No to zycze powodzenia jutro 🙂Pewnie bedzie odmalowane,bo zazwyczaj przed wynajeciem mieszkania remontuja.No to od czwartku w koncu sobie wszystkie rzeczy spokojnie porozkladasz 😉A potem juz tylko zostanie ci na malenstwo poczekac.A widze,ze do konca ci coraz mniej zostalo 🙂
Oj Loluś, ja juz codziennie mam wrażenie ze rodzę 😁 skurcze łapią od tygodni. Ciesze sie ze dociągnęłam do 37 tygodnia teraz mogę rodzic chociaż mogła by jeszcze posiedzieć do 38 🙂
hej chciałam się wkręcić w rozmowę 🙂 ja dopiero zaczynam ...chyba 4 tydz. ciąży
ale zasypałooooo szkocję!!!!!!!!!!!!
Witam sąsiadko 🙂 Mieszkam około 10 mil od Ciebie w Wishaw 🙂 Racja, zasypało nas ostro, boje sie ze do szpitala na sankach będę musiała jechać. Swoja drogą, mamy świetna opiekę w szpitalu tak że bez obaw, jak przepękasz beznadziejna opiekę położnicza to w szpitalu będziesz zaskoczona 🙂
Dziewczyny łapie mnie choróbsko...właśnie zgłosiłam ,że nie przyjdę do pracy wole nie ryzykować!!! Gardełko coraz bardziej boli,ale chyba jakieś tabletki do ssania na gardło mogę brać prawda?! Ehh wszystko przez tą pogodę... Buźki
no kurujcie sie , ja tez bylam w ciazy chora masakra :/
i jak to np. rodzic w chorobie ? 🤢
Hmm tego to nie mam zilonego pojecia, kochana! bo ja jakos w polowie ciazy bylam chora...
Ale napewno ciezko! bo organizm jest oslabiony i nie ma sie az na tyle sily...
Pod kolderke i sie wygrzewac 😉
Witam serdecznie Anusia 🙂Loli dziekuje 🙂Tez sie w zdjeciu zakochalam 🙂To z cotygodniowej sesji dla tesciowej.Kurde,na dworze tak zimno,a ja musze wyjsc na poczte paczke odebrac.Brrr az mnie skreca na sama mysl.
Hej
Teraz bede mieszkac kolo Mitcham Lane takze niedaleko 🙂
A na chorobska polecam duzo snu i odpoczynku i czosnku i miodu i cytryny i staraj sie brac paracetamol tylko jak masz goraczke zeby ja zbic 🙂 bylam przeziebiona chyba z 3 razy i leczone naturalnymi skladnikami trwalo tyle samo co jak przed ciaza leczone gripexami aspirynami itp 🙂
Dla mnie najlepsze jest gorace mleko z miodem,odrobina masla i zabkiem czosnku.Moze w smaku nie jest wysmienite,ale pomagaNo i sok z mali obowiazkowo.A do tego posmaruj sobie klatke piersiowa Amolem i do lozka uciekaj sie wypocic,bo dziala rozgrzewajaco.Rano wstaniesz jak nowo narodzonaTo sa domowe,sprawdzone,sposoby,bo sama ostatnio przechodzilam przeziebienie.
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
Loli
MonisiaD
nusia27
juz prawie 🙂 jutro jedziemy odebrac klucze i zobaczymy czy nie trzeba odmalowac 🙂
MonisiaD
anusia0171
ale zasypałooooo szkocję!!!!!!!!!!!!
Loli
Anusia0171 - witamy w gronie emigrantek 😉, i oczywiscie gratuluje- malenstwo dopiero takie malusie jest w tobie, a ty juz wiesz.....
Planowane :P
Bagira
Oj Loluś, ja juz codziennie mam wrażenie ze rodzę 😁 skurcze łapią od tygodni. Ciesze sie ze dociągnęłam do 37 tygodnia teraz mogę rodzic chociaż mogła by jeszcze posiedzieć do 38 🙂
Bagira
Witam sąsiadko 🙂 Mieszkam około 10 mil od Ciebie w Wishaw 🙂
Racja, zasypało nas ostro, boje sie ze do szpitala na sankach będę musiała jechać. Swoja drogą, mamy świetna opiekę w szpitalu tak że bez obaw, jak przepękasz beznadziejna opiekę położnicza to w szpitalu będziesz zaskoczona 🙂
sylvianka3
kaasiaak
w jaka czesc londynu teraz wywedrujesz?
Loli
Wlasnie nusia grzie teraz?
Loli
kaasiaak
tez chyba zaczne brac, bo zaczyna mnie powoli rozkladac.
maz byl chory i teraz chyba przelazi to na mnie. 😠
Loli
kaasiaak
i jak to np. rodzic w chorobie ? 🤢
Loli
Hmm tego to nie mam zilonego pojecia, kochana! bo ja jakos w polowie ciazy bylam chora...
Ale napewno ciezko! bo organizm jest oslabiony i nie ma sie az na tyle sily...
Pod kolderke i sie wygrzewac 😉
MonisiaD
Loli
nusia27
Teraz bede mieszkac kolo Mitcham Lane takze niedaleko 🙂
A na chorobska polecam duzo snu i odpoczynku i czosnku i miodu i cytryny i staraj sie brac paracetamol tylko jak masz goraczke zeby ja zbic 🙂 bylam przeziebiona chyba z 3 razy i leczone naturalnymi skladnikami trwalo tyle samo co jak przed ciaza leczone gripexami aspirynami itp 🙂
acha i polecam syrop z cebuli na gardlo 🙂
MonisiaD