Skocz do zawartości

Marzec 20011, poczatek drogi | Forum o ciąży

katy_86

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka

2319

• MonisiaD

1525

• Niunia26

2070

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Ale śliczny pokoik Samantka normalnie jak z bajki 🙂 oklaska dam jak się bedzie dało 🙂 ja tez juz zaraz zmykam bo padam ze zmęczenia po weekendzie. Mąż myśli że ja śpie a ja dalej na brzuszku 🙂

• Mamusia
Dziewczyny powariowaly!!!! 🙂 21 stron do czytania a nie bylo mnie chwilke..Zdazylam film obejrzec.
Widze, ze juz wszystkie poszlyscie spac 😞
Emka i Samantka super pokoiki 🙂 Jak tylko bedzie mozna to dam wam po oklasku. Ja musze jeszcze poczekac na tapete ok 3 tygodni i wtedy juz bedzie gotowy. Ale wszystko jest poustawiane i sciany pomalowane, tylko kawaleczek sciany trzeba wytapetowac. Taka moja zachcianka.
Niunia ja tez zalozylam ostatnio watek i napisaly tylko 2 osoby i teraz watek jest na drugiej stronie i nikt nie czyta. A wydawalo mi sie, ze wiele kobiet ma problem z ta nieszczesna szyjka.
Poza tym przez was zrobilam sie glodna, a juz leze w lozku, wiec nawet nie wstaje do lodowki..
Matlega_s zycze Tobie duzo zdrowka i zeby wszystko bylo w porzadku tak jak to jest teraz. Bardzo dobrze, ze zdecydowaliscie sie na dziecko. Przynajmniej bedziesz miala optymistyczne podejscie i bedziesz miala dla kogo walczyc z choroba 🙂
Aha Niunia jak jeszcze jestes to napisz mi raz jeszcze o tych stanikach...Jaki rozmiar zamowilas i jaki masz obwod pod biustem i biustu..Ja wczoraj bylam w sklepach i chcialam kupic to rozmiary sie bardzo roznia..Bylo tak, ze 85 E byl na mnie dobry, ale nie podobal mi sie kolor.Poza tym w kazdym sklepie inny rozmiar i nie ma za duzego wyboru, wiec zamowie tam gdzie Ty.

• Mamusia
Hej dziewczyny, nieźle się rozpisałyście 🤪
Cieszę się, że mogę z Wami popisać na forum. Rzeczywiście już niedługo będziemy się dzielić radami dotyczącymi naszych maluszków. A póki co to czytając Was mobilizuję się do lepszych przygotowań (skompletowanie rzeczy do torby do szpitala, zakup łóżeczka - dobrze że mam już upatrzone), bo na razie jestem w proszku. Ale ja już chyba tak mam, że działam sprawniej w lekkim stresie 😜
Samantka, prześliczny pokoik!

A ja znowu wpadam na forum w nocy, wszędzie cicho, mój mężuś dawno już chrapie 😁 a ja nie mogę spać. Coś mi się w tej ciąży totalnie porzestawiało. Zawsze byłam typem słowika, który bardzo wcześnie wstaje, ale też i wcześnie zasypia. O 22 mogłam zasnąć na siedząco, a jak już się kładłam to zasypiałam od razu po położeniu głowy na poduszce. A teraz jak się położę za wcześnie spać, to tak mogę sobie leżeć ze 2 godz. i czekać... Całe szczęście, że już nie pracuję i mogę spać do