Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Loli witam spowrotem 🙂No u nas od kilku dni pogoda sie poprawila,az milo 🙂Nusia ciesze sie,ze juz przeprowadzona,teraz juz malutka moze szykowac sie do wyjscia 🙂 🙂Jejku dzis juz 15,trzeba sie zabrac za jakies swiateczne przygotowania.Porzadki juz prawie skonczone,ale na prezenty dalej nie mam pomyslow.Ale ten czas szybko leci,az milo 🙂

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
kaasiaak napisał(a):
Bagira napisał(a):
Cześc dziewczynki 😘
Wiecie co, jednak oni tutaj nie myslę. Właśnie dostałam list że mamy być z mała na badaniu słuchu dzisiaj o 12 a list dopiero dostałam no i z wiadomych powodów na tym badaniu nie będziemy, cioły jedne.
Poza tym dzisiaj maleńka dala ostro w kośc i ledwie widzę na oczy ale niech jej będzie , niech rośnie kruszyna 🙂 Ja bym tak chciała że im ona większa tym ja mniejsza 😁
Fajnie macie, z Wigilijnego stoły obficie skorzystacie a ja żeby nie ryzykować to poskubie trochę tylko 😞 Oj a zjadłabym karpia smażonego z ziemniaczkami 🙂 I barszczyk z uszkami z grzybkami. Buuu, nic schudnę szybciej 🙂 Kurcze, tęsknie za Polskimi Świętami 😞

ale przeciez karpia mozesz zjesc.... 😉

Ale nie za 6funtów za kilo... Mój nie je wie jak dla jednej osoby zbyteczny wydatek.

• Mamusia
Gdybym zapraszała gości to co innego ale bedzie tylko nasza 4 z czego tylko ja jem rybe więc musiałabym codziennie sobie karpia smażyć oj, uszami zacząłby mi wychodzić juz wole kupić łososia przynajmniej nie będę musiała go czyścić z łusek bo juz jest gotowy no i mąz chętnie zje 🙂 Póki co na Świateczne jedzenie się nie zapowiada bo mała za mała na wycieczki po sklepach.

• Mamusia
My swieta tradycyjnie u siostry spedzamy,wiec przygotowanie potraw na szczescie dzielimy na polowe.Ale i tak juz czuje,ze wiekszosc spadnie na moja siostre.Karp oczywiscie bedzie,ale ja i tak go nie rusze,bo nie lubie.Ale przy naszych panach 12 tradycyjnych potraw musi byc 😁 I obowiazkowo recznie robione pierozki i makowiec.2 lata temu to pol Londynu zjechalismy zanim znalazlam mase na makowiec 😜 A jak tam w kwestii prezentow dziewczyny?Wymyslilyscie cos?Bo ja nie mam zadnej koncepcji.A swieta coraz blizej.Moze ktoras z was mi doradzi co moge kupic siostrze,szwagrowi i 2-letniej dziewczynce?Bo z moim nie robimy sobie w tym roku prezentow,bo stwierdzilismy,ze kupimy poprostu sobie jakiegos dobrego laptopa,bo ten ostatnio nam cos szwankuje.Ale co sie dziwic,chlopak juz prawie 3 lata ma.

• Mamusia
Nusia a cxo kupilas mezowi ??

Ja kupilam koszulke polo z firmy FRED PERRY nie wiem czy kojazycie o taka:
http://www...ollar-polo-shirt/16617/

byla akurat na przecenie bo 50 F bym za nia nie dala mam nadzieje ze sie ucieszy zawsze sie mu taka marzyla

Ufff prezent mam z głowy :P

• Mamusia
Ja robilłam prezenty dla mojego i dla jego dwóch sióstr a on dla reszty swojej rodziny. Więc jedna siostra dostanie kosmetyki Diora i kolczyki a drogu perfumy i zestaw biżuterii natomiast mój dostanie roczny zapas gillette fusion ostrza i żele do golenia , poza zestaw bokserek calvin klein i bluzę. Jeszcze poluję na jego ulubiony Dune. Teraz myślimy co Maksiowi kupic.

