Skocz do zawartości

2011 lutowe dzidziusie na start!!! :D | Forum o ciąży

aallicee

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Joasiu, filmiki świetne 😆 Blanka przesłodka, i tak jak Nanusiu napisałaś, podobne miny, gesty, ale jednak inne 🙂
PS. Ale naubierałaś swoją córę na pierwszy spacerek 🙃 ja w porównaniu z Tobą to wypuściłam swoją jak wyrodna matka normalnie 😜

• Odpowiedzi 4,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
asiulA84 napisał(a):
Joasiu, filmiki świetne 😆 Blanka przesłodka, i tak jak Nanusiu napisałaś, podobne miny, gesty, ale jednak inne 🙂
PS. Ale naubierałaś swoją córę na pierwszy spacerek 🙃 ja w porównaniu z Tobą to wypuściłam swoją jak wyrodna matka normalnie 😜

ooo dokładnie hahaha właśnie też zwróciłam na to uwagę mój to można powiedzieć że rozebrany wyszedł tak porównując ubranie 😉
a filmik pierwsza klasa oklask dla Ciebie 🙂 Blanka modelka jak się patrzy 🙂
asiula ja jak tak wieje to folię na budę nakładam i w drogę 😉 bo w innym przypadku to często bym w domu siedziała bo nad morzem to często wieje nawet bardzo często a i warunkiem jest że ten wiatr ma być ciepły nie zimny 😉

• Mamusia
Witam mamuski 🙂
Nie mialam czasu pisac za bardzo ostatnio bo wporowadzam zmiany 😜 Ala jak juz kiedys wam wspomnialam nie chciala zabardzo spac w dzien. No wiec sie tym zajelam, uparlam sie, ze ja bede usypiac zeby chociaz torszke pospala bo to wazne! Kupilam nanie elektryczna usypiam ja zamykam pokuj i ona sobie ladnie spi a ja moge w koncu troszke odetchnac. Na poczatku bylo ciezko, ale teraz sama juz od danej godzinie marudzi robia sie jej czerwone oczki i ja ja biore tylko na rece daje smoka i ona juz sama odrazu spi 😁 oby tak dalej ! 🙂 Wieczorami jednak jak ja usypiam to chce zebym z nia lerzala i musze miec zamkniete oczy bo ona inaczej swoich nie chce zamknac. I widze ze podglada czy ja caly czas mam zamkniete i ostatnio jeszcze chwyta mnie za palec i trzyma zeby chyba nigdzie nie poszla heheh moja cwaniarka mala 😜 SPanie w miare idzie najgorzej tylko ten brzuszek i jedzenie. Martwi mnie wciaz to ze za malo je z tej piersi. Wiem, ze dziewczyny mowilyscie ze wasze niunki tez jedza czasami tgylko po 10 min, ale mi jakos intuicja podpowiada, ze po 3 godzinach nie jedzenia jak poje tylko 10 min to napewno 4 uncji nie zje, a przeciez tyle juz powinna 🤢 i nie wiem sama jestem w kropce. Juz nie doczekam sie wizyty zeby zobaczyc ile przytyla, bo moze niepotrzebnie sie zamartwiam. Z brzuszkiem niby troche lepiej , ale codziennie kolo 5 rano zaczyna sie stekanie i prezenie, czasami nawet do godziny czasu albo i dluzej... ale jeszcze miesiac i tak jak Monic zaczne dawac jakies jabluszko albo grysik Moze sie poprawi../
Kasiu pisalas kiedys o glowce Pawelka i tu gdzie jestem to jak glowka sie splaszczy to zakladaja dla dzidzi taki specjalny kask na glowke nie jest to za dobre dla rodzica i dziecka, ale przynajmniej glowka wrca do swoich ksztaltow. Zapytaj moze czy czegos takiego nie maja w urzytku jak sie martwisz o to... Ja moja ALe od poczatku tylko na boczkach kladlam raz jednym raz drugim do spania czy do lrzenia zawsze na boczku, ale i tak jedna strone ma bardziej wygnieciona.... Mam nadzieje ze wszystko sie unormoje.
Ewcia a co do sexu to rozumiem cie ja bylam totalnie anty w pierwszym trymestrze ciazy... Ja mysle, ze jak raz sie przemozesz to peknie ta niechcec i bedzie fajnie !! Powodzenia 😉
Okej mamuski mam nadzieje, ze wszystko u was okej 3majcie sie 🙂 😘
Mam nadzieje ze u was wszystko okej 🙂

