Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
Gosiu boski awatar.Daj wiecej zdjec Vanessy.A moze Marcin musi dojrzec do tej calej sytaucji.Mojej kolezanki facet potrzebowal prawie 3 miesiecy,zeby dojrzec do bycia ojcem.A ja caly czas powtarzam,zastosuj terapie wstrzasowa.Kiedy on ma wolne?Zostaw mala z nim i idz sobie na spacer,na zakupy,cokolwiek,tylko zostaw go samego z mala.Po pierwsze doceni to,co ty robisz,a po drugie zblizy sie do malutkiej

dawo mowilam zeby tak zrobic 😎

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
MonisiaD napisał(a):
Gosiu boski awatar.Daj wiecej zdjec Vanessy.A moze Marcin musi dojrzec do tej calej sytaucji.Mojej kolezanki facet potrzebowal prawie 3 miesiecy,zeby dojrzec do bycia ojcem.A ja caly czas powtarzam,zastosuj terapie wstrzasowa.Kiedy on ma wolne?Zostaw mala z nim i idz sobie na spacer,na zakupy,cokolwiek,tylko zostaw go samego z mala.Po pierwsze doceni to,co ty robisz,a po drugie zblizy sie do malutkiej

wczoraj byl z nia sam poszlam na zakupy razem spali przytuleni, a dzis znow to samo. tak mnie wkur..... ze szok. podczas ciazy byl kochany a teraz mam go dosc!! i mam dosc tego dojrzewania jego glupi dzieciak ktory by chcial aby spac i jesc!!

• Mamusia
Kaasiaak ja tez tak ciagle mowilam.Gosia zapytaj go,ze co on myslal,ze male dziecko robi?W pilke od razu gra?Jak ja sie ciesze,ze Piotrek jest taki glupi za mala.Ja z wami pisze,a on z nia spiewa i sie bawi.Gosiu mowie ci jeszcze raz,zostaw go z mala sama.Moj zostaje 3 razy w tygodniu-2 razy jak mam szkole i raz w sobote,jak ja sobie na zakupy ide 😁

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
kaasiaak napisał(a):
MonisiaD napisał(a):

wczoraj byl z nia sam poszlam na zakupy razem spali przytuleni, a dzis znow to samo. tak mnie wkur..... ze szok. podczas ciazy byl kochany a teraz mam go dosc!! i mam dosc tego dojrzewania jego glupi dzieciak ktory by chcial aby spac i jesc!!

To powiedz mu,ze dzis idziesz na spacer i ma znowu z nia zostac.I rob tak,az do skutku

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
Kaasiaak ja tez tak ciagle mowilam.Gosia zapytaj go,ze co on myslal,ze male dziecko robi?W pilke od razu gra?Jak ja sie ciesze,ze Piotrek jest taki glupi za mala.Ja z wami pisze,a on z nia spiewa i sie bawi.Gosiu mowie ci jeszcze raz,zostaw go z mala sama.Moj zostaje 3 razy w tygodniu-2 razy jak mam szkole i raz w sobote,jak ja sobie na zakupy ide 😁

tylko ja z jednej strony sie troche boje bo on wraca z nocki po 12 godzinach i jak spi to nie slyszy jak mala placze a jak jej sie cos stanie albo sie przyga a on nie zareaguje? 😞
zaobaczymy jak bedzie do czasu paszportu jak on sie nie zmieni to ja go zostawiam, bo mysli ze jak mam z nim dziecko i jestem w anglii to jestem juz od niego zalezna! sie pomyli!

• Mamusia
Gosiaczku,jaka ona juz duza.Male,slodkie cudo:*:*:*Chcialbym ja kiedys na zywo zobaczyc.Kochana,najwazniejsze,ze znasz swoja wartosc.No i masz najwspanialszy skarb na swiecie.A co do Marcina...Daj mu troche czasu do oswojenia sie z sytuacja.Bo w nerwach ludzie glupie rzeczy robia.Chociaz ja kilka lat temu zrobilam najmadrzejsza w moim zyciu...Ale to juz inna historia 😁 A kiedy sie po paszport wybierasz? 😉

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
Gosiaczku,jaka ona juz duza.Male,slodkie cudo:*:*:*Chcialbym ja kiedys na zywo zobaczyc.Kochana,najwazniejsze,ze znasz swoja wartosc.No i masz najwspanialszy skarb na swiecie.A co do Marcina...Daj mu troche czasu do oswojenia sie z sytuacja.Bo w nerwach ludzie glupie rzeczy robia.Chociaz ja kilka lat temu zrobilam najmadrzejsza w moim zyciu...Ale to juz inna historia 😁 A kiedy sie po paszport wybierasz? 😉

jeszcze nawet nic w tej sprawie nie mamy przez ta prace marcina 😠
ale my ambasade mamy w manchesterze najblizsza 😜

• Mamusia
Gosia - Vanessa sliczna!!!
Przykro sie slucha, ze ojciec tak reaguje i sie zachowuje. Domslam sie jak sie musisz czuc kochana 😞 Ale pamietaj - dla Ciebie teraz najwazniejsza powinna byc Vaneska i jej dobro na pierwszym miejsu. Jesli Marcin przychodzi do domu po 12-u godzinach to nie wiem czy to taki dobry pomysl zostawic go sam na sam z mala, z tej prostej przyczyny, ze brak snu, zmeczenie i glod dzialaja bardzo negatywnei na czlowieka i na pewno nie jest wtedy w pelni soba. Agresja jest znacznie wieksza. Moze on przechodzi swego rodzaje depresje? Przeciez depresje poporodowe nie dotykaja tylko matek. Nie podejmuj pochopnych wnioskow Gosiu, ale badz uwazna i ostrozna. I pamietaj - Vanessa zawsze nr 1. Rozmawialas z Marcinem na ten temat? Ale jak byl w miare wyspany i wypoczety?

