Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Nusia dzieki 🙂 🙂 Wczoraj znalazlam wlasnie to babybond.com,hendon clinic,med-pol i medyka.Z tego co pisza na stronach,to ceny maja podobne,wahaja sie miedzy 110-130Ł.Dzownilam tam dzis po wiecej informacji,ale zapomnialam,ze jest bank holiday i wszystko jest zamkniete 😞 Trudno jutro z rana podzwonie..

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
nusia27 napisał(a):
w St Thomas'. nie chcialam na tootingu... moje kolezankki nie mialy zbyt dobrych wspomnien z tego szpitala... zobaczymy jak to bedzie w Thomasie 🙂

Hmmm ciekawe ! dla mnie byla totalna rewelka !
To chyba zalezy na jakas obsluge trafisz, a szpital jak szpital maja standart !

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
Nusia dzieki 🙂 🙂 Wczoraj znalazlam wlasnie to babybond.com,hendon clinic,med-pol i medyka.Z tego co pisza na stronach,to ceny maja podobne,wahaja sie miedzy 110-130Ł.Dzownilam tam dzis po wiecej informacji,ale zapomnialam,ze jest bank holiday i wszystko jest zamkniete 😞 Trudno jutro z rana podzwonie..

Miałam robione w babybond z tym ze u siebie w Szkocji i nie polecam. Zapłaciliśmy 170f za scan połówkowy i niczego istotnego się nie dowiedzieliśmy. Teraz jak jest połówkowe za free to szkoda pieniędzy, juz lepiej zrobić przy okazji w Pl.

• Mamusia
a ja jestem zadowolona z usg. nie bylo to polowkowe, poszlismy w 30 tyg. upewnilismy sie ze to dziewczynka i ze jest zdrowa. odpowiedzieli na wszystkie nasze pytania i mamy mnustwo zdjec i film pamiatkowy. moj mezus sie nawet wzruszyl jak mala sie do nas usmiechnela 🙂 jak nie szkoda wam pieniazkow to warto zainwestowac 🙂

• Mamusia
No widzisz a u nas na wszystkie pytania tylko było ze albo ok albo ze powinnam spytać położnej bo ona nie wie ... Nawet o położenie łożyska musiałam się dowiadywać z internetu na podstawie wydruku. Scan miałam w 24 tygodniu. Robiłam tylko dlatego ze lecieliśmy do Pl i musiałam wiedzieć czy łożysko nie jest np przodujące. Wtedy jeszcze był tylko jeden scan w 13 tygodniu.

• Mamusia
Nusia nam wlasnie chodzi o to,zeby miec pamiatke na cale zycie 🙂Nie da sie ukryc,ze troche sobie za to licza,ale w koncu nie robi sie tego codziennie.A poza tym przyjemnosc podgladniecia swojego skarbu jest bezcenna 🙂 🙂My napewno na to idziemy,pozostaje tylko pytanie gdzie.Jutro sobie podzwonie i popytam no i wybiore najlepsza opcje.Bo zalezy mi na tym,zeby dostac filmik na dvd i kolorowe zdjecia.Bo jesli chodzi o cene,to w zasadzie za duzej roznicy pomiedzy tymi przychodniami nie ma.

• Mamusia
Aaa ja muszę się pochwalić,że jestem już pewna na sto procent ,że dostałam w końcu mocne kopniaki od mojego ''BEJBIOSZKA'' !Wczoraj wieczorem 4 razy oberwałam jak się przewróciłam na plecy ,później jeszcze z dwa razy i dzisiaj rano jak brałam kąpiel!!!!Niesamowite uczucieeee !Ja chcę więcej,więcej!!: 🙂 🙂 🙂:

• Mamusia
Sylvianka moje gratulacje 🙂To teraz bedziesz juz czula je coraz czesciej i coraz mocniej 🙂Czasem nawet bolesnie.Ale fakt faktem nie ma nic piekniejszego niz taki maly wiercioszek w brzuszku.My sie czasem z mezem zastanawiamy,kiedy ta lobuziara spi,bo zazwyczaj kopie 24h na dobe 😁