• Mamusia
[URL=http://img860.imageshack.us/i/dscn2942.jpg/][IMG]http://img860.imageshack.us/img860/8203/dscn2942.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]
o jak pięknie z mamą gadam 🙂
kurczę już dwa miesiące ma ale ten czas leci 🤪

• Mamusia
asiulA84 napisał(a):

Było jeszcze bardzo zimno, minusowa temp dlatego ją tak przywdziałam, no i pierwrszy raz, to też nie wiedziałam co i jak, teraz już doświadczona mamusia wie jak ubrać Blanusie 🙂)))

Dzięki dziewczyny za miłe słowa 🙂 buziaki :*

• Mamusia
Nanusia Gratuluje wytrwałosci w nauce usypiania!!!! Słuchaj kochana rozmawiałam z lekarzem o tym jedzeniu, bo moja Blanka to potrafi po 6,7 godzin nie jeść nawet w ciągu dnia, w między czasie tylko zaspakaja pragnienie i chwilkę possie pierś. Powiedział, ze to jak najbardziej normalne, po porostu jak nie potrzebuje to nie je, jeśli przybiera na wadze i nie nie ma niepokojących objawów to jest wszystko ok! Ja sprawdzam małej wagę na takiej podręcznej łazienkowej dla dorosłych, robię to tak, ze sama najpierw wchodzę a później z nią i odejmują swoją wagę od tej co z nią wyjdzie 🙂 także jeśli Ali waga jest w porządku to się nie martw...czasem tez Blanka potrafi jesc co godzinę, więc jedzą tyle ile potrzebują 🙂
Swoją droga nieźle to sobie obmyśliła ta twoja Ala z tym spaniem przy tobie, faktycznie cwaniara 🙂 bardzo inteligentną masz córeczkę 🙂 ciekawe co z niej wyrośnie 🙂
Alwo śliczny synuś i te rumieńce 😁 cudo!!!

• Mamusia
Mam pytanie do dziewczyn po cesarce,..czy wasze brzuszki sa takie jak przed ciaza?
Mi sie wydaje, ze moj z dnia na dzien jest coraz wiekszy. Karmie tylko piersia, wiec nie jem nic takiego...Waga jest tak jak przed ciaza a w ciazy przytylam 11 kg wiec nie wiem czemu tak sie dzieje...Zastanawiam sie kiedy on zniknie.

• Mamusia
Maja_P napisał(a):
Mam pytanie do dziewczyn po cesarce,..czy wasze brzuszki sa takie jak przed ciaza?
Mi sie wydaje, ze moj z dnia na dzien jest coraz wiekszy. Karmie tylko piersia, wiec nie jem nic takiego...Waga jest tak jak przed ciaza a w ciazy przytylam 11 kg wiec nie wiem czemu tak sie dzieje...Zastanawiam sie kiedy on zniknie.

Maju ja tak mam rowniez i jestem po cesarce Moj brzusio jest nieciekawy jak wstane rano wydaje mi sie plastrzy, a jak tylko cos pojem to odrazu wyglodam jak w 16 tyg ciazy heheh taka galareta ciagle, ale juz niedlugo zaczne robic brzuszki i mam nadzieje ze wszysko wroci do normy 🙂

• Mamusia
Joanna dzieki za informacje co do karmienia, moze i to prawda dzieci karmione piersia zupelnie inaczej to wszystko przyjmuja. JA sie wciaz wzoruje na tym, ze dzieci karmione butelka zjadaja po np 4 uncje co kilka godzin i oczekuje tego samego i pewnie robie blad bo niepotrzebnie sie moze denerwuje. Ala teraz je srednio co 3 h raz mniej raz wiecej, ale co 3 placze ze juz czas. Pozatym fakt ze z niej cwaniaczek tez jestem ciekawa co z niej wyrosnie heheh 🙂

• Mamusia
Maju ja też po cesarce i mam brzuszek. Jest taki troszkę obwisły, więc kupiłam sobie pas poporodowy. Może mi pomoże. Zastanawiałam się nad kremami ujędrniającymi, ale nie wiem czy można je stosować w czasie karmienia piersią. Bo np przeciw celulitowi nie można stosować podobno.

• Mamusia
Maja_P napisał(a):

Maju u mnie nie ma śladu, ze w ogóle byłam w ciąży (ale tu pomógł mój metabolizm) A miałaś już kontrolę, jak nie to spytaj podpytaj lekarza. A nic cię nie boli?

• Mamusia
Kasia mialam juz kontrole, wszystko jest ok.. Nic mnie nie boli, czuje sie swietnie, nawet zaczelam juz cwiczyc na orbitreku..no ale podobno u kazdego jest inaczej z tym brzuszkiem...Tobie to tylko pozazdroscic, ze juz nic nie widac.Reszta dziewczyn mnie troche uspokoila 🙂 Przynajmniej nie jestem sama...i nie pozostaje mi nic jak tylko czekac.
Co do chrztu to my wlasnie bylismy u ksiedza i mamy ustalony termin na 1 Maja, w piersza rocznice naszego slubu 🙂 A kiedy dajecie pieniadze ksiedzu? W dniu chrztu czy podczas zalatwiania formalnosci?

• Mamusia
Malamyszko a z tym pasem to ja wole nie ryzykowac, bo lekarze go odradzaja i podobno rozleniwia miesnie brzucha i pozniej jest odwrotny efekt.
A jesli chodzi o kremy to ja nic nie stosuje, bo narazie nie mam celulitu ani rozstepow, ale wiem, ze Mustela mozna uzywac podczas karmienia.

• Mamusia
U nas też opłate daje sie przy zamawianiu 😉

brzuszek jeszcze mam odstający jak wy i chciałam już ćwiczyć ale kurcze mam problemy z kręgosłupem i nie dam rady robić brzuszków bo bardzo boli:/ mały klocek chce być noszony i potem mama cierpi hehehe a do tego dziś chyba źle spoałam i cały prawy bok mnie boli od pośladka po stope:/

• Mamusia
Ja z chrzcinami musze chyba poczekac do roku czasu 😞 nie usmiecha mi sie to ale chce chrzscic mala w Polsce. Tu nie mam nawet gogo poprosic na chrzestnych a bardzo chce zeby moj brat byl... Ale jeszcze nic pewnego slyszalam ze na odleglosc mozna tez byc chcrzestnym a tu sie bierze zastepczego, ale zobaczymy jeszcze jak to wyjdzie.
Co do pasa to ja go nie nosilam, ale zaczelam zeby sprowbowac jka to bedzie i nic mi nie pomogl dalej jak bylo tak jest...

• Mamusia
monic87 napisał(a):
a ja sie pochwale - zostalo mi 7 kg do zrzucenia i weszlam juz do spodni sprzed ciazy - nawet sie zapielam 😁 😁 😁 😁 taki drobiazg a jak cieszy 😁 😁 😁 😁 😁 😁

Monic taki zbieg okolicznosci ze ja dzis tez zmierzylam swoje spodnie z przed ciazy hehe i tez w nie weszlam i sie zapielam troche jak siadam to mi brzucho wystaje ale nie jest zle... mi zostalo tak naprawde tez 7kg do mojej wagi z przed ciazy ale jak chce tylko zrzucic 5 😆

• Mamusia
Ja tez juz weszłam w dżinsy sprzed ciąży 🙂 bardzo mnie to cieszy, ważę już tyle co wtedy ale brzuszek i tak jest :/ staram się ćwiczyć te brzuszki ale nie zawsze mam siły no i to prawda kręgosłup boli :/ za duży był szok po porodzie i teraz może tak pobolewać, tylko jak długo :/ dzieci coraz cięższe i nie będzie raczej lepiej 😞 no jakoś damy radę!!!
Dziewczyny co jeszcze trzeba miec oprócz szatki i świecy na chrzest?