Skocz do zawartości

15 tydzień ciąży🤰 | Forum o ciąży

Redakcja

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Czesc Oktawia 😉 Ja tez mam bole plecow i tak na przemian albo lydki albo plecy 😠 Ale da sie zniesc 🙂 Ja tez mam termin na 2 marca 🤪 Nastepne usg 24 ale juz 4 bo dowiedzialam sie o ciazy w 5 tyg 😜 Brzuszka jeszcze mi nie widac i nic nie przybralam ale wraca mi apetyt wiec zacznie sie tycie 😁
Pozdrawiam serdecznie 😉

• Odpowiedzi 244
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Magnez polecił mi ginekolog, właśnie w musujących tabletkach, bo sie podobnież lepiej wchłania. poza tym magnez działa też na skurcze macicy, która się powiększa i może pobolewać, a tak nic takiego nie czuję. Na właśną ręke staram sie nic nie brać (przez tego krwiaka, przez którego czuje sie jakbym chodziła z bombą zegarową w brzuchu) 😉
Także magnez z czystym sumieniem polecam 🙂

• Mamusia
Witam serdecznie "piętnastki" 🙂
Witaj mania! widzę, że my tak jednocześnie.... mam nadzieje, że wytrwamy do końca 🙃

u mnie rewelacja, po raz pierwszy czuję się dobrze, mdłości minimalne no i nie mam już tego wstrętnego smaku w ustach, jednak to prawda co piszą 😜
i najważniejsze.. dzisiaj w południe i teraz wieczorem odczuwam co jakiś czas takie dziwne łaskotanie w podbrzuchu, jeśli to są własnie ruchy maluszka to jest to wspaniałe uczucie 🙃

Pozdrawiam ciepło 🙂

• Mamusia
Witam wszystkie Mamusie ;]
właśnie ruchy.. z ostatniego usg wychodz, że jestem w 15 tyg i 4 dni od 3 dni czuje coś jakby hmm.. jakieś bombelki chodziły mi po brzuchu, cały czas myślałam, że to jelita coś trawią, ale te odczucia są na wysokości macicy i nawet jak się dziś w nocy obudziłam to z 20 min bez przerwy je czułam.. możliwe, że to Malenstwo buszuje? czytałam, że u szczupłych kobiet to możliwe..

• Mamusia
Witajcie 😁
Teraz czuję się świetnie...już więcej podjadam 😁
DIUNA dzięki za odpowiedz.Na razie skurcze ustąpiły,ale jak będą się pojawiać to 23 mam wizytę u lekarza wtedy zapytam o ten magnez 😮
mania fajnie mamy ten sam termin 🤪 szkoda że nie jesteśmy z tego samego miasta 🙃
Bombelek to na pewno dzidziuś tak szaleje 😁 Pozdrawiam!

• Mamusia
Hehe, mam nadzieję że te bulgotki to dzidzia 😉 może wtedy psychicznie bym się lepiej czuła wiedząc, że dzieciuch się rusza i że jest z nim ok 😜
Dziś pół dnia spędziłam na allegro przeglądając ciuchy ciążowe i dziecięce, normalnie odessać się nie mogłam 🙂 dobrze, że po sklepach nie mogę biegać, bo mąz by chyba już ze mną nie wytrzymał 🙃
Jeszcze dzień i do szesnastek uciekam 🤪 i czekam tam na Was 😁
Pozdrawiam

• Mamusia
Czesc Wam 😁 Ja jak zwykle rewelacja i musze powiedziec ze brzuszek zaczal mi sie uwydatniac i przytylam kilo 🙂 Co do ruchow to ciagle czuje jakby mnie cos walilo w tym brzuchu 🙂 Moze to dzidzia zaczyna kopac 🤪 Ja tez ogladam na allegro ciuszki bardzo sa fajne mega paki jak ogladam je czasem to nie umiem sie doczekac juz dzidzi 🤪
Pozdrawiam i zycze dobraego samopoczucia 😉

Cześć wszystkim , ja właśnie zaczęłam 15 tydzień i tak jak ty mania tez dwa razy czułam jakby kopnięcie w lewym boku...jutro idę do lekarza to się zapytam co to mogło być. Ogólnie mdłości i bóle piersi mi już przeszły 🙂 i apetyt też już mam 🙂

