Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
nusia ogladalam filmik i zamaiast sie patrzec jak marylka je marchewke to ja sie patrzylam na jej wloski, 🤪 🤪
monisia Ty to jakims zawodowym fotografem powinnas byc 😜 co do spacerow to bardzo chetnie bym wyszla, ale od tygodnia taka pogoda do dupy jest u nas ze przez okno sie nawet patrzec nie chce 😮
a ja dzis od miesiaca w koncu wlosy wyprostowalam takto ciagle zwiazane byly i tak urosly ze szok 😮

• Mamusia
Nusia troche zapuzno dalas znac 😁 bo pewnie sie juz wracasz :P

Dziewczyny , wiem ze kazda ma swoje zdanie !
Ale popieram strasznie zeby gotowac dla dzieci normalne jedzenie a nie dawac tych sloiczków.
Przecierz to nie jest zdrowe a po co pchac w dziecko takie zeczy..... 🥴

Co o tym sadzicie ?

• Mamusia
Wrocilysmy.Julka byla dzielna,tylko krzyknela przy kluciach i po 2 minutach byl spokoj.I od razu zasnela 😁 A ja sie poplakalam jak glupia.Pani od razu stwierdzila,ze to moje pierwsze dziecko,ze tak panikuje 😉Poszlam z nia jeszcze na spacer do parku,zeby sobie pospala,ale zimno sie zrobilo.I jak nigdy nawet sie na schodach nie obudzila,tylko spi dalej.Ale i tak maz prosil,zebym na wszelki wypadek do szkoly nie szla.A teraz lece robic obiadek,bo rano nie mialam do tego glowy.U nas dzis spaghetti.

• Mamusia
loli ja bylam przeciwna sloiczka ale teraz jestem za. sa przetestowane itp a jak kupujesz warzywka to nie zawsze uda ci sie kupic takie ktore sa organic i nie byly niczym pryskane. albo miecho bez sterydow 🙂 w polsce mamy beda mi robily same bo maja warzywka z ogrodka i wiem co jem 🤪

• Mamusia
Kaya juz taka duuuuza 🙂 i sama sie zabawia, cud nie dziecko 🙂) az przyjemnie popatrzec 🙂
a Sylwuni dzis nie ma???halo halo co to za nieobecnosci??
a u mnie na obiadek fasolka po bretonsku, ale nie mam na nia smaka:/ jakby mi ktos zrobil to co innego a tak to sie nawachalam i juz ble.
Michal pojechal po lozeczko z kumplem, mam nadzieje,ze uda sie im je przetransportowac, bo siedzenia w aucie sie nie skladaja .........................
Napisalam do DVLA maila bo znow sie nie da dodzwonic i od raz odpisali,ze wysla moje prawko w ciagu 3 dni, jestem w szoku, trzeba bylo sie duuuzo wczesniej w ten sposob rozprawic 🙂

• Mamusia
nusia27 napisał(a):
loli ja bylam przeciwna sloiczka ale teraz jestem za. sa przetestowane itp a jak kupujesz warzywka to nie zawsze uda ci sie kupic takie ktore sa organic i nie byly niczym pryskane. albo miecho bez sterydow 🙂 w polsce mamy beda mi robily same bo maja warzywka z ogrodka i wiem co jem 🤪

Nusia, w chwili obecnej nie ma naukowego dowodu na to, ze np poziom pestycydow w normalnych, nie organicznych, produktach jest szodliwy dla niemowlat czy dzieci 😉

• Mamusia
Nusia ja pracowalam jak przyjechalam tu 6 lat temu na fabryce z warzywami.I moge ci smialo powiedziec,ze produkty organik od normalnych roznia sie tylko naklejka i cena.To samo jest z jajkami.No moze Sylvia rodzi 😁 A ja dzis zrobilam pyszne spaghetii z cukinia i tak sie najadlam,ze szok 😉A co do sloiczkow to zgadzam sie z Nusia,bo kiedys jablko z sainsburys 2 miesiace stalo.Chcielismy sprawdzic,jak dlugo pociagnie. I nie zgnilo,az w koncu my je wyrzucilismy 😁

• Mamusia
hehehe to ja sobie takie jabluszko zostawilam w pracy a sama bylam na hollidayu w Polsce wtedy i jak wrocilam ono dalej lezalo i lezalo i nadal wygladalo swiezo!!!!!! Po jakims miesiacu je wyrzucilam bo jeszcze by sie jakis glodny znalazl:P

• Mamusia
Loli napisał(a):
Nusia troche zapuzno dalas znac 😁 bo pewnie sie juz wracasz :P

Dziewczyny , wiem ze kazda ma swoje zdanie !
Ale popieram strasznie zeby gotowac dla dzieci normalne jedzenie a nie dawac tych sloiczków.
Przecierz to nie jest zdrowe a po co pchac w dziecko takie zeczy..... 🥴

Co o tym sadzicie ?