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
Mi sie tez wydaje,ze to ze zmeczenia tak sie zachowuje.Jak sie wyspi,bedzie lepiej.U nas dla odmiany ja po porodzie na Piotrku sie wyzywalam...bo bylam niewyspana i zmeczona 😉

ty terrorystko 😉

Vanessa - sliczna kruszynka 🤪 😘

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
MonisiaD napisał(a):
Mi sie tez wydaje,ze to ze zmeczenia tak sie zachowuje.Jak sie wyspi,bedzie lepiej.U nas dla odmiany ja po porodzie na Piotrku sie wyzywalam...bo bylam niewyspana i zmeczona 😉

ty terrorystko 😉

Vanessa - sliczna kruszynka 🤪 😘

Nie zaprzeczam..zawsze bylam,jestem i bede choleryczka i zawsze musi byc,tak jak ja chce 😉Szybko wpadam w zlosc,ale i szybko mi przechodzi 😁 😁Jedyna osoba na tym swiecie do ktorej mam cierpliwosc jest moj najwiekszy skarb-Julia

• Mamusia
jak marcin jest wyspany to przeprasza i dzieckiem sie caly czas zajmuje...
marcin jest strasznie nerwowy i na dodatek dzis sie jeszcze kazalo ze z mieszkania nici bo wynajete juz jest 😞 ale dzis jak tak sie zle zachowal to pozniej jak mu przeszlo to chodzil ze spuszczona glowa a ja mialam i mam focha i nic sie nie odzywalam 🤪

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):

no to dupa 😞 Myslalam,ze Londyn.Ja to sie smieje,ze ja jestem taka herszt baba,ze moj maz by sie bal cos takiego powiedziec,ze go zjebie 😉Bo wiesz,ten nerwowy typ tak ma hihi

herszt baba hahahahaha 😁 Oj, Monia, Monia... 🙂 Dobranoc kochana! 🙂 😘

• Mamusia
A bo z tymi facetami trzeba krótko i na temat hyhy 😉 A tak poważnie Gosia to podejrzewam ,że z czasem Marcin się zmieni.I naprawdę nie ma co podejmować jakiś decyzji pod wpływem emocji.
A mi mamuśka wycisk daje , dzisiaj znowu 4 godzinki spacerowania ,aż w szoku jestem ,że jeszcze tak daję radę :P Fakt teraz ledwie żyję ,ale dobrze mi taki ruch zrobi na pewno :P
Tak czytam Wasze posty i ciekawa jestem jak to moje Maleństwo będzie spało 🙂 Bo jeśli to prawda,że w ciąży jak się dużo śpi to później nie ma problemu z dzieckiem to mnie czekają naprawdę bezsenne nocki :P
Pozdrowionka dla Was 🙂

• Mamusia
Czesc dziewczyny!!
Sylwia ale wielkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii 🙂 ja mam pileczke ale Twoja to juz taka od rugby jest 😁
Gosia , obawiam sie,ze Michal tez moze byc zlosliwy po porodzie, to tez taki typ,ze najpierw powie a potem przeprasza. I rozumiem Twoje nerwy,bo dla mnie to jedyna osoba na swiecie,ktora tak szybko potrafi mnie CELOWO wkurwiaci.Ja jestem w ciazy jeszcze a juz mysle czy to nie byl blad - on jako ten czlowiek ,z ktorym mam spedzic cale zycie. Czuje sie zatrzymana, w sensie rozwoju i gasi mi wszystkie mozliwosci. Licze na niego czesto- tylko slowa wsparcia - i coraz czesciej sie przeliczam, bo on agresja reaguje , nie wiem czy to taka reakcja bo nie wie co robic i to jemu jako facetowi czegos ujmuje. On mysli,ze ja jestem cyborgiem i ciagle wymyslam,jak mu powiem,ze cos mnie pobolewa,czy cokowliek - on po prostu nie chce tego slyszec.
I tak mysle jak zaczne rodzic to chyba pojde po sasiada,zeby porod odbieral,zeby nie bylo za pozno. Bo on bedzie myslal,ze ja przesadzam.
Wiem,ze to niedobrze, bo mala teraz czuje moje emocje, ale nie dam soba pomiatac, a on wraca i pyta o co Ci znow chodzi jak sie nie odzywam jak nie musze. Tak jakby zapomnial wczorajsze czy wczesniejsze zachowania.

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
kaasiaak napisał(a):
MadziaW napisał(a):
kaasiaak napisał(a):
jestem - Kaya dziekuje za mile slowa na jej temat 🙂 nie siedzi jeszcze sama, ale strasznie chce 😉

Co to sie Gosia dzieje, co? 😞

?

a od poczatku mu przeszkadza, ze dziecko placze a nie tylko je i spi 😮 i te jego teksty ze teraz to by sie 100 razy zastanowil zanim dziecko by zrobil. dzis to juz przesadzil, zaluje ze jestem tu uziemiona!!

O jejku 😞 3maj sie Gosiu ! jestes napewno wspaniała mamusia i Vaneska cie teraz potrzebuje :*