Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 362
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
łoo poczytać to wszystko było wyzwaniem 🙂 . Co do seksu to szczerze mówiąc w ostatnim czasie mam ochote iść i zgwałcić kogoś na drodze takie dziwne napady . Wiecie co czy was boli tez tak pępek ? Mi dookola pepka napuchnęło i tak cholernie boli że nie da się wytrzymać 😞 Dzisiaj nie wiem czemu ale chodze jak słonik, nogi szeroko rozstawione plecy do tyłu normalnie wrażenie takie jakbym zaraz miała rodzić , brzuch mi sie wydaje taki cięzki i opadający na dół , ciężko mi się dycha i nawet nie mam siły z łóżka wstać bo się zbyt męczę. Wczoraj się strasznie zdenerwowałam i miałam w nocy kilka silnych skurczy a dzisiaj silne upławy ropne :| Boże mam nadziję że wszystko jest w porządku ;((

• Mamusia
Capslocc mi 01.03 beda robic ten nieszczesliwy masaz.A jesli to nic nie da to 03.03 mam sie zglosic.No i wtedy zrobia mi badanie i dadza prostaglandyny w formie zelu do pochwy.Jesli nic sie nie zacznie dziac to po 6 godz dostane druga porcje tego zelu.Po tym moja szyjka powinna zrobic sie miekka i sie skrocic.W ten sposob powinny zaczac sie skurcze.Wtedy sprawdza,czy mam rozwarcie.Jesli bedzie na min 3 palce,to przeniosa mnie na porodowke.Jesli nie to bede musiala jeszcze 2 godz poczekac i wtedy mnie przeniosa i tam przebija mi wody plodowe.A jesli i to nie wywola akcji porodowej,to wtedy dopiero mi podadza oxytocyne.Takie tu maja reguly.No i oczywiscie jesli i wtedy nie bedzie postepu,to zoastanie tylko cesarka.Ale ja mam nadzieje,ze ten masaz 01.03 wystarczy,bo szyjka mi sie juz skraca,skurcze juz dosyc mam wiec pani doktor uwaza,ze powinno zadzialac 🙂

• Mamusia
MonCiaa jak masz ropne uplawy,to wez moze zadzwon do lekarza albo podjedz na izbe przyjec.Bo to moze oznaczac jakas infekcje.Lepiej nie ma co ryzykowac.A co do pepka to nie wiem co ci powiedziec,bo u mnie jest normalny i nie boli.A chodzisz jak kaczuszka,bo malenstwo coraz wiecej wazy 😉I obciaza twoj kregoslup

• Mamusia
MonCiaa jak masz ropne uplawy,to wez moze zadzwon do lekarza albo podjedz na izbe przyjec.Bo to moze oznaczac jakas infekcje.Lepiej nie ma co ryzykowac.A co do pepka to nie wiem co ci powiedziec,bo u mnie jest normalny i nie boli.A chodzisz jak kaczuszka,bo malenstwo coraz wiecej wazy 😉I obciaza twoj kregoslup

• Mamusia
MonisiaD no Ty to encyklopedia wiedzy jesteś normalnie 🙂 Dzieki

Kasjalena2 ja na Wołowskiej, tak, tam jest raczej mniejsze oblężenie ale też mały oddział porodowy, mam od początku lekarza prowadzącego ze Szpitala i bardzo go sobie cenią dr Durczyński.
Z tego co wiem to w każdym szpitalu odsyłają jeśli mają akurat komplet bardziej zaawansowanych ciąż niż Twoja, więc nie ma znaczenia gdzie pojedziesz, wydaje mi się to normalne bo skoro przykładowo ja mam jeszcze kilka godzin do porodu to zrozumiałe że dziewczynę która prawie rodzi przyjmą przede mną. Najlepiej wybierz szpital który Ciebie osobiście najbardziej przekonuje oraz alternatywę dla niego dla swojego własnego spokoju. Natomiast jeśli zdążyłoby się że Cie nie będą mogli gdzieś przyjąć to oni obdzwaniają szpitale i rezerwują Ci miejsce w tym w którym jest wolne łóżko - i wówczas ona czeka juz tylko na Ciebie.

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
Capslocc mi 01.03 beda robic ten nieszczesliwy masaz. A jesli to nic nie da to 03.03 mam sie zglosic.No i wtedy zrobia mi badanie i dadza prostaglandyny w formie zelu do pochwy

Ten żel można kupić samemu, jest czasami zalecany przez lekarzy i go stosować zamiennie stosuje się ten olejekm o którym pisałam i który dużo taniej wychodzi.

