Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
MoonCia mi też wychodzł 4 kwiecień z daty zapłodnienia i moich obliczeń, a urodziłam 16 marca więc nigdy chyba do konca nie wiadomo, a może gdybym nie grabi,ła ogrodu haha urodziłabym w tym terminie 🙂

• Odpowiedzi 504
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A u mnie to z zaplodnienia,czego bylam pewna wychodzi 07.03,wg miesiaczki 06.03 wg polskiego lekarza 07.03 a wg angielskich lekarzy 23.03.I badz tu czlowieku madrym 😉Edi jak tam Marcelinka?Bo nic sie nie chwalisz 🙂Julcia jak sie obudzila o 9:50 tak jeszcze nie zasnela 😉Caly czas cos mi opowiada i wszystko obserwuje 😁

• Mamusia
malutka śpi sobie o 13.30 ja przebrałam i nakarmiłam i przyszla położna,jest jeszcze troszką zażółcona, ale schodzi i wczoraj ją ważyliśmy przybrała od piątku 300g i juz dostała pyzate policzki, a tak nie mam co pisać jak śpi i je 😞 może zaczyna krócej spać i częściej a mniej je, ale jest kocjaniutka szkoda, że dzisiaj zimno, bo spacerku nie będzie 🙂

• Mamusia
chyba dużo coca coli haha 🙂
ona jest bardziej opalona od nas 🙂 ma jeszcze delikatną żółtaczkę może dlatego, a soki z marchwii piłam może kilka razy więc na pewno nie od tego tylko moja cała rodzina ma ciemną karnację i może odziedziczy 🙂

• Mamusia
Edi Marcelinka jest swietna 🙂I z czasem pewnie tez zacznie sie swiaten interesowac.Ja na poczatku Julcie budzilam na karmienia,a teraz to wrecz na odwrot 😉Dzis jak wstala o 9:40 tak zasnela dopiero po 13tej.Kasjalenki Nikola tez jest cudna.Niestety nie mam kabla,zeby zdj wrzucic z telefonu.Jutro piwnny wyjsc ze szpitala.Edi Julcia tez na poczatku byla zolta.Zoltaczke po badaniu wykluczyli.Podobno czasem tak jest.Kladz mala jak najwiecej kolo okna,zeby ja slonko lapalo.Julcia po tyg zrobila sie rozowiutka 🙂

• Mamusia
Edi no to wskakuj na to solarium.Kto to widzial,zebys bledsza od malej byla 😉 😉A tak powaznie to w ogole mozna na solarium chodzic przy karmieniu piersia?Od nas wlasnie goscie wyszli.Wszyscy co chwile brali ja na rece,siostry coreczka sie ciagle wydzierala i teraz mala jest strasznie niespokojna.Pierwszy raz mialam problem z jej uspieniem.Zazwyczaj odpada sama,a teraz musialam ja tulic,bujac,glaskac i mowic do niej,az zasnela.Ale i tak sie ciagle wierci.Echh najchetniej bym w ogole gosci nie przyjmowala,ale glupio tak powiedziec,ze nie moga wpasc..

• Mamusia
wydaje mi się, ze nie ma przeciwskazań, ale lepiej w bieliźnie korzystać, moja od piątku do wczoraj przybrała 300g oby aż tak nie szalała, bo do dietetyka będziemy chodzić, a weź tu nie daj to się upomni 🙂
może dziewczyny już bujaja maleństwa 🙂

ja mam doła tak strasznie bolą mnie nadgarstki, ze małej nie moge czsami unieść i w sobote do pracy, nie wiem jak dam radę-jutro dzwonię do lekarza, zeby się prywatnie umówić, bo myślałam, ze przejdzie, ale już mam dość 😞

• Mamusia
A ja od dwóch nocy wreszcie śpię jak człowiek. Ręka czasem zdrętwieje, palce też trochę bolą, ale nie aż tak żebym się budziła co kilka minut.Dziś nawet dobiłam do 7 co mi się już długo, długo nie zdarzało.Sama nie wiem czy jest lepiej czy już się po prostu przyzwyczaiłam.
Zauważyłam dziwną prawidłowość - jak pije dużo mleka przed snem ( w ciągu dnia zresztą też) to potem w nocy jakoś mniej mi to wszystko dokucza. Chyba niedobory jakichś witamin czy minerałów mają tu też znaczenie. Druga sprawa jest taka, że jestem trochę mniej opuchnięta, więc może i to przynosi ulgę. Najbardziej cierpię jak się za dużo napracuję lub za długo chodzę - wtedy kostki mam jak balony a i ręce dają mi się w nocy we znaki.
Edi, na pewno watro poradzić się lekarza, ale poza tym postaraj się dużo odpoczywać i jak najlepiej odżywiać. Skoro nie przeszło po porodzie, to może przynajmniej po okresie połogu ( w końcu na razie dopiero wszystko powoli się normuje). Bądź dobrej myśli - a w razie co pociesz się, że przynajmniej już możesz działać - nie to co w ciąży - tylko czekać i cierpliwie to znosić.

• Mamusia
Dzwoniłam dzisiaj do przychodni i nie ma jeszcze mojego wyniku na paciorkowaca 😠 Już tydzień czekam, a każą mi czekać jeszcze co najmniej 4 dni! Co za porypane badanie - za wcześnie zrobisz źle, bo do porodu jeszcze wszystko może się zmienić, za późno też źle, bo możesz nie zdążyć odebrać wyniku przed porodem.
No i cóż znowu muszę jakoś dotrwać do tego wtorku...Czy nadejdzie wreszcie taki dzień kiedy wszystko będzie na tyle załatwione, że będę mogła po prostu spokojnie urodzić??? 🥴

• Mamusia
Witam was dziewczyny w ten wiosenny dzionek 🙂U nas jest tak cieplo,ze na spacerze bylam w koszulce na ramiaczkach i sandalkach 🙂 🙂Az chce sie zyc przy takiej pogodzie 🙂MoonCia daj znac jak tam po wizycie.Trzymam kciuki,zeby juz cos ruszylo 🙂

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
Witam was dziewczyny w ten wiosenny dzionek 🙂U nas jest tak cieplo,ze na spacerze bylam w koszulce na ramiaczkach i sandalkach 🙂 🙂Az chce sie zyc przy takiej pogodzie 🙂MoonCia daj znac jak tam po wizycie.Trzymam kciuki,zeby juz cos ruszylo 🙂

Oj tylko pozazdrościć 🙂 Bo ja już któryś dzień z rzędu w domu siedzę przez to cholerne przeziębienie,a tak mnie gdzieś nosi. Ale u nas tak pięknie niestety nie jest 😞

• Mamusia
Więc tak, z małym wszystko prawidłowo 😉 Jestem w 100% przygotowana do porodu tylko mam czekać na skurcze:/ .. A jeśli do środy rano nie wystąpią to jechać do szpitala na wywołanie 🙂 Ale wam powiem ,że mnie okropnie brzuch boli ;/ Ale tak mnie jeszcze nie bolał ! Może jednak mały się szykuje na tego 26 który jest już jutro;D