• Mamusia
Witam Mamusie 🙂 Ja niestety żadnych kopnieć nie czuje, jedynie coś podobnego do burczenia w brzuchu pomimo in nie jestem głodna 🙂 Ale chyba to nie ruchy Maluszka 😞 Już nie mogę się doczekać tego mamentu !!!! Mi pozostała tylko wrażliwość brodawek, ale wydaje mi sie, że pozostanie ze mną jeszcze długo 🙂 A tak mdłości już nie miałam chyba od tygodnia, ale za to śpie za dwoje 🙂 Ach i te dziwne sny... Codziennie praktycznie śni mi się coś dziwnego i bardzo kolorowego!! Też tak macie? Czy macie przeczucie jaka bedzie płeć dziecka?? Bo ja myślę, że nasze Maleństwo bedzie chłopcem ...

• Mamusia
Hej 🙂 Jejku dzis mialam pierwsze wymioty w ciazy 😞 Ale ogolnie dobrze sie czuje z dnia na dzien coraz bardziej mi sie uwydatnia brzuszek 🙂 Co do spania ja nie umiem spac w nocy dlatego pozniej odsypiam do poludnia 😉 Sny mam rozne ale zasadniczo sa dziwne 😁 Co do plci nie obstawiam bo zemna to roznie i nawet rodzinka sie pogubila i gadaja ze to ciagle zagadka bo nie mam ani mega objawow na chlopaczka ani na dziewuszke 😮
Pozdrawiam i zycze udanego dzionka 😁

• Mamusia
Witajcie piętnastki
Z tym wróżeniem na chłopaka albo dziewczynkę, to różnie bywa, znam przypadki, że nawet po badaniach usg , lekarz mówi, że widzi dziewczynkę a potem rodzi się chłopak 🙃 ja jednak już nie mogę się doczekać najbliższego usg i czy już będzie wiadomo jaka płeć 🙃

Ogólnie to dzisiaj czuje się superrr, zero objawów, aż normalnie nie mogę się przyzwyczaić 🙂 no może mam tylko problem ze spodniami, które zaczynają mnie powoli uwierać 🙂 co do spania, jest ok, rano wiadomo ciężko wstać, ale do pracy muszę iść;/ przypomniałam sobie, że przedwczoraj miałam okropne bóle głowy, nie obyło się bez paracetamolu, bóle głowy najczęściej mam przy zmianie pogody i z głodu nawet minimalnego, ale to odkryłam niedawno 😮

• Mamusia
O starych spodniach to juz awno zapomniałam 🙂 Zakupiłam takie które beda rosły razem ze mna 🙂 Niestety My musimy czekac jeszcze ponad miesiac na poznanie płci Dzidziusia 😞 Ala najważniejsze żeby rosło i było zdrowe!!! Oj z porannym wstawaniem to jest masakra 😞 ale mam ten przywilej ze 4 dni pracuje i 4 mam wolnego takze nadrabiam snem w wolne dni 🙂

• Mamusia
Witam!Ja też już mam brzuszek 🤪 Tak nagle jakoś wyskoczył że zostałam w jednych spodniach 🥴 (które i tak muszę nosić rozpięte)...
U mnie w Radomiu nic ciekawego nie znalazłam zamówiłam na allegro i zastanawiam się jakie będą 🥴
Ammi ja miewam bóle głowy migrenowe które często aż wyciskają łzy...na szczęście teraz w ciąży miałam taki ból tylko raz zaraz na początku i mam nadzieję że więcej nie będzie 🤨
mania aż zazdroszczę bo mnie wymioty męczą od początku ciąży...teraz już rzadziej ale rano się zdarzają 🤢
Dziewczyny mi to się wszystko poprzestawiało 🙃
Pizze mogłam jeść kilka razy w tygodniu a teraz poprostu nienawidzę nawet nie przełknę...
Byłam strasznym śpiochem a teraz o której bym nie poszła spać to rano wstaję na równe nóżki 😁
Nie lubiłam też zup a teraz bez zupki umieram 🙃
Fajnie że jest to forum...że jesteśmy na tym samym etapie i możemy się dzielić swoimi odczuciami 🙂Pozdrawiam!