• Mamusia
Z reszta witaminy e tez tu napewno niedostate.Przy cholestazie trzeba pic witamine k.Poszlam do mojego lekarza,zeby mi przepisal,bo sie konczyla,a on mi na to,ze ta witamine moga mi tylko w szpitalu przepisac,bo zwykli lekarze nie maja do tego uprawnien.Mowie ci kochana,tu jest paranoja

Salamandra to ja nie znam tego lekarza, ja chodziłam do Wrzodak... Ja wybrałam Bielański ale jak się nie uda to albo Bródnowski albo MSWiA.... no albo Inflancką bo tam podobno żadnej rodzącej nie odsyłają...

Dziewczyny, a może orientujecie się jak to jest z opryszczką w ciąży? Wyskoczyła mi wczoraj na ustach malutka krosteczka, nawet nie mam pewności czy to to, ale trochę się obawiam bo ten wirus jest chyba niezbyt przyjazny dla dziecka.
Mój lekarz jest teraz 10 dni na urlopie, więc nie mam kogo popytać. Kupiłam jakiś preparat do smarowania, ale w ulotce "nie zalecają używania go w ciąży". I nie wiem już co robić. Wiem tylko,że najbardziej niebezpieczny jest wirus atakujący narządy płciowe, ale jak jest z tym wargowym to nie wiem. Myślicie, że powinnam się tą krostką przejmować?

• Mamusia
niby nie powinno się ale lepiej ją ubić niż pozwolić żeby się rozprzestrzeniła, ja stosowałam zovirax i zovirax plasterki bardzo pomocne, lekarz powiedział ze spokojnie mogę brać, a opryszczka jeśli już to możne stanowić ew. zagrożenie raczej w I trymestrze

• Mamusia
Witajcie dziewczyny jak się dziś zujecie? Ja nie bardzo bo pół nocy nie przespałam 😞 o godz 1 w nocy złapało mnie niedocukrzenie 39 miałam cukru i cyba po mału traciłam przytomnosc bo jak sie obudziłam to nie wiedziałam czy mi sie to sni czy co...zanim sie zorientowałam troszke mineło a jak juz podjadłam cukierków to sobie uswiadomiłam jaki szok musiała przezyć malutka ☺️
Potem zaczełam sie panicznie bac czy wszytsko z nią w porządku bo jakos sie nie ruszała tzn nie czułam nic obudziłam męża i poprosiłam zeby on zobaczył czy cos czuje a on długo tez nic nie mógł wyczuć 😞 Normalna masakra...Na szczęsciu po jakims czasie mała zaczeła się lekko ruszac wiec chyba spała 🙂 Ale powiem wam ze cisnienie miałam chyba nieziemskie i nigdy sie tak jeszcze nie wystraszyłam 😞 Nadal mam jakies obawy jak ona to czuła 😞 Jutro ide co prawda do lekarza ale tego z patologii ciązy który ani razu nawet nie robił mi usg wiec na nic szczególnego tam nie licze, jedynie moze sie dowiem czy bede musiała mieć cesarke czy bede mogła rodzic naturalnie...

• Mamusia
Dziewczyny gdyby któraś mogła mi podpowiedzieć jak wkleic zdjecie do profilu? bo zaraz szlak mni trafi daje w profilu przegladaj i naciskam potm zapisz mój profil wyskakuje okieno ze dane z mojego profilu zostały zmienione ale zdjecia nie ma 😞 pewno cos żle robie?

• Mamusia
A czy przed pierwszym przynajmniej dodawanym zdjęciem pod ramka na zdjecie w któej pisze"brak zdjęcia" pod spodem miłyscie w ramce cos takiego?....Plik ze zdjęciem nie może zawierać znaków !@#$%^&*().":'
W przeglądarkach Internet Explorer mogą wystąpić problemy z przesłaniem fotografii (nad tym problemem właśnie pracujemy). Rekomendowana przeglądarka to Firefox. ?

• Mamusia
Ania o rany ale miałaś przejścia, bardzo współczuje, mam nadzieje że z malutką wszystko w porządku.

Ja mam już kolejna noc taka samą, długo nie mogę zasnąć, brzuch ciągnie i boli, ciążki i twardy, no i te kości miednicy to katastrofa - już mi się porobiły na nich i na pupie siniaki i nijak się ułożyć nie mogę 😞

• Mamusia
AAA to wszystko wyjasnia.
Ja pracuje w mozilli - nie miałam takiego komunikatu.
Jeśli korzystasz z IE to wejdź na brzuszek na chwilę przez mozillę lub operę żeby tylko załadować fotkę. Oba programy sa bezpłatne i łatwo się je instaluje, a przydaje sie mieć druga przeglądarkę pod ręka na taki właśnie wypadek.