Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam dziewczyny.U nas juz na szczescie ok.Wczoraj ok 22 mala dostala goraczke,38stopni i ja wybudzilam i dalam syropek,przebralam i poszla spac dalej.I jak padla tak spala do 5,wtedy zjadla i zasnela dalej do 7.I wlasnie sie obudzila.Goraczki nie ma i znowu sie do mnie usmiecha 🙂Ja nie wiem,jak ja nastepne szczepienie przezyje.A myslalam,ze nie ma nic gorszego niz klocie.A Sylvia w sumie moglaby juz urodzic,bo przydalby sie nam jakis chlopak do tej babskiej trzodki hihi.Bo Oskarek to juz duzy facet jest,niedlugo na randki zacznie Madzi chodzic 🙂

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
My mielismy wczoraj dwa i juz mnie to przeroslo 😞 A zawsze bylam taka twarda

monia ja juz po potrojnym... dasz rade musisz sobie wbic do glowy ze to jest dla dobra julki 🙂 i pamietaj ze jak ty sie denerwujesz to jej sie udziela

• Mamusia
Loli napisał(a):
najgorsze sa 3 na raz 😞

tak, juz nawet pisalam tu na forum, ze jak Kajka miala to 3cie, to pol GP sie zlecialo, taka histeria urzadzila, ale jesli o zachowanie PO szczepieniu, to najgorzej przeszla pierwsze, a najlepiej 3cie 🙂

• Mamusia
nusia27 napisał(a):
MonisiaD napisał(a):
My mielismy wczoraj dwa i juz mnie to przeroslo 😞 A zawsze bylam taka twarda

monia ja juz po potrojnym... dasz rade musisz sobie wbic do glowy ze to jest dla dobra julki 🙂 i pamietaj ze jak ty sie denerwujesz to jej sie udziela

powiem wam, ze jakis czas temu poczytalam sobie o tych wszystkich skutkach ubocznych poszczepiennych i zasadnosci niektorych szczepionek, to 3cia szczepionke przebookowywalam 3 razy, jakos nie mialam odwagi. 🤨

• Mamusia
u nas tez podusia pod lozeczkiem na lepsze czasy czeka 🙂 powiem wam ze matka to jednak intuicyjnie dziala. marylcia stacza sie z tego podniesienia i ukladalam ja na boczku pod katem zeby nie spadala i koles pokazywal ze tak wlasnie sie powinno ukladac dziecko jak jest klin 🙂

• Mamusia
Hej Dziewuchy!
Przepraszam,że tak się nie odzywałam ,ale mamuśka przyjechała i jakoś tak nawet póki co nie zaglądałam na neta,wiadomo jak to te pierwsze dni kiedy ktoś przyjedzie 🙂))
Aż 25 stron jestem do tyłu 🙂 Ale poczytałam troszkę!!
Ja ogólnie czuję się dobrze,ale bardzo bym chciała już urodzić 🙂 Wczoraj byłam u położnej i powiedziała nam ,że Milanek jest już tak nisko ułożony i gotowy ,że mogę zacząć rodzić w każdej chwili. No i mam już coraz częściej skurcze,bolą mnie pachwiny jakbym na rowerku jeździła z 5 godzin i pipka kuje :Pa nie wspomnę już ile razy latam do toalety ze sraniem za przeproszeniem!!!! Hehe codziennie robię spacery z mamą i po sklepach chodzimy! Dzisiaj wchodziłam i pod schody wysokie strome i pod górę może coś to przyśpieszy... :P
Ja na pewno dam Wam znać jak się coś będzie zaczynało 🙂 Nie zapomniałam o Was :*
Ja też podusie mam przygotowane ,ale nie będę ich używać też na pewno na początku!
A co do szczepień to wierzę Wam ,że przeżywacie to strasznie!Mi też pewnie będzie serducho pękało 🙂
Nooo i jeśli chodzi o słoiczki dla dzieci to na pewno będę też dawać ,ale chyba jednak częściej będę się starać sama robić obiadki...ale do tego mam jeszcze sporo czasu 🙂))))))
No nic ja uciekam ,bo się strasznie rozpisałam :P Będę tutaj zaglądać ! No chyba,że coś się u mnie ruszy to dam znać 🙂) Buziaczki dla Was i Waszych Kruszynek :P i Maja dla Ciebie Brzuchatku 🙂

• Mamusia
my mamy pierwsza szczypionke 22 czerwca, monisia jaki masz syrop na goraczke??
a mi mala tak dala popalic w nocy... obudzila sie o 21ej z krzykiem i tak do 1ej, dalam jesc, dalam czopka wykupkala sie a i tak krzyk nic nie pomagalo. bylam zla na siebie ze nie moge jej pomoc i na nia ze sie drze... a dzis mi serce peka ze tak sie zloscilam na nia 😞 ale przepraszalam pol dnia i sukieneczke jej kupilam , chyba mi wybaczyla 😜 boje sie tej nocy...
byla dzis u nas polozna i powiedziala zebysmy zienili mleko na Aptamil na kolke skoro mala tak sie po karmieniu rzuca, prezy nie chce spac i ma wzdecia, jutro kupimy zobaczymy czy bedzie poprawa.

• Mamusia
Gosia ja daje jej calpol-czyli paracetamol w syropie.Ja tez kiedys tak mialam,ze nie spalam cala noc,bo Julka dala czadu i bylam zla.A potem nastepnego dnia caly czas ja przepraszalam.A w ogole dzis jej na wakacje fajne wdzainko kupilam hihi 😁 😁 Juz widze mine babci jak ja w tym zobaczy 🙂

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
a mi mala tak dala popalic w nocy... obudzila sie o 21ej z krzykiem i tak do 1ej, dalam jesc, dalam czopka wykupkala sie a i tak krzyk nic nie pomagalo. bylam zla na siebie ze nie moge jej pomoc i na nia ze sie drze... a dzis mi serce peka ze tak sie zloscilam na nia 😞 ale przepraszalam pol dnia i sukieneczke jej kupilam , chyba mi wybaczyla 😜 boje sie tej nocy...
byla dzis u nas polozna i powiedziala zebysmy zienili mleko na Aptamil na kolke skoro mala tak sie po karmieniu rzuca, prezy nie chce spac i ma wzdecia, jutro kupimy zobaczymy czy bedzie poprawa.

a jakie teraz dajesz?

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
gosiaa21 napisał(a):

a jakie teraz dajesz?

SMA

• Mamusia
kazde dziecko reaguje inaczej na rozne mleka, my zanim trafilismy na to, po ktorym dobrze sie czuje (SMA wlasnie 🙂 ), przetestowalismy Aptamil, Cow &...., i Sma dla malej bylo nalepsze i najchetniej je jadla, tamtych nie chciala przelknac 😉 mam nadzieje, ze twoja malutka nie bedzie robila problemow przy zmianie mleka 🙂

• Mamusia
No u nas tez sma 🙂A probowalam cow&gate i aptamilu.I tych mala pic nie chciala i miala problemy z brzuszkiem-duzo plakala i co pierd to rozwolnienie.Tak jak kaasiaak mowisz,kazde dziecko jest inne i trzeba znalesc najodpowiedniejsze dla niego mleko