Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
otworzyli u nas w miescie 2 polski sklep i tam jest mnostwo sloiczkow dla dzieci od tych malych deserkow po obiadki itd. bo w tamtym sklepie raptem rodzaje tylko byly i 1 maly sloiczek 1,20f kosztuje a w nowym sklepie 0,99p 😮 na kaszkach tez jest ok.1f roznicy 🤢 aa i Maja są tam tez te herbatki Babci Jagody co pisałas ja kupiłam jabłko-mięta - zajebista jest!
w czwartek idę kupic blender i Marcina ciocia będzie uczyła mnie zupki robić dla malej bo powiedziała ze jak skończy juz 6 msc to mogę robić jej jeść z warzyw co są np. w Morissonie 'organic' i mieso podobno też takie jest.

• Mamusia
Gosia ja mam blender taki z asdy chyba 5 f kosztowal i naprawde go lubie i uzywamy bardzo czesto bo robie takie zupy krem dla nas. Mysle,ze nie ma co sie spuszczac jesli chodzi o cene bo dziala i tak tak samo.
Zuza wygadana, wykompana, az piszczala jak widziala,ze wanienke przynioslam 😁 i uwaga, dalam jej 90 ml mleka z 1 czubata miarka kleiku i sie nie najadla wiec dalam jej kolejne 90 ml samego mleka z czego zostawila 20 ml. 😮 Ile ona pochlania na noc!!!!!! a w dzien pociumka 60 czasem jak juz za nia latam z butla bo sie wierci itd. to wypije te 90........

• Mamusia
Maja ja widzialam w elektrycznym za 13f z miską razem 🙂 Maja sprawdz z tyłu na opakowaniu ile 3msc dziecko powinno pić mleczka 🙂 moja pije 210ml 🙂 a kaszke wypija na 150ml - 6 lyzeczek kaszki 🙂 bo tak jest na opakowaniu. Ja Vanessce juz od 3ego msc dawałam kaszke normalnie chyba zaczelam od 4 lyzek kaszki tej smakowej 🙂

• Mamusia
nusia27 napisał(a):
gosiaa21 napisał(a):
nusia27 napisał(a):
ale babcia powiedziala dziadkowi w m jak milosc - ty to sie teraz nadajesz tylko do odkrecania sloikow 🤪

poczekaj pare lat a Marylka tak Ci powie jak juz Ci chalupke sprzata, pierze, gotuje 😜

ktos to musi robic 😜

😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
hehhe to mu babcia pocisnela 😁
Gosia jakie te kaszki? ja sie nie znam jeszcze ... ☺️ jakiej firmy??? napewno danonki bede jej kupowala bo u nas sa. a kaszki z mlekiem rozrabiac? czy one juz sa gotowe i sie z woda robi? No ja w szoku jestem ,ze ten maly okruszek tyle pochlanal 😁
I ona ma akcje teraz heheh, ja ja strasze takim loooo i ona sie przestraszy,a za chwile czeka na nastepny raz i juz sie smieje 😁 Dobrze ,ze przestala byc naprawde srachliwa ,wczesniej i taty sie przestraszyla jak sie nagle w zasiegu wzroku pojawil.....a teraz..........fiuuuu 😁
No i ja ogladalam sloiczki angielskie to nie ma jednoskladnikowych przynajmniej u nas w Asdzie nie ma .....szukalam samej marcheweczki, samego jabluszka i duuupa.

• Mamusia
MajaCh napisał(a):
proste 🙂 dzieki,
a od jakich sloiczkow zaczynalas? i jak najpierw obiadki czy deserki?

cały czas deserki, obiadki dostaje raz na tydzien od jakiegos miesieaca albo nawet i krocej 🙂 bo polskich obiadkow wczesniej nie mialam a te angielskie sa od 7ego msca a polskie juz sie zaczynaja od 5ego 🙂

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
a mam pytanie np. jak jecie coś i dzieciaczki Wasze to widzą to tez sie tak patrza na Was i sie rwa bo mysla ze to dla nich jedzienie? jak ja cos jem i Vanesska to widzi to malo co nie placze bo to nie dla niej 😞

taaaaaak. jak jemy sniadanie to malej dajemy skorke od chleba bo inaczej patrzy na nas jak mega glodne dziecko 🙂 zdazylo sie tez ze mi z taleza cos chwycila i szybko do buzi zeby mama nie zabrala 🙂

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
otworzyli u nas w miescie 2 polski sklep i tam jest mnostwo sloiczkow dla dzieci od tych malych deserkow po obiadki itd. bo w tamtym sklepie raptem rodzaje tylko byly i 1 maly sloiczek 1,20f kosztuje a w nowym sklepie 0,99p 😮 na kaszkach tez jest ok.1f roznicy 🤢 aa i Maja są tam tez te herbatki Babci Jagody co pisałas ja kupiłam jabłko-mięta - zajebista jest!
w czwartek idę kupic blender i Marcina ciocia będzie uczyła mnie zupki robić dla malej bo powiedziała ze jak skończy juz 6 msc to mogę robić jej jeść z warzyw co są np. w Morissonie 'organic' i mieso podobno też takie jest.

Gosiu, ale dziecko prawie 6mies. raczej nie potrzebuje blendera. spojrz na konsystencje sloiczkow od 6 mies. - one juz maja malenkie kawalki.
jak nauczycie swoje dzieciaczki jesc tylko takie miazgi, to potem bedzie problem przestawic na normalne jedzenie, bo beda sie zachlystyac 🙂

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
a mam pytanie np. jak jecie coś i dzieciaczki Wasze to widzą to tez sie tak patrza na Was i sie rwa bo mysla ze to dla nich jedzienie? jak ja cos jem i Vanesska to widzi to malo co nie placze bo to nie dla niej 😞

przeciez ozesz spokojnie dac jej posmakowac tego, co wy jecie, pod warunkiem, ze to nie jest fast food, albo cos smazonego.
czas pokazywac dzieciaczkom inne smaki. 😉

• Mamusia
nusia27 napisał(a):
gosia sa angielskie obiadki i deserki od 4 miesiaca 🙂 najczesciej kupuje w bootsie bo tam zawsze sa promocje 🙂 a najwiecej smakow mozna znalessc na stronach internetowych marketow 🙂

to prawda, obiadki sa od 4 mies. wlasnie angielski i jest naprawde spory wybor.
Maja jest carots tender, swietna marchewka na poczatek. sa one zarowno w asdzie, jak i tesco i sainsburym 😉

• Mamusia
No też tak myślę że lepiej dziecko uczyc od malego ,zeby pozniej nie bylo problemu z przelykaniem 🙂
A obiadki sa od 4 miesiaca polskie np. zupka jarzynowa,albo szpinak z ziemniaczkami czy marchewka z ryżem 🙂
Ja pierwszy słoiczek jaki Milanowi dałam to marcheweczke pare łyżeczek na spróbowanie 🙂