Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Mam nadzieję Monia 🙂 dzięki!
A jaka to jest kiełbaska słoikowa??
Hmm ,a ja tak dzisiaj cały dzień latam na szmacie, byłam na zakupach! Stresuje się ,bo właśnie maminka leci samolotem do wnusia i tak jakoś malec mi się wierci ,sraczka dzisiaj mnie goni! może faktycznie coś się szybciej ruszy :P

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
No nie mow mi,ze nigdy nie jadlas takiej swojskiej kielbaski w sloiku z galareta...To uwierz mi,ze wiele tracisz.Szkoda,ze nie mieszkasz blizej,bo bym ci jeden sloik odstapila,bo i tak mi 8 wyszlo 😁 😁

ja nie jadlam 🙂

• Mamusia
Sylvianko ja po powrocie od znajomych tez na szmacie latalam,ta kielbase robilam i papryki faszerowane chili con carne.Do tego groszek taki w straczkach i marchewka w slupki,salatka,mielone,schabowe,karpatka i sernik 😉Bo jutro mamy gosci.Dobrze,ze maz mi pomogl przy sprzataniu,bo tak bym pewnie jeszcze biegala z jezykiem na brodzie 😉

• Mamusia
sylvianka3 napisał(a):
Mam nadzieję Monia 🙂 dzięki!
A jaka to jest kiełbaska słoikowa??
Hmm ,a ja tak dzisiaj cały dzień latam na szmacie, byłam na zakupach! Stresuje się ,bo właśnie maminka leci samolotem do wnusia i tak jakoś malec mi się wierci ,sraczka dzisiaj mnie goni! może faktycznie coś się szybciej ruszy :P

Wcale bym sie nie zdziwila 🙂 Pamietam nawet w szkole rodzenia jak bylam, to wlasnie rozwolnienie i biegunka byly jednymi z oznak zblizajacego sie porodu 😆 To trzymam kciuki zatem 😆 😘

• Mamusia
MadziaW napisał(a):
MonisiaD napisał(a):
No nie mow mi,ze nigdy nie jadlas takiej swojskiej kielbaski w sloiku z galareta...To uwierz mi,ze wiele tracisz.Szkoda,ze nie mieszkasz blizej,bo bym ci jeden sloik odstapila,bo i tak mi 8 wyszlo 😁 😁

ja nie jadlam 🙂

Biedne wy pokrzywdzone przez los 😉Nie ma nic lepszego hihi 😁 Mowie wam-MIODZIO 😁

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
MadziaW napisał(a):
MonisiaD napisał(a):

ja nie jadlam 🙂

Biedne wy pokrzywdzone przez los 😉Nie ma nic lepszego hihi 😁 Mowie wam-MIODZIO 😁

no ale co to za kielbaski gotujesz? Jakies konkretne? I w czym to gotujesz? Dodajesz cos? Nigdy nawet o tym nie slyszalam ☺️

• Mamusia
Robisz taka swojska kielbaske,napychasz ja do sloika i gotujesz w garnku z woda przez 2 godziny.Daje sie do tego zmielona karkowke,boczek, niewiedzony,dodajesz gorczyce,majeranek,sol,pieprz,troche wody no i kladziesz do sloikow,gotujesz przez ok 2 godziny.Mowie ci,cos wspanialego 😁 To jest smak mojego dziecinstwa 🙂

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
Robisz taka swojska kielbaske,napychasz ja do sloika i gotujesz w garnku z woda przez 2 godziny.Daje sie do tego zmielona karkowke,boczek, niewiedzony,dodajesz gorczyce,majeranek,sol,pieprz,troche wody no i kladziesz do sloikow,gotujesz przez ok 2 godziny.Mowie ci,cos wspanialego 😁 To jest smak mojego dziecinstwa 🙂

No ciekawe, naprawde nigdy nie jadlam. Ma to jakas swoja nazwe?

• Mamusia
Dziekujemy i wzajemnie Sylwunia 🙂
Ktoras pisala ,zeby nie uzywac okreslenia cipa, hehehe, to proponuje po naukowemu - wagina 😁

I moj husbend poszedl sobie do pracy wroci po 22giej,w zwiazku z czym ide wydawac pieniendze 😁 na pocieszenie, ze mnie sama zostawia:P
A swoja droga musze kupic baterie do wagi, niedawno probowalam sie zwazyc ale przestaly dzialac hehehe, to byl znak, dzis sie zwaze i bede plakac reszte dnia 🤪

• Mamusia
nusia27 napisał(a):
monia wpisalam soie na google ta kielbaske zeby zobaczyc 🙂 to taka troche mielonka?

gosia jak nie masz nic przeciwko to nie ppisz "cipa" 🤪 bo mi sie to tak brzydko kojarzy 😜 taka moja fanaberia 🙂

no musze przyznac - nie brzmi to po 'kobiecemu' 😜 😉