiętam, że kiedyś nawet kumpel mnie zaskoczył telefonem z życzeniami - bo właśnie miałam imieniny... a ja szok, bo nic nie wiem, he, he. :P

Idę na papu. Ale pachnie... Czemu ja nie odziedziczyłam żadnych zdolności kulinarnych? ☺️

• Mamusia
Niebylo mnie przez godzinke a ty 8 stron do nadrobienia ,szalejecie dziewuszki.

Co do daty porodu to mi z miesiaczki wypada na 10 pazdziernik,ale tym sie nisugeruje bo z nia to bylo roznie.Ja przez 8 lat bralam pigulki anty jak przestalam to okres byl ostatnio w styczniu dwa razy w miesiacu i dlatego nieuwierze tej dacie,zobaczymy co w czwartek powie mi lekarz na usg.