• Mamusia
MonisiaD napisał(a):
Dziewczyny mam pytanie.Nie wiecie gdzie i za ile mozna w Londynie zrobic usg 3D/4D?Nusia ty pamietam calkiem niedawno robilas.Moglabym sie dowiedziec gdzie?Bo za 2 tygodnie tez chcemy takie zrobic,ale nie bardzo sie orientuje gdzie.Narazie znalazlam medyka,ale co i jak dowiem sie dopiero jutro,bo teraz sa juz zamknieci

ja robilam w 33tyg.w St.Albans - pod Londynem - jestesmy zadowoleni, mamy na pamiatke plyte DVD, 2 zdjecia A4 i 4 zdjecia mniejsze. teraz robimy malej album i to jest naprawde SUPER pamiatka

• Mamusia
ja w sylwestra wypilam chyba z dwa lyki szampana top pozniej do samego rana mi sie wiercil w brzuchu. A wczoraj po fasolce to nie wspone jakie rewolucje mialam:P wczesniej kopniaki czulam tylko na dole brzucha a teraz na calym i nawet widac juz po brzuchu jak sie rusza jak np dziecko sie przewraca albo mocno kopie 🙂

• Mamusia
Dziękuje Wam kochane 🙂 Gosia ja właśnie tak czuję na dole brzucha ,ale jestem taka szczęśliwa 🙂 I teraz cały czas siedzę i skupiam się nad tym ,żeby zaczęło znowu mi tam kopać !!!
Oj Monisia no to co to będzie jak już wyskoczy na świat 🙂 Jak będzie taka energiczna Niunia 🙂) A ponoć jak kobieta chodzi to się dziecko buja i wtedy śpi! I najmocniej i najczęściej czuć już wieczorami jak się leży czy siedzi i odpoczywa?! 🙂
A jeszcze mam pytanko do Was 🙂 Czy stosowałyście lub stosujecie jakieś ćwiczenia w ciąży?? I od kiedy tak najlepiej sobie zacząć i jak? 🙂

• Mamusia
Uff w koncu 🙂Obdzwonilam wszystkie przychodnie i stanelo na Medyku.No i 20.01 o 18:30 idziemy podejrzec nasze szczescie 🙂 🙂Kurde,ale sie ciesze,chyba normalnie bede dni w kalendarzu skreslac hihihi.Po wizycie dostane 10-minutowy film dvd z usg,duze zdjecie do ramki i kilka mniejszych,do tego podadza mi wszystkie wymiary malutkiej i wcale nie tak drogo,bo za 125Ł

• Mamusia
Hej dziewczynki.
Wiecie u mnie ciąża pierwsza a druga oraz odczucia w trakcie i po bardzo sie róznią. Chociaż w pierwszej mialam kłopoty zdrowotne chociazby takie jak nadcisnienie i kłopoty z miednica ze chodzic nie moglam to jednak ta druga mnie wykończyła tak samo poród, pierwszy 12godzin ryzykowny dla zycia a drugi tylko 6 a to własnie ten drugi wspominam nie najlepiej. Za to z dziciaczkami odwrotnie. Przy Maksiu spałam hmmm czuwałam kika godzin bo było co 2 godziny karmienie bo słabo przybierał a teraz mała cyca jak chce a chce non stop ale za to przybiera baaardzo szybko juz prawie 1.5 kilo od urodzenia 🤪 dzisiaj hv wazyła i juz ma 4660g 🤪 Mała w nocy spi roznie raz przesypia cała noc a raz wcale ale nie jest źle 🙂
Tak ze prawdą jest ze każda ciąża i każde dziecko jest inne.
Sylvianka, jesli chodzi o cwiczenia to bardzo polecam basen. Odczujesz ogromna ulgę pleców i poczujesz sie duzo lepiej.