• Mamusia
Hej dziewczyny!
U mnie z tym brzuchem to ciężko ocenić, bo jeszcze przed ciążą miałam małą oponkę 🙃 ale waga jednak poszła w gorę, prawie 3 kg 🤢 no i mam tylko 2 pary spodni,w których jeszcze jakoś mogę się poruszać 😜

Oktawia u jakiego sprzedawcy zamawiałaś spodnie na allegro? ja właśnie obserwuje kilka ofert,ale boję się, że rozmiar będzie niedobry, jednak nie ma to jak przymiarka na miejscu, ale u mnie w sklepach nie ma ciekawych spodni 😞

Co do dzisiejszego dnia , chyba za szybko pochwalilam sie super samopoczuciem, bo dzisiaj miałam nawrót migrenowy no i wróciły mdłości 🤢 eh jakoś trzeba przetrwać, w końcu zapowiada się słoneczny weekend 🙃

Trzymajcię sie piętnasteczki, mam nadzieję, że wytrwamy razem do końca 🙃

• Mamusia
Hej 🙂
Ja zakupiłam spodnie ale z przymiarka 🙂 i jeszcze patrzyłam na to zeby rosły razem z Nami 🙂 Ale nie sa to takie specjalne dla ciezarnych, po prostu jedne znalazłam w sklepie młodzieżowym z takim materiałem na zakonczeniu ( prawie jak dla ciężarówek 🙂). Jednak najlepiej czuje sie w takich dresowych 🙂 Ammi trzmyam kciuki, żeby migrena i mdłości szybko przeszły i już nie wróciły!!! Ja także mam nadzieję ze razem wytrwamy do rozwiazania 🙂 Fajnie jest się tutaj wygadać.! Ile można "zawracać" głowę koleżanka w pracy, które pewnie już maja dośyć słuchania o brzuchach 🙂 Pozdrawiam serdecznie!!

• Mamusia
Tak własnie spojrzałam na swój suwaczek Mój i Ammi ... Kakim cudem ja jestem w 15 tyg ciazy i 3 dniu ciąży i pozostało mi do rozwiazania 179 dni, a Ty Droga jesteś o jeden dzien dłużej w ciazy i masz mniej do porodu??!! HeHe chyba moja ciąża będzie trwała troszke dłuzej 😁 Zagadkowe troszke 😁

• Mamusia
Hej Dziewczyny 🙂 Ja dzis od samego rana na nozkach i dobrze sie czulam wrecz rewelacyjnie 🤪 Teraz tak mnie glowa rozbolala ze nie da sie wytrzymac az bym ja urwala 😞
Ciaglecosik czuje w brzuszku 🙂 Mi z dnia na dzien powieksza sie brzuszek i chwala ze tylko on bo nie mam problemu z ciuszkami 😉
Pozdrawiam 😜
Oktawia ostatnio raz mi sie zdazyly wymioty ale bole glowy mam znowu czesto 🤨

Witam dziewczyny 🙂
Ja kupilam spodnie dzinsy ciazowe w H&M w tym tygodniu..Wszystkie dzinsy sa o 40 zl tansze.Wiec kosztowaly 110 zl.Sa super.Mysle, ze bede je nosila nawet po ciazy. Jeszcze mi brzuch nie urosl ale w normalne dzinsy wbijaly mi sie w brzuch i nie chce sciskac malenstwa.
Pozdrawiam wszystkie mamusie

• Mamusia
Witam 🙂 Ja dzis po całym dniu zmarnowana juz 😞 Bola mnie nogi ale to przez zmiane pogody chyba 😞 dzis znowu marnie u mnie z apetytem 😞 i do tego co jakis czas dopada mnie bol glowy 🤨 Kiepski dzien jak dla mnie , chyba najgorszy jaki mialam w trakcie ciazy 🥴
Pozdrawiam 😉

Dziś zaczęłam 15 tc. Od początku ciąży schudłam 7 kg i nie mam mdłości ani wymiotów :-( Czy któraś z Was też tak ma? Zastanawiam się, czy to nie przez stres, bo w poprzedniej ciąży straciłam Synka w 19 tc