Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hejka
Gosiaa obiecuje ze dam znac, jak z wrazenia nie zapomne 😁
Moniaa uszy do gory, Malutka raz dwa wyjdzie z chorobska
Nusia no ja czasem tez gram, ale moj rekord to 7funciakow wiec na miliony nie licze....no chyba ze w prezencie 🤪
JA mialam okropna noc, wszystko mnie bolalo: brzuch, tam na dole, zera,plecy, glowa, gardlo nawet jezyk 🤢
Dzis T zakazal mi robic cokolwiek, bo stwierdzil ze jeszcze kilka takich nocek i on padnie 😮faceci sa czasem jacys dziwni....to przeciez mnie bolalo a nie jego 🤨
Tak wiec dzis troszke leniuchuje i czekam, czekam, czekam......
Mija na zelazo bardzo dobry szpinak w kazdej postaci-polecam

• Mamusia
a my dzis bylysmy w koncu od 2 dni na dworzu 🙃
monika nie lubie Twojej siostry 😠 a julcie ucaluj tak mocnooooooooooo 😘 ☺️
a moje dziecko jak robi kupe raz na 2 dni tak dzisiaj juz druga poszla 😮 i cale piastki do buzi wklada a jak jej dzisiaj przejechalam po dzaiselkach to wszedzie gdzie mozliwe ma biale babelki 😁

• Mamusia
Hej dziewczyny to znowu ja :P z porcja pytan :P

to jak jest z tym karmieniem w nocy od kiedy sie odzwyczaja dziecko?

pozatym co uzywacie do kapieli waszych skarbow i po kapieli?co jest najlepsze?

jak wyparzacie butelki to myjecie te butelki i smoczki w jakims plynie specjalnym czy plynie do naczyn?

czyli witamine d nie trzeba podawac bo jest juz w mleku pozatym 30 min na dworku wystarcza?

monia pisalas o wodzie zywcu a jakas angielska woda cos podobnego do zywca?

pozatym dziekuje za dotychczasowe odpowiedzi i linki 🙂

• Mamusia
moja sie sama odzwyczaila od nocnego mleka 🙂
ja wit d nie daje choc mam a monika mowila ze 30min na dworzu starczy
ja myje butelki woda i zwyklym plynem a wyparzalam wrzatkiem , pozniej kupilismy sterylizator teraz wyparzam raz na 2-3 dni
ja daje kranowe wode hmm i nie wiem co tam jeszcze chcesz wiedziec, pytaj 🙂

• Mamusia
Ale sie wkurzylam.Pojechalam dzis do szkoly,bo mialam umowione spotkanie,bo chcialam sie zapisac.Pani zrobila mi test,pogadala ze mna, potem stwierdzila,ze niestety nie maja dla mnie nic do zaoferowania! 😞Pierwszy raz gdzies uslyszalam,ze mam za wysokie kwalifikacje 😁 😁 I ze na moim poziomie angielskiego nic nie maja.Buu a tak chcialam sie jeszcze poedukowac.A Julcia po tym antybiotyku prawie caly czas spi.Ale za to jak sie budzi,to sie smieje non stop 🙂 🙂Uciekam,bo wlasnie jej sie paluszki skonczyly i chce wiecej:P
FAB ja witaminy D nie daje.Woda do mleka moze byc dowolna,tylko poziom sodu musi byc mniejszy niz 200mg.Jak nie ma zywca to inna kupuje,choc na poczatku cwaniara kranowe pila.Do kapania uzywam oilatum.Bo po johnsonie miala sucha skore i jej sie luszczyla.A poza tym plusem jest to,ze po kapaniu juz niczym wiecej nie trzeba jej smarowac.No i oilatum mozna na recepte dostac i jest za free.No i daje jeszcze jognsona bed time.Butelki myje w normalnym plynie i je raz w tygodniu wyparzam.A z karmieniem to roznie,raz mloda je,raz nie.Jak jej zawieje.
Goska Julka ucalowana.A ja kiedy moge wpasc? 😁 😁Sywia nie za dobrze ci?U nas tez juz 3 kupy byly a zazwyczaj 1 jest 😉

