Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A czemu Cie Monia linczują?Ja tam też uważam ,że dziecko powinno jeść już w miare conajmniej od 4 miesiąca,a nie tylko mleko i mleko...
Ja Milanowi robię normalnie zupki delikatne z warzywek na masełku, ziemniaczków sobie tez spróbował już 🙂 Kisielek z biszkoptem no i te słoiczki też. Mam zamiar też dać troszkę bananka 🙂

• Mamusia
sylwiu linczowaly mnie wlasnie za takie myslenie jak twoje 😁 😁 Ale mi to lata i robilam jak sama uwazalam za sluszne.U nas na watku jest wiele dziewczyn,ktore sa na etapie dawania tylko warzywek badz owockow.Z reszta ostatnio prawie w ogole tam nie pisze,bo ciagle sa licytacje czyje dziecko co potrafi.A ja chyba nie jestem tam najmilej widziana z moim adhdowcem 😜 😜 Jakos tak sie dziwnie i sztucznie tam zrobilo..Wiec zamiast tam pisac na sile,wole was tu wkurzac hihi 😁

• Mamusia
Witam Mamuski 🙂

MonisiaD nie przejmuj sie ja lubie czytac Twoje porady i sugestie uwazam ze jestes świetna mama a te inne mamuski nie dorastaja Ci do piet 🙂
Jesli mam byc szczera najbardziej lubie to forum na innych tak jak MonisiaD pisala jest licytacja ktore dziecko co juz potrafi, ktore co ma lepszego , pozatym tam az strach pytanie zadac bo jak cos nie jest tak jak one robia to mozna zostac zrownanym z ziemia ;-/.
Jest tu naturalnie i bez przemadrzania takie forum MAMY MAMą pomagają 🙂

Dziewczyny mam pytanie bo moja Vikusia cos ostatnio malo mleka zjada .Wczesniej wciagala po 180 i wiecej a teraz 130 i mniej i tylko bawi sie tym smoczkiem myslicie ze moze to zabkowanie?
Ile wasze pociechy wciagaja mleka i ile razy dziennie?

Milej niedzieli zycze 🙂

• Mamusia
Catrina dziekuje za mile slowa 🙂Fajne na naszym watku jest to,ze mamy dzieciaczki w roznym wieku i mozemy sie wzajemnie radzic 🙂A na marcowkach jest wlasnie tak jak napisalas.A powiedz mi,czy zaczelas juz Viki wprowadzac inne jedzonko?Bo u nas Julka przestala lubic mleczko od momentu jak posmakowala innych rzeczy.I tak jej do teraz zostalo.Na szczecie od 6 miesiaca wystarczy 600 ml dziennie dla dziecka i tyle udaje nam sie wywalczyc 😁 A co do zabkowania,to nam juz w 3 miesiacu mowiono,ze sie zaczelo,bo Julia sie slinila i marudzila..i tak to rzekome zabkowanie trwalo az do zeszlego poniedzialku hehe gdy doczekalismy sie jedyneczki.No,ale dzieciom roznie zabki wychodza

• Mamusia
Ja tez wole to forum od styczniowek 🙂 w sumie tamto zaczelo podumierac i tak jak Monia pisze licytowanie co ktore potrafi. a ja sie tylko dolowalam ze Maryla leniuch 😜 a tu sie okazalo, ze sa dzieciaki, ktore za nia sa i to dalekooooooo, bylysmy w one o'clock i tam byla dziewczynka w Marylki wieku, ktora nie miala jeszcze zebow a siedziec nauczyla sie przed 3 tygodniami. maluchy rozwijaja sie swoim tempem i to trzeba pamietac 🙂

• Mamusia
Daje jej rozne obiadki marcheweczke, marchewke z ziemniaczkami, dynia+ziemniaczki, itp oraz deserki jabluszko, marchew +jablko, banan brzoskiwinia marchew, ostatnio nawet kisielek taki nie rzadki nie gesty. Lekarz powiedzial zebym nie dawala kaszek bo tylko ja utucze za bardzo bo i tak dobrze wyglada (na chwile obecna 5 miesiecy 8kg) daje pol lyzeczki kaszki manny z glutenem raz dziennie do mleka tak lekarz zalecil. a moze powinnam dawac jej jakas kaszke? na poczatku dawalam tez kleik ryzowy.
Wogole to sa jakies zasady czego na poczatku z warzyw czy owocow nie dawac dziecku?
Moze rzeczywiscie zaczne jej dawac te jogurty petit. Nie wiem doradzcie bo boje sie zeby jej nie zaszkodzic 😞

• Mamusia
moja pipka kaszke je na sniadanie, napisze co ona je w ciagu dnia:
mleko
kaszka 150ml na gesto
maly sloiczek owockow
obiadek - okolo 120ml
drugi sloiczek owockow, albo kleik ryzowy zabrudzony owockami bo samego nie zje,
butla mleka na noc i potem w nocy jeszcze 2-3 razy mleko (jak niemowlaczek 😜)
w miedzyczasie cos tam sobie ciamcia, zazwyczaj chrupki kukurydziane, albo paluszki juniorki ale to bardzo rzadko bo ja wysypuje (zawieraja gluten)

• Mamusia
Jej Catrina jaka radosc 🙂
My pospalysmy 3 h!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! w koncu udalo sie ja zameczyc tak,ze tyle spala w dzien!!!! 😁
I oko mi lata 😠 niecierpie tego 😠 😠 😠

a moja Zuzia jje mleko i mleko z cycka 🤪 i dwa razy sprobowala kleiku ale se darujemy narazie bo za 2 tygodnie zaczynamy 4 miesiac i wtedy bedzie chillout psychiczny dla mnie 😁

• Mamusia
cze kobietki.
a ja jak zwykle mam pytanko 🙂
czy miesieczne dziecko powinno usypiac same, bo moj to niestety tylko na raczkach zasypia i nie wiem czy to potrzeba czulosci, czy terroryzowanie 😮? nic mu nie jest nakarmiony, przewiniety,utulony i wycalowany wsadzony do lozeczka zaczyna drzec sie w nieboglosy 🤢
prosze doradzcie cos bo wy to doswiadczone w bojach juz jestescie.. 🙂