Nie powiedzialabym, ze to nie jest zdrowe, bo jest przygotowane bez zadnej soli czy cukrow i specjalnie dla dzieci (testy jakosci itd), aczkolwiek duzo wartosci odzywczych, zwlaszcza witamin jest utraconych w procesie przygotowywania tych sloiczkow, nawet jesli sa zrobione z jedzenia organicznego. Rowniez uwazam, ze jak tylko prawidlowo przygotowane, swieze jedzonko (nie ze sloiczka) jest lepsze. Raz, ze przygotowane po domowemu jedzonko ma inny smak niz to ze sloiczkow i wieksze prawdopodobienstwo, ze dziecko bedzie mniej wybrzydzalo w przyszlosci. A dwa - latwiejsze bedzie dla dziecka przejscie do wspolnych posilkow 🙂 Sloiczki bardzo ulatwiaja zycie, nie da sie ukryc i sa bardzo praktyczne jak sie gdzies jedzie, czy w naglych przypadkach (zawsze mialam w szafce pare na wszelki wypdek), ale wydaje mi sie, ze jesli tylko mozna samemu, to jak najbardziej - przeciez to i tak pare minut. Ugotowac, zmiksowac i gotowe 🙂 A, sloiczki jeszcze sa dobre, jak zawieraja cos, czego np same na codzien nie gotujecie czy cos, do czego nie macie dostepu a chcecie, zeby dzidzia i tego skosztowala. Ja np nie kupuje w ogole butternut squash, ale chcialam, zeby skosztowal i zaznajomil sie ze smakiem, wiec kupilam pare sloiczkow wlasnie z tym jako jednym ze skladnikow 🙂 . Deserki sa tez fajne, zwlaszcza te ryzowe, czy te specjalne jogurciki dla dzieci, ale owoce samemu tez mozna latwo i szybko przygotowac 🙂

• Mamusia
nusia27 napisał(a):
ja tam sie pestycydow boje. sa rakotworcze a im wczesniej zaczna sie odkladac tym gorzej 🙂 wole nie ryzykowac

Pewnie, decyzja jak najbardziej Twoja - wiadomo 🙂 Ale nie jak pisalam, nie ma dowodow na to, ze to co mamy w normalnych warzwach jest szkodliwe. Ale jak sie masz martwic, to pewnie, po co 🙂

• Mamusia
nusia27 napisał(a):
ja tam sie pestycydow boje. sa rakotworcze a im wczesniej zaczna sie odkladac tym gorzej 🙂 wole nie ryzykowac

Pewnie, decyzja jak najbardziej Twoja - wiadomo 🙂 Ale nie jak pisalam, nie ma dowodow na to, ze to co mamy w normalnych warzwach jest szkodliwe. Ale jak sie masz martwic, to pewnie, po co 🙂

• Mamusia
nusia27 napisał(a):
mi tu nie chodzi juz o same organik czy nie organik tylko o to ze na poczatek wole jej dac te ze sloiczka a jak bedzie pozniej to zobaczymy 🙂 🙂

Jak bedziesz miala dostep do takich z drzewa jak pojedziesz do Polski, to takie malej dawaj - o co wiecej prosic 🙂

• Mamusia
Z reszta ja mam zamiar tez czasem robic malej obiadki,bo juz nawet taki malutki blender mam,specjalnie na takie male obiadki 😁 😁 Ale i tak pewnie wiele bedzie sloiczkow,bo sa latwo dostepne i szybkie w przygotowaniu.A poza tym maja atest,wiec nie ma co sie ich bac

• Mamusia
dobrze ze ja nie mam takich dyleatow jeszcze 😜 ale zapewne sloiczki beda gora, teraz nie mam na nic czasu a jeszcze zupki robic 😮
a moja mala pierwszy raz po spacerze spala prawie 3 godziny, wstala wypila mleko i dalej kima. Ona inaczej oddzialowuje jak marcin chodzi do pracy 😜