Skocz do zawartości

Ciazowki w UK :) | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 11 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• nusia27

1457

• MonisiaD

2339

• gosiaa21

1542

• MajaCh

1981

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Michalmi przynioslforme na council taxbenefit,pewnie sieniekwalifikujemy ale mozna sprobowac,robilyscie to?? to dopiero ksiega hehehhe, a ja siedze w domu i w wolnej chwili sie zagrzebuje w papierach.......:/ jeszcze wyczytalam ,ze mozemy sie starac o income support z tego tytulu,ze jestem na macierzynskim. Cos wiecie na ten temat moja skarbnico wiedzy Moniko???? 😁 😁 😁
Moja malutka pokasluje i chyba ma troszke nosek przytkany z tego kichania .....ale kicha tylko kilka razy dziennie na szczescie. Jutro bedziemy miec wit C w kropelkach poki co mam te kropelki do noska. Co ja jeszcze moge dawac miesiecznemu bobaskowi........? Moj maz by powiedzial czosnek 😁 😁 😁 😁

• Mamusia
No i kupala wczoraj nie bylo, dzis sie od rana produkuje i narazie tylko nas gazuje 🙂
Monia a jak zabeczki? cos juz widac? wogole to mam dejavu, hehehe
Sylwia daj jakies zdjecie Twojego sloneczka 🙂 i Gosia dlugo nie pokazywala, nie wspomne o Kasi!!!!! ktora tylko usmiechy tu wstrzela 😜

• Mamusia
zdycham 😲
czy to normalne zeby zapakowac 4 walizki i jedna torbe a z pokoju nic nie ubylo! 😠
dosyc ze mamy 4x4m pokoju to taki tu bajzer ze szok!
a i wstalam dzis rano bo musialam zobic kotlety i zaczac pakowanie i se tak mysle Panna zawsze spi do 10-11ej to sie spokojnie wyobie a ta mala zolza wstala razem ze mna i musiala mi towarzyszyc w kuchni i przy pakowaniu, jak ja skonczylam to dopiero poszla spac OOOO! 🤔
niech ta przeprowadzka juz sie skonczy 🤢

• Mamusia
Gooosia 🙂 mala Ci chciala pomoc 😜 😜 😜, pamietam jak my sie z pokoju do mieszkania przeprowadzalismy..........tez tyle gratow bylo nie wiadomo skad 🙂

u nas byla health visitor, mala urosla 1 cm w dlugosci, glowka ok, ale waga... niby jeszcze sie miesci ale za malo wazy, 3640. Cos czuje,ze mam malo tresciwe mleczko i dlatemu nie ma kupek bo ona wiekszosc wchlania i nie ma sie co usuwac... 😞 trudno, zaczynamy podpasanie formula, czesciej i wiecej a cyc bedzie do tulenia.

• Mamusia
Kaya ostatnio daje mi niezle popalic. nie chce normalnie usypiac w ciagu dnia, tylko sie podciaga do wstawania. w wozku tez spi na siedzaco 😮 histerie urzadza.... w nocy budzi sie po kilka razy, tylko po to aby dac je smoczka, nad ranem daje jej jeszcze pic herbatke, dzis wypila 150 😮 i miala ochote na pogawedki , ale ja o 4.30 bylam pol przytomna, wlaczylam melodyjke i poszlam do siebie spac 😉 na szczescia spala do 6.
ostatnio nauczyla sie straszyc zabawki i robi "bu!" do wszystkiego z takiego niby zaskoczenia 😁 usmiac sie mozna niezle.
a... i oczywiscie coraz lepiej idzie nam nauka siusiania na nocniczku 🙂 siedzi nie wiecej niz 10 min i siusiu jest 🤪 🤪 🤪

ale sie teraz rozpisalam 🙂

• Mamusia
Gosia ma dosyć przeprowadzki,a to początek dopiero jak piszesz,że 4 torby spakowane i jeszcze tyle zostało.... 😉 ale pomyśl sobie... że zaraz będziesz już na swoim pięknym mieszkanku 🙂
Cieszę się,że z Waszymi malutki w porządku.
Maja ehh powiem Ci szczerze ,że mój Milek też moim cyckiem się nie najadał tak do końca dlatego min.daje Mu flaszkę na noc i przed spacerkiem! Wcześniej dawałam Mu dwa razy w nocy flachę ,ale teraz już tylko raz. Może Ty się źle odżywiasz?za mało jesz?Nie wiem sama ?!
Ja w sumie też nie wpierdzielam nie wiadomo ile!Aaaa z tym karmieniem piersią to jednak okazuje się,że nie jest takie proste jak się wydawało!Ale mi w sumie pasuje taki układ ,że wcina bobas i moje mleczko i sztuczne! :-)
Moja koleżanka ma córcię starszą od Milka dwa dni... i waży 3.600 ,a Milan 7 kg. Jak się urodziła ważyła 2.400!Kumpela nie karmi Jej piersią ,bo miały problemy też,ale myślę że za szybko się poddała no i ma też problem z mlekiem sztucznym,malutka coś nie chce jeść i dlatego tak malutko waży ,a ma już 2 miesiące ponad...!No i teraz jeżdża non stop do szpitali i badają co to się dzieje :/
Jak tam te zamieszki u Was Kochane? Mam nadzieje,że juz spokojniej...Strach z domu wychodzić,masakra!
Ok Majeczko wrzucamy już tu z Milkiem fotki jakieś!

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
zdycham 😲
czy to normalne zeby zapakowac 4 walizki i jedna torbe a z pokoju nic nie ubylo! 😠
dosyc ze mamy 4x4m pokoju to taki tu bajzer ze szok!
a i wstalam dzis rano bo musialam zobic kotlety i zaczac pakowanie i se tak mysle Panna zawsze spi do 10-11ej to sie spokojnie wyobie a ta mala zolza wstala razem ze mna i musiala mi towarzyszyc w kuchni i przy pakowaniu, jak ja skonczylam to dopiero poszla spac OOOO! 🤔
niech ta przeprowadzka juz sie skonczy 🤢

Gosiu, oj tak, pakowanie i wszelkie przeprowadzki to starszna rzecz 😠
a moge Cie pocieszyc, ze skoro idziecie na wieksze mieszkanie, to bedziecie mieli jeszcze wiecej rzeczy przy nastepnej przeprowadzce 😜 😉

• Mamusia
sylvianka3 napisał(a):

Kawal chlopa z Milanka, na moje oko wyglada na 5 miesiecy a nie na 2 -przystojniak.
Masz szczescie ze dobrze je, przybiera na wadze i rosnie jak na drozdzach, wydaje mi sie ze nie ma nic gorszego niz problemy z niejadkiem

• Mamusia
hejka. Rosna Szkraby jak na drozdzach 🙂
Milanek przystojny chlopak 🙂
A ja melduje ze u nas remont powoli dobiega konca, ufff....Gosia rozumiem twoja niechec do pakowania, ja to samo mialam w zeszlym tygodniu...wszystko musialam zniesc do piwnicy, a w tym tygodniu wszystko z tej piwnicy musze wyciagac 😮
Ale sypialnia juz zrobiona i lozeczko skrecone 🤪
Pozdrawiam wszystkie Mamusie, Dzieciaczki, Brzuchatki, i Dziewczyny ktore mamusiowanie maja w planach 😁

• Mamusia
Wrocilam.Mala byla tak strasznie nieznosna,ze poszlam z nia na spacer.I 3 godziny w parku spala.Mi az sie odcisk na prawej stopie zrobil,wiec uznalam,ze ide do domu i najwyzej sie obudzi,jak ja wniose...a ona dalej spi 😁 😁 Dobrze,niech sobie odpocznie 🙂Sylwiu Milanek jest cudny i naprawde wyglada na starszego.Goska nie narzekaj.Pomysl,ze juz niedlugo bedzie u siebie i bedziecie mieli swiety spokoj 🙂Majeczko nie wiem jak u was,ale u nas jak poszlam do councilu to mi pani ta forme przez internet wypelnila.Bo powiedziala,ze jak przez neta to zrobi,to bede miala spotkanie za 2 dni,a jak zaniose papierowa forme,to 6 tygodni musze czekac na spotkanie.Wiec moze podejdz do was i podpytaj.A co do income support to tu masz fajny artykul.I obawiam sie,ze ci nie bedzie przyslugiwal.I milo mi,ze moge wam byc skarbnica wiedzy hihi 😁
http://www.fakt.pl/Przewodnik-po-zasilkach-na-Wyspach,artykuly,41082,1.html

• Mamusia
Ja tez dostalam papierowa forme w councilu,a jak poszlam to zlozyc,to pani praktycznie wszystkie te informacje przepisala na eform 😉Tylko nie wiem,czy wszedzie tak jest,czy tylko u nas.Wejdz moze na strone swojego councilu i zobacz o co mozesz przez neta aplikowac.A mala wstala i mleczko pije 🙂Juuuupi 🙂