Skocz do zawartości

Grudniówki | Forum o ciąży

bti7

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny,

odnośnie płci to w tym roku w moim otoczeniu rodzą się sami chłopcy, nawet przeglądając forum np. listopadówek czy na październik to mam wrażenie że wiekszość spodziewa się chłopców 🙂

• Odpowiedzi 2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Z tym łóżeczkiem to super interes. Gdybym mieszkała w Pl sama bym kupiła takie łóżeczko, bo wychodzi super tanio.
Przeliczyłam sobie to na funty i wychodzi niecałe 60 funtów. Za tą cenę to kupię łóżeczko bez materace 🤨

W ogóle to miałam wczoraj problem z wejściem na stronę 😞

Emmax ja też zastanawiam się nad płcią a do grudnia jeszcze tak daleko...

• Mamusia
Też bym już chciała wiedzieć co mi w brzuszku rośnie 🙂

Mam pytanko do dziewczyn z Wrocławia czy rozglądałyście się już za szkołą rodzenia jeśli w ogóle się wybieracie? Ja bym chciała się zapisać tak od września.

Dzisiaj piąteczek i za kilka godzin upragniony weekendzik 🙃

• Mamusia
czesc Kobitki 🙂 ja też zastanawiam się nad płcią 🙃 jestem strasnie ciekawa, może jak teraz pójde na wizyte to sie dowiem 🙂
PannoNikt ja tez wczoraj miałam problemy z wejściem na strone, nie wiem dlaczego 🤢 🤢
Fredeczka moim zdaniem kupiła tanio to łóżeczko, zagranicą tak ze wszystkim za te pieniądze bym nie upiła 😉
pogoda znów dziś okropna...pada, ale odliczam już dni do urlopu w Polsce-to już za tydzień 😆 😎

• Mamusia
Witajcie dziewczynki 🙂

Frdeczkaa ciesze się że u dzidzi wszystko dobrze co prawda nie poznałaś płci,ale zdrówko maleństwa najważniejsze 🙂 Ja też już z czystej ciekawości chciała bym wiedzieć co tam u mnie w brzuszku siedzi.Największe nadzieje pokładam w badaniach prenatalnych 7 sierpnia i na dodatek dostanę płytke 😆 byłby świetny prezent dla męża,ale niestety go nie będzie 😞 Kurcze stęskniłam się za córą i chyba pojade dzisiaj po nią.Przy okazji wstąpie do nowonarodzonej Madzi 🤪

Ewa84 słyszałam, że dobra jest szkoła rodzenia pani Fortunko, gdzieś w okolicach rynku się znajduje, a ta kobieta jest położna na Brochowie, ja mam zamiar rodzic na Kamieńskiego więc jeśli pójdę to do kogoś od nich.

Odnośnie szpitala to rozmawiałam niedawno z dziewczyną, która rodziła na klinikach przez cc, i była bardzo zadowolona z opieki po porodzie, mówiła że studenci praktycznie wszystko przy dziecku zrobią, więc jeśli nie miałabym lekarza z Kamieńskiego to chyba bym wybrała Kliniki.

Chociaż ten lekarz to i tak przy porodzie nie jest ale sobie ubzdurałam że tam i co zrobić 🙂

Witam 🙂

Wiecie dziewczyny,że lekarz już w 11 tygodniu poiwedział mi, że bardzo wyraźnie widać ze to będzie chłopczyk:laugh: Ostatnio jak miałam wizyte (w zeszłym tyg) to lekarz dokładnie mi wskazał siusiaka synusia 😁 :laugh:
Ale też słyszałam o pomyłkach. 🤔

Zawsze jak wyjde od gina to już chce wracać dalej patrzeć na moje maleństwo tak szybko rośnie 🙂

Chciałam was zapytać czy też macie coś takiego jak drętwienia nog w nocy?
Ostatnio zauważyłam wyraźnie zarysowane i wypukłe żyłki, mama powiedziała że to żylaki 🤨 wiec jak odpoczywałam starałam sie mieć troche wyżej uniesione nogi. Jednak okropnie mi drętwieją teraz co noc sie męcze. I nie wiem co robić. Ciągle sie budze i nie wysypiam 😞

Maria_Go może masz za mało żelaza albo potasu? Mnie ostatnio w nocy skurcz wziął w łydkę - ból jak cholera. Przed ciążą miałam często takie skurcze, na następny dzień ciężko mi było chodzić. Wtedy zaczęłam brac suplement witamin i przeszło na jakiś czas.

• Mamusia
Może rzeczywiście, że wystarczy żelazo, najlepiej spytać lekarza.
Emmax ja idę do lekarza 23 lipca to podpytam o szkołę rodzenia.

Jakie macie plany na weekend, ja bym się gdzieś wybrała bo nie chce mi się w domu siedzieć 😉

Dzięki 🙂nigdy czegos takiego nie mialam zeby cokolwiek mi drętwiało...
Zelazo chyba w orzechach jest... zaraz sobie poprzegryzam W każdym razie biore cały zestaw witamin Elevit.
Do lekarza idę dopiero za 3 tyg. Ale jak tak każda noc ma wyglądać to sie chyba wykończe..

Właśnie dowiedziałam sie,że mam jutro wyjątkowo wolne w pracy jupi :laugh:
Pogoda na jutro w miare neutralna 🙂 Wiec chyba moja mame wyciągne na jakieś zakupy.
Napewno nieomieszkam wejść do jakiegoś sklepu dla noworodków(tak chociaż popatrzeć 🙂)

No i musze w koncu troche na powietrzu pobyc bo całymi dniami siedziec w murach to też nie dobrze...

Maria_Go - jeszcze magnez! przypomniało mi się 🙂

W sobotę ide do pracy do 13:00 a póżniej odpocznę bo w niedziele nad morze sie wybieram - na jeden dzień co prawda ale sie jodu nawdycham chociaż 🙂

• Mamusia
eeeeeeh plany na weekend...planów to ja mogę miec 1000, ale tutaj nic planowac nie można bo pogoda jest okropna, ciągle pada i jest strasznie ponuro 🤢 żyje już następnym weekendem jak będe w domu w Polsce 🤪 mam nadzieję że szybko ten tydzień przeleci 🙂

Ale mnie naszła myśl... do lasu na jagody!!! 🙂
jak bylam dzieckiem to chodziłam a potem całe usta az czarne
:laugh: hehe
Chyba w niedziele tak na małe 2 godzinki... a później upieke piszkopt z jagódkami i galaretką.
To jest mój plan 🙂