• Mamusia
A ja dziewczyny te Święta będę miała troszke smutne ,bo będę tylko z narzeczonym i Jego bratem , a w dodatku oboje pracują na nocki 😞 nawet sylwestra spędzę sama !Ale co tam...pocieszam się ,że za rok na święta będę na sto procent w domku już z moją malusią Dzidzią (w sumie w święta już nie będzie taka malusia 😉) Ogólnie postanowiiłam tak czy siak zrobić jak najlepszą atmosfere i już przystrojony domek jest,choina stoi , zrobie jak najwiecej potraw wigilijnych i mam nadzieje,ze jakos te święta mi zlecą... 🙂 A co do prezentów to szczerze mówiąc sama nie wiem co kupić mojemu... już nie mam pomysłów dla Niego hehe bo szwagrowi na pewno jakieś perfumki 😉) A też tak myślałam ,żeby kupić może jakiś ładny szaliczek z rękawiczkami w zestawie i do tego coś jeszcze... 🙂) Muszę wyruszyć w miasto w końcu ,bo jeszcze będzie tak ,że nie zdąrze 😉
kassiaak i 3mam kciuki za Ciebie 🙂
Loli ,a Ty jak tam po powrocie z Polski?spowrotem zaklimatyzowana? 😉))
Aa pozdrawiam Was Dziewczyny :*

• Mamusia
nusia27 napisał(a):
tak trzymac Sylwia 🙂 moj maz tez pracuje na swieta. dobrze ze moj brat przyjezdza 🙂 tez chce zrobic jak najwiecej potraw, zeby na swieta tylko otwierac lodowke i wybierac ze smakolykow 😜

Ojj tak 😁 najemy się za wszystkie czasy,ciekawe ile kg nam dojdzie hihi ale co tam...teraz możemy sobie pozwolić,a martwić się zaczniemy później 😉))

• Mamusia
Czesc Dziewczyny 🙂 Jak sie miewacie? Ja swieta bede spedzac z Narzeczonym i jego Kuzynem, zona i dziecmi kuzyna, ale i tak jakos mnie to nienastraja swiatecznie, ja chce do Polski 😞 Do mojego domku rodzinnego 😞 Ahhhh .... Co do prezentu to ja swojemu kupiłam złoty łancuszek i jesli bede miała okazje to dokupie jakies perfumiki 🙂 Najgorzej tak naprawde mnie stresuje to gotowanie, bo nie zawsze mi wychodza dobre potrawy 😉 Moze jakos mi sie uda przez to przebrnac .... Pozdrawiam

• Mamusia
Loli napisał(a):
i znow zima zagoscila na wyspach ;/

wez nic nie mow. zla jestem ze och 🙂 jak sie przeprowadzalismy to snieg nam utrudnial. dzisiaj mielismy jechac na zakupy do ikei bo nie mam gdzie malej ciuszkow chowac ani stolu w livingu nie mam i wstaje rano a tu dupa blada wrrr

• Mamusia
Hmmm a u mnie śnieg spadł dzisiaj drugi dzień pierwszy raz w tym roczku tak porządnie... i tak to nie to samo co w Londynie ,ale zawsze to coś!:P ja się cieszę ,bo wiem że zaraz i tak stopnieje,bo mieszkam nad oceanem ,więc się tak nie utrzyma 😞((( a na święta mogłoby jeszcze troszke popruszyć... ;-) a w dzień ogólnie nie ma aż takie przymrozku... więc u mnie nie jest tak źle!
Ale pociesze Was dziewczyny i zobaczcie co się dzieje w Polsce.... ostatnio u mnie w mieście była rekordowa temperatura -29 stopni! To jest dopiero MRÓZ!! no to 3majcie się CIEPLUTKO :*