• Mamusia
Ale sie Zuzi na gadanie zebralo!!!!!!!!!!!! az krzyczy tak glosno-ale sie nie drze tylko gada hehehhe,
Fab ja juz pisalam o karmieniu itd. a do kapieli uzywam Jonsona z zoltym dozownikiem,a pokapieli oliwka Linomag, ale to bez roznicy dla mnie bo mala nie ma problemow ze skora, tylko na poczatku sie luszczyla i wygladala jak stary czlowiek hehehhe, a i szampon do wloskow mamy jonsona zolciutki 🙂
a co do karmienia nocnego to chyba dziecko nam samo wyznacza tryb,bo jak sie obudzi to tylko najedzone zasnie....nie da sie oszukac,uwierz mi 😜

• Mamusia
z plynem do kapieli i balsamem to zalezy od skory dziecka np moja piekna jest alergiczka i wszystko mamy bezzapachowe itp.
witamine d mialam ale nie dawalam malej
butelki myje tak ze nalewam wody do zlewu daje troche plynu do naczyn a potem do wyparzarki. jeszcze za kazdym razem jak myje to wyparzam. z jednej strony to bez sensu bo maryla bierze wszystko do buzi (zabawki i co tam znajdzie na podlodze) a z drugiej strony nie umiem przestac ich wyparzac 😜i
tez daje malej zywca bo nie trzeba go przegotowywac. probowalam poczytac czy sa jakies angielskie wody rekomendowane dla dzieci ale wyczytalam tylko ze buxton na pewno nie moze byc. ja czasem malej daje highland srping. wazne zeby bylo malo sodu.
a ze wstawaniem w nocy to nie wiem kiedy, bo ja juz kilka razy probowalam i sie nie daje 🤢 czytalam ostatnio ze dziecko samo powie dosc... zobaczymy

• Mamusia
Patrzcie co na ebayu znalazlam 😁 😁 Hihihihi
http://www.ebay.co.uk/itm/FSO-POLONEZ-CARO-1-5-/200648759187?pt=Automobiles_UK&hash=item2eb7991793
http://www.ebay.co.uk/itm/Beautiful-Fiat-126p-1987-/250886900835?pt=Automobiles_UK&hash=item3a6a064c63
A i znalazlam dobry sposob na biznes.Bede sprowadzala silniki do malucha 😁 😁 Patrzcie ile za niego chca
http://www.ebay.co.uk/itm/New-complete-engine-Fiat-126-500-650cc-/110724292441?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item19c7ae9f59

• Mamusia
Dzieki Mamuski 🙂

A jak wychodzicie na spacer czy gdzies w podrozy to wczesniej robicie mleko jak wychodzi akurat pora karmienia czy osobno proszek i woda przegotowana?jak to jest czy zrobione melko trzeba dac dziecku do godziny czasu czy cos takiego?tak samo tez jest z herbatkami czy nie? i czy na poczatku z herbatek daje sie dziecku te do zaparzania w saszetkach koper wloski?

• Mamusia
Fab wiesz co...moje doswiadczenie, koperek wywoluje gazy w zwiazku z czym brzuszek dzidziusia jeszcze bardziej boli, nie rob mu tego-ja probowalam i bardzo plakala.... za to wlasnie polecam kminek, jedyny sposob na regulacje w jelitkach u mojej coreczki, nie wiedzialam o tym wczesniej ,a jak tylko sprubowalam od raz efekt.
Mleczko na wyjscie......hmm. ja mialam te w kartonikach i jak cos to otwieralam kartonik jak wychodzilam , a teraz w sumie to jak idziemy na spacer to biore jej wode, zawsze jest po karmieniu.W sumie balabym sie wziac mleko teraz w goracy dzien,zeby w nim jakas reakcja chemiczna nie zaszla czy cus.

Monia.......zajebiscie sie cenia,nie ma co....
Tata karmi Zuzie 🙂 niech na niego troche pokrzyczy jak sie butla skonczy 😜 😉