Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

nie tak nie mam. Moje dziecko w końcu zlitowało się nad tatusiem i pozwoliło mu poczuć jak się rusza, tylko tak jak nie ruszało się w tym momencie jak tata był w pobliżu, tak wczoraj się rozruszało, to z dobrą godzinkę spokoju nie miałam. To było dosyć późno, bo coś po 23., więc już prosiłam moje dzieciątko, żeby się ułożyło wygodnie i żebyśmy poszli sobie spokojnie spać. Czasem maluszek się rusza, ale to takie leciutkie ruchy, że zasnę normalnie, bez żadnego problemu, ale wczoraj dało popalić. No ale przynajmniej tatuś się cieszył 🙂

• Odpowiedzi 197
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mój synuś też kopie mocno. I nie ma reguły kiedy, w nocy w dzień, rano jak śpię ;-) ale Ja to lubię. Gdzieś przeczytałam, że można się bawić z bobaskiem w ten sposób, że jak on kopnie to należy lekko nacisnąć to miejsce i On odda ;-) Ja się tak bawię i faktycznie młodemu się podoba, bo zawsze oddaje ;-)Najbardziej chce mi się śmiać jak mi wykrzywia brzuch, albo rusza się on jak galaretka ;-) Super uczucie ;-)
MajaP te Nasze różne bóle, skurcze, naciąganie skóry czy twardy brzuszek to podobno normalne (tak mi gin powiedziała), nie ma możliwości, żebyśmy nic nie czuły bo w końcu rośnie w Nas mały człowieczek.
Wczoraj byłam w kinie na Harrym Potterze i dziś spać nie mogła. Wszystko mi się śniło z tego filmu, ale uwielbiam go, choć książka bardziej mi się podoba. Jak któraś lubi fantastykę to polecam ;-) Ale się rozpisałam już kończę ;-) Pozdrawiam

• Mamusia
Hej
Jestem juz po koszmarze zwanym obroną teraz moge już mysleć tylko o mijej malutkiej!
Ja też biorę Falvit mama i kwas foliowy. A od dziś muszę znów zacząć brac magnez na skórcze łydek. Po obronie byłam na wizycie kontrolnej i mi je mój gin przepisał. Badania mam zrobić za dwa tygodnie.
Maja P ja mam takie kłócia w pachwine od niemalże samego początku.Najgorzej jak chodze po schodach, albo jak wstaje z łozka zwłaszcza po nocy! Moj lekarz powiedział mi że to jest normalne, ponieważ macica rośnie i rozciągają się więzadła. To jest uciążliwe, ale nie szkodliwe dla maluszków.

• Mamusia
Dzieki dziewczyny 🙂 Tak myslalam, ze to nic powaznego, ale moj maz wczoraj troche mnie nastraszyl i az chcial jechac ze mna na pogotowie, bo taki skurcz mnie zlapal jak wstawalam z lozka. Biedny sie zmartwil 🙂 Teraz co chwile kazdej cos bedzie dolegalo..Najgorszy trymestr przed nami, z dnia na dzien bedzie coraz gorzej.
Jesli chodzi o skurcze lydek to mi magnez w ogole nie pomaga. Za to uzywam zelu z kasztanowca z Ziaji albo innej firmy. Sa dostepne w aptekach, moja tesciowa farmaceutka mi go polecila i bardzo pomaga. Takze polecam, daje wyjatkowa ulge w nocy 🙂
Dzisiaj przyszedl kombinezonik dla mojej kruszynki 🙂 Zamowilam przez allegro. Nie moge sie doczekac az ubiore go na Maje 🙂 Chyba w marcu jeszcze bedzie zimno.

• Mamusia
Jeszcze jedno..Potzrbuje porady na temat wozka. Mam kolory i nie wiem, ktory wybrac.
http://www.wozkidzieciece.pl/foto_plus/mutsy/4rider/Joey-silver.jpg
czy ten
http://www.wozkidzieciece.pl/foto_plus/mutsy/4rider/Team-navy.jpg
Musmimy go kupic dzis albo jutro a nie moge podjac decyzji.

• Mamusia
Dzięki ;-) Teraz przez Ciebie siedze na allegro i wybieram, ależ tu piękne rzeczy są i chyba znalazłam kombinezon bez licytacji jeszcze się zastanawiam http://allegro.pl/little-pirates-cieply-kombinezon-ok-56-62-i1324240032.html#gallery jak myślisz? Ja się gubię w tych rozmiarach czy 56/62 to na Nasze noworodki?

• Mamusia
Bardzo ladny i przede wszystkim dobra cena 🙂 Tak 56/62 to rozmiar dla noworodkow.
A ta stronka to super, ceny niskie..kupie czapeczki bawelniane i niedrapki, bo inne ciuszki juz mam i duzo mi mama przysle ze Stanow. Ok ja sie zbieram z mezem po wozek..Mam nadzieje, ze tym razem nam sie uda podjac decyzje i sie nie rozmysle. Do pozniej 🙂

no może ja też obejrzę 😉 w sumie na początku marca raczej kombinezonik się przyda dla maluszka, bo nie będzie jeszcze zbyt ciepło.. 🙂 kurczę ja to bym z chęcią już wszystko kupiła 🙂 tylko boję się tego, że ja kupię na chłopca, a urodzi mi się jednak dziewczynka 😜
chociaż czuję, że to będzie chłopiec.. nasz mały Alanek 😘

• Mamusia
Ja kupuję niebieskie, zielone, białe, beżowe i kolorowe ciuszki, nawet gdyby urodziła się dziewczynka (choć wątpię bo mam nagranego siusiaka ;-P) to na Nią będą pasowały. Gorzej jak się kupi same różowe, a wyjdzie chłopak ;-) Uwielbiam kupować małe ciuszki. Nawet dla męża i siebie już nic nie kupuję;-)

no ja wczoraj rozmawiałam z teściową przez telefon, bo pracuje w Niemczech i pytała mi się czy zaczęłam już kupować dla szkraba coś, bo ona tylko czeka, żebyśmy zaczęli, wtedy ona też zacznie 🙂 bo nie chce zaczynać pierwsza 😜 to jej powiedziałam, że kupiłam już skarpetki 😁 no to się ucieszyła i stwierdziła, że ona też zaczyna kupować, tylko żeby dać jej znać co byśmy chcieli 😜

no ja kupiłam dzisiaj taką wyprawkę maluchowi 🙂 oczywiście niebieską, bo mężowi się żółta nie podobała 😉 body,spodnie,buciki,niedrapki,śliniaczek,koszulka bez rękawów i koszulka z długim rękawkiem, a i do tego są jeszcze dwie myjki, pisze tam na tym opakowaniu, że to jest od 0-3 miesięcy 😉 takie to wszystko śliczne! 😁

• Mamusia
A Ja dziś kupiłam kombinezon podobny do tego z Allegro w Pepco ;-) za 39.90 i nie muszę płacić za przesyłkę, dobrze, że wczoraj go nie zamówiłam, jeszcze coś tam licytuje, ale pewnie i tak się nie uda. A kombinezonik śliczny, niebieski, a na kapturku są uszy misia ;-). Pawełek będzie ślicznie w nim wyglądał ;-)