Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Sylvianka wejdz sobie w watek MOJ POROD jest on tam opisany 😉 bardzo szczegolowo.
Ja tez wspominam bardzo dobrze porod szybko, i nie bolalo az tak bardzo 🙂 nie nacinali nie zszywali i rodzilam w pozycji hmm nie wiem jak ja nazwac ( ale od tylu 😁 ) chyba kazda z nas wie 😁

Nusia tylko przygotuj sie na to ze jak sie zacznie akcja porodowa to musisz jechac dopiero jak bedziesz miala skorcze co 2-3 min, ja jak mialam co 5-6 min to mi powiedzieli ze mnie odesla do domu zeby nawet nie przychodzila!
A puzniej juz bylo zapuzno na porod w wodzie:/

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dziewczyny , tak jak pisałam kazy poród jest inny wiec my mozemy tylko sugerować a jak bedzie to sie okaze.
W pierwszej ciazy wody zaczęły mi odchodzić 2 dni przed porodem, przyjechałam do szpitala ze skurczami co 1.5 minuty i nadal mogłam rodzić we wodzie bo basen czekał juz uszykowany, w dodatku miałam nadciśnienie, więc kompletnie wbrew zasadom.
Za drugim razem przyjechałam ze skurczami co 3 minuty i praktycznie po 6 godzinach było tak samo a po 30 minutach po brzebiciu pęcherza urodziłam. Tak ze nie zawsze odsyłają chociaz chyba mało brakowało bo w końcu myśleli ze to zapalenie pęcherza a nie poród 🤪

• Mamusia
Przyjaciółce odeszły wody rano,a skurcze miała dopiero po południu i jak dzwoniła do szpitala rano spanikowana to od razu powiedzieli ,że Jej jeszcze nie przyjmą , jedynie wysłali do domu położną ,żeby sprawdziła czy to oby na pewno wody płodowe i kazali czekać na skurcze co 2-3 minuty! I tak było... czekaliśmy razem z Nią w napięciu hehe 😉))

• Mamusia
gosiaa21 wydaję mi się ,że tylko teraz się tak straszliwie boimy ,bo jeszcze mamy trochę czasu i nie jest aż tak ciężko z wielkim brzuchalkiem chodzić itd. A już pod koniec pewnie się nie można doczekać kiedy bobas wyskoczy, na ten temat może nam powiedzieć coś Nusia ,bo to już lada chwila 🙂

• Mamusia
Ja sie samego porodu nie boje.Bardziej sie martwie,jak to bedzie po porodzie.Caly ten polog,pierwsze karmienie,kapanie itp.Od poczatku ciazy myslalam o porodzie w wodzie,a ostatnio mysle nad tym coraz powazniej.I chyba sie na niego zdecyduje,biorac pod uwage jak w tej chwili woda pomaga mi na moje potworne bole plecow i kosci lonowych

• Mamusia
sylvianka po 25 tyg nalezy Ci sie health grant in pregnancy. to taka jednorazowa kasa 190 f. kazda ciezarna ja moze otrzymac bez wzgledu na zarobki i to czy otrzymuje inne benefity. to tak najblizej co Cie czeka biorac pod uwage ciaze i dziecko. tylko podczas wizyty upomnij sie o ten druk bo czesto polozne zapominaja... ☺️

• Mamusia
sylvianka3 napisał(a):
Hmm no to już się nie załapię! A miałam zamiar dołożyć z tego benefitu do wózka :/

Sylvianka, spokojnie, dopiero od kwietnia są cięcia więc się załapiesz. W 25 tygodniu wyślij papiery i po okolo 3 tygodniach pieniądze będą. Te 500 też dostaniesz bo to Twoje pierwsze dziecko, tak ze nie martw się 🙂

• Mamusia
Tu macie szystko na ten temat :
http://www.emito.net/poradniki/zasilki_i_zapomogi/ciaza_i_rodzicielstwo/zapomoga_health_in_pregnancy_grant
i tu :
http://www.emito.net/poradniki/zasilki_i_zapomogi/ciaza_i_rodzicielstwo/brytyjskie_becikowe_sure_start_maternity_grant

• Mamusia
Bagira napisał(a):
Tu macie szystko na ten temat :
http://www.emito.net/poradniki/zasilki_i_zapomogi/ciaza_i_rodzicielstwo/zapomoga_health_in_pregnancy_grant
i tu :
http://www.emito.net/poradniki/zasilki_i_zapomogi/ciaza_i_rodzicielstwo/brytyjskie_becikowe_sure_start_maternity_grant

Dzięki Bagira czyli jednak jeszcze zdąrze 🙂)) Jak byk jest napisane ,że od kwietnia ucinają 🙂

• Mamusia
Loli jak dzwonilam do ksiegowej,to mi powiedziala,ze zaraz po urodzeniu mam do nich przyjsc,zeby zalatwic child tax credit,bo to o ten benefit chodzi.Bo ma sie tylko 3 miesiace po porodzie,zeby to zalatwic i zlozyc wniosek na te 500f.Wiec obawiam sie,ze u ciebie bedzie juz za pozno