Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hejka 🙂
Macie racje pogoda jest masakryczna, nic sie nie chce robić, naszczescie byłam w pracy, to przynajmniej nie przelezałam całego dnia 🙂 Mam nadzieje ze jutro juz bedzie lepiej, bo musze skoczyc na jakies zakupki 🙂 Chciałabym kupic pare ubranek dla Syneczka na sam poczatek , po urodzeniu, ale nie wiem w jakich ja mam to ilosciach kupowac .... Moze cos doradzicie?? Co powinnam miec na pierwsze tygodnie dla Maleństwa ? Pozdrawiam

• Mamusia
neli25 napisał(a):
Hejka 🙂
Macie racje pogoda jest masakryczna, nic sie nie chce robić, naszczescie byłam w pracy, to przynajmniej nie przelezałam całego dnia 🙂 Mam nadzieje ze jutro juz bedzie lepiej, bo musze skoczyc na jakies zakupki 🙂 Chciałabym kupic pare ubranek dla Syneczka na sam poczatek , po urodzeniu, ale nie wiem w jakich ja mam to ilosciach kupowac .... Moze cos doradzicie?? Co powinnam miec na pierwsze tygodnie dla Maleństwa ? Pozdrawiam

Kup pajace tak około 10 sztuk. Rozmiar Newborn i 0 -3 nigdy nie wiadomo jak duzą dzidzia sie urodzi. Jak maluch ma po kim być wysoki to może urodzić sie i 60cm. Pajace sa najwygodniejsze bo nie trzeba je wciskać przez głowę. Jesli chodzi o ilośc to z tego co zauważyłam dziewczynki brudzą mniej, mój synek potrafił załatwić 8 sztuk dziennie tak mu sie ulewało. Z tym ze nie zakładalam śliniaczka.
Loli, Maks tez przesypiał od początku ale miałam obsesje ze za mało przybiera zaczęłam go karmić w nocy. Oj, jak potem tego żałowałam.. Karmienie co 2 godziny a wisiał po 1.5 godzinie i weź tu sie wyśpij. Za to teraz śpi od 22 do 10 😆 Oby mala tez taka łaskawa była to byłabym cala happy.
A z pogoda to racja, byłam na spacerze z psem i jest okropnie. Zimno i jeszcze zaczęło padać, brrrrrrr.

• Mamusia
Hej mam do was pytanie nie chce moze ktoras kupic laktator z TT ? bo mam prawie nowy moze 2 razy uzywany, lezy w polce... a mi nie jest potrzebny..
Jest to ten reczny laktator z TT
Tak on wyglada:
http://www.google.com/imgres?imgurl=http://images.okazje.info.pl/p/inne/3936/tommee-tippe-laktator-reczny.jpg&imgrefurl=http://www.okazje.info.pl/okazja/inne/tommee-tippe-laktator-reczny.html&usg=__Rb0IHsx7RW9kzBc9WjJ5ZORoZiQ=&h=500&w=471&sz=75&hl=pl&start=0&sig2=VoMbPWqiVapbXSlYjMB_hA&zoom=1&tbnid=R1X04N9bv6fSSM:&tbnh=152&tbnw=146&ei=lkrZTOPaK8rChAfb_KzQAg&prev=/images%3Fq%3Dlaktator%2Btomme%2Btipper%26um%3D1%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26biw%3D1280%26bih%3D586%26tbs%3Disch:1&um=1&itbs=1&iact=rc&dur=412&oei=lkrZTOPaK8rChAfb_KzQAg&esq=1&page=1&ndsp=18&ved=1t:429,r:8,s:0&tx=84&ty=80

• Mamusia
Dziewczyny, pomóżcie! Czy któraś z Was ma jakiekolwiek informacje na temat chemioterapii w ciąży? Lada dzień zaczynam i chciałabym wiedzieć w jaki sposób zagraża to mojemu maleństwu (jestem w 14 tygodniu). Oczywiście mam pewne informacje od lekarzy, ale czy któraś z Was spotkała się z takim przypadkiem? Będę wdzięczna za cokolwiek

