Skocz do zawartości

\"Jestem jak male ziarenko..\"-Bejbiki styczniowe 2011 | Forum o ciąży

molala

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 23 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• wesa

2463

• kasiulek85

1984

• nusia27

1988

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziękuję za miłe powitanie! Trochę zaległości mam tu od wczoraj 🙂 ale nic. U mnie też strasznie zimno ale najgorszy jest ten wiatr... Widzę, że dużo płacicie za usg 3d. Ja trafiłam na super lekarkę, która w cenie zwykłego usg nakłada sondę 3d i pokazuje maleństwo. Dlatego myślę, że już jutro będę wiedziała kogo pod sercem noszę. Odnośnie leków, to ja też już 3 dzień na antybiotyku jestem bo wykryli mi w moczu bakterię e-coli, a później jeszcze przez 3tygodnie furaginum, żeby pozbyć się całkiem tego paskudztwa. Buziaki!

Ale mi mój luby zrobił niespodziankę masakra 🙂 szkoda, że nie potrafię w pełni się z niej cieszyć, bo boli jak cholera.. dzisiaj ma wolne, poszedł szukać mi soku żurawinowego i wody jana, a wrócił z bukietem róż i dużą figurką grubego kota 😁 ☺️ tak bez okazji, a jeszcze niedawno z Olą gadałyśmy na temat facetów jacy oni są niekumaci.. 🙃 No zwariowałam.. Kochany jest 🙂 czytam po różnych forach, że dużo kobiet choruje na nerki w ciąży, czasami dziecko uciska na narządy, niekiedy to kamień albo zastój itp. też miały podawany furagin i nospę, także mam nadzieję, że to przejdzie do piątku, jeśli nie to zmuszą ginkę żeby mi dała jakieś leki inne albo dała skierowanie na usg, bo zwariuję! 🤨 Dobrze, że gorączki nie mam.

• Mamusia
Blue wspaniałego masz faceta, wie jak Cię dopieścić w ciężkich chwilach 🙂 My 17 września mamy rocznicę ślubu, miałam nadzieję na jakiś wypad do kina i na kolację tylko we dwoje a lekarz kazał mi leżeć 😞 Ciekawe jak to będzie.. Pewnie mój pójdzie do pracy, wróci zmęczony a ja w łóżku w domu pełnym ludzi i na tym się skończy..
Nadina życzę szybkiego powrotu do zdrówka 😘

Teraz tak troszkę z innej beczki.. Wybrałyście już szpital, w którym będziecie rodziły? Ja mieszkam w woj.mazowieckim, ale lekarza mam w Szczytnie i też tam chciałabym rodzić. słyszałyście jakieś opinie na jego temat? W sumie do Ostrołęki mam bliżej o jakieś 15 km, ale słyszałam straszne rzeczy o tamtejszej porodówce. No i ważne jest też dla mnie żeby mój lekarz tam pracował..

Ja chcę rodzić w swojej rodzinnej miejscowości oddalonej od miejsca obecnego zamieszkania 50km haha 🙂 więc będę musiała odpowiednio wcześniej wprowadzić się do mamusi 😜 może nawet już na Wigilię 🙂 bo to jednak nigdy nic nie wiadomo, ale na razie o tym nie myślę. Piję tą wodę Jana i chodzę co chwilę siku, naprawdę działa moczopędnie 🙂 Coś tutaj cicho jest..

• Mamusia
Ja sie troche nawalczylam ze szpitalem, bo tu niby obowiazuje rejonizacja i szpitale jakie dali mi do wybru byly na prawde w okropnym stanie i nie mialy zbyt dobrych opini. Wyslalam pare maili do lepszego szpitala i zgodzili mnie sie przyjac. Mam nadzieje, ze zrobilam dobrze. Samo to, ze szpital ma nowiutki oddzial, kazda mama ma sale z lazienka i wanna tylko dla siebie. Jest tez ogrod w srodku budynku, w ktorym mozna spacerowac z widokiem na Big Bena. Mam nadzieje, ze personel tez bedzie na poziomie 🙂

ja w stolicy mam spory wybór jeśli chodzi o szpitale , jak narazie biore pod uwagę dwa : Inflancka i Karowa, ale zobaczymy jak to będzie 🙂

Jeśli chodzi o rocznice ślubu to my z mężem obchodzimy ją 08 września , juz niedługo 🙂
wczoraj pytałam co będziemy w ten dzień robili 🙂 ma pomyśleć

naszła mnie ochota na rybkę po grecku ,dziś to moze juz nie, ale jutro pewnie zrobie

• Mamusia
Czesc dziewczyny 🙂 Jak tam samopoczucie? Blue jak ty sie czujesz kochana? Mam nadzieje ze ciutek ci lepiej 😉

No brzucholki jutro usg 😜 mam nadzieje ze ten nasz maluch tym razem sie do nas odwroci twarzyczka a nie tylkiem jak ostatnio 😁 ciesze sie ogromnie by go zobaczyc, jutro o 12 wiec po tym dam wam znac co i jak 😉

Na lunch zjadlam hamburgera i smazone kartofle i teraz mnie rozszadza a malec sie wierci w brzuch 😁 mialam dzis zamiar gotowac ogurkowa ale juz mi jakos ochota przeszla i sama nie wiem co na ta kolacje wymyslec... Jakies pomysly z waszej strony? 😎

Buziole 😘

• Mamusia
Jestem 🙂 Po pracy i zakupach...

Dona ja mam rocznicę 2 dni później a co do Karowej to rodziłam tam Natalę. Dostać się nie jest prosto (chyba, że masz lekarza stamtąd bądź chodzisz tam do poradni) ale polecam ten szpital w 100%

Ja myślę o szpitalu gdzie pracuje moja gin. W zyciu sama bym się nie zdecydowała na ten akurat ale ona dużo mi opowiada, poleca i tu sporo wyczytałam dobrego http://forum.gazeta.pl/forum/f,588,Szpitale.html?s=0 Rzućcie okiem, może coś znajdziecie dla sibie

• Mamusia
Odnośnie rocznic, to my Z mężem 6-go mamy drugą. No dziś w końcu przyszło łóżeczko zamówione na allegro. Jest śliczne! A Wy dziewczyny już zaczynacie szykować wyprawkę dla Waszych maluszków? My co miesiąc coś kupujemy, żeby nam się za dużo naraz nie nazbierało.

• Mamusia
Asia buty tylko sobie kupiłam. Wszystkie "wyjściowe" mam na obcasie a że na klapki zbyt mokro 😉 to takie płaskie do sukienki se strzęliłam. A co 😜

Co do wyprawki to umówiliśmy się, ża zaczniemy w 6 miesiącu te większe ale poczekamy aż coś się wyklaruje z mieszkaniem (nowe czy remont tego) a ciuszki (mam tylko 2 bodziaki) jak dowiemy się kto tam w brzuszku siedzi

hej pogoda do dupy nie ma co robic dzis miallam gotowac rowniez ogorkowa ale wkoncu mi sie odechcialo

a co do wyprawki zaczniemy kupowac jak dowiemy sie kto tam w brzuszku jest i tez co miesiac po trochu

a nasza 1 rocznica ślubu dopiero w grudniu i pewnie nic nie bedzie bo brzuch ogromny bede miec plus syna dwa latka w grudniu 😁

• Mamusia
a jaka wanienke kupujecie? ja myslalam o tej, dlatego ze ma ten material na ktorym mozna polozyc dzidziusia. mi sie wydaje, ze jest to latwiejsze, przeraza mnie kapiel mam nadzieje, ze nie uszkodze dziecka 🙂
http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/3760189/c_1/1%7Ccategory_root%7CNursery%7C14417537/c_2/3%7Ccat_15701330%7CFeeding+and+bathing%7C14417596.htm?_$ja=tsid:11527%7Ccc:%7Cprd:3760189%7Ccat:nursery+%3E+feeding+and+bathing+%3E+bathing+and+potty+training

moj kodzio mial wanienke po swoim tacie 😁 do kupilismy tylko mate z gabki zeby ładnie mu sie lezalo i mi było wygodnie go kapac drugi brzdac bedzie mial wanienke po kodziu duzo przeszla 😁