• Mamusia
olimoni napisał(a):
Dziewczyny, pomóżcie! Czy któraś z Was ma jakiekolwiek informacje na temat chemioterapii w ciąży? Lada dzień zaczynam i chciałabym wiedzieć w jaki sposób zagraża to mojemu maleństwu (jestem w 14 tygodniu). Oczywiście mam pewne informacje od lekarzy, ale czy któraś z Was spotkała się z takim przypadkiem? Będę wdzięczna za cokolwiek

Olimoni, bardzo przykro mi ze akurat takie rzeczy muszą Cię teraz zaprzątać 😞 Wiem ze lekarze w UK dość często proponują aborcję więc skoro Tobie nie zaproponowali a wiedzą o chorobie to terapia nie jest na tyle szkodliwa. Ciąża potrafi uzdrowić nie jeden organizm, więc głowa do góry i jak najwięcej wiary i pogody ducha.

• Mamusia
olimoni strasznie mi przykro,ze cos takiego musialo cie akurat teraz spotkac.Ale nie zalamuj sie,jestem pewna,ze wszystko sie dobrze ulozy.Wrzucam ci linka do ciekawego artykulu.Opowiada on o kobiecie,ktora miala podobny problem a jej malenstwo urodzilo sie cale i zdrowe 🙂Jestem pewna,ze twoje tez takie bedzie.Pozdrawiam Cie serdecznie
http://dziecko.onet.pl/11821,0,7,ciaza_i_chemioterapia,1,artykul.html

• Mamusia
Nie ma problemu,bede oddawac glosiki 🙂A ja ostatnio wyjatkowo dobrze sie czuje.Od ostatnich 2 tygodni mam przyplyw energii i nawet nie chce mi sie tyle spac...Ciekawe na jak dlugo hehe.No mam nadzieje,ze jutro nam pogoda dopisze,bo wybieramy sie z mezem na mala wycieczke do Bath 🙂Szkoda by bylo,jakby padalo.A lotem sie nie stresuj.Mojej siostry coreczka jak byla mala to zawsze na poczatku troche poplakala,a jak samolot juz wypoziomowal to zasypiala i buzila sie dopiero przy ladowaniu.Z reszta jak wiekszosc dzieciaczkow 🙂Wiec w twoim przypadku zapewne tez tak bedzie

• Mamusia
No chyba w tym okresie ciazy sennosc juz przechodzi, tez tak mialam ze moglam spac w dzien w w noc 😁 non stop 😁 czasem ciezko bylo mi ustac i zrobic obiad dla chlopaka 😁 bo normalnie zasypialam na stojaco :P

No to zycze wam udanej wycieczki i trzymam kciuki zeby bylo ladnie 🙂 Ja dzis tez bylam na malych zakupkach i bardzo fajne 2 gifty kupilam Olence w Funciaku..

U ciebie tez sa te sklepy?? 99p i poundland?

Ehh no wlasnie stres jednak i tak to jest mam nadzieje ze jakos to bedzie.. i ze mala przespi lot chodz nachwilke, bo ona zazwyczaj w dzien chce sie bawic :/ nawet po jedzeniu posiedzi z godzinke i puzniej dopiero zasypia 😞

• Mamusia
Hehe teraz mnie rozbawilas z tym 99p 😁 Normalnie trafilas w samo sedno,bo ja w tej firmie juz od 3 lat pracuje 🙂Tak wiec wszystko co najlepsze przychodzi zawsze pierwsza przebieram 🙂I powiem ci,ze czasem naprawde fajne rzeczy przychodza.Mojej siostry corka nalezala do gatunku dzieci wolgole nie spiacych 😜 A samolot jednak ja usypial.Mowie ci,nie stresuj sie.Jestem pewna,ze bedzie dobrze.Dacie rade dziewczyny 🙂

• Mamusia
Loli, my lecieliśmy z Maksem jak miał 3.5 miesiąca i spal jak zabity tylko nie zapomnij zeby mala miała w buzi smoczek lub butelkę w momencie startu i lądowania bo jak nie zdążysz i mała zaczną bolec uszka to będzie nie za wesoło. Najlepiej żeby caly czas smoczyła 🙂
A co do spania to pod koniec nie ma mowy o spaniu. Ja nie moge spac od kilku tygodni bo wszystko mnie boli i na samą myśl ze mam iść spać mi sie nie dobrze robi. Kto wie, moze moja mala będzie przesypiała noce i wreszcie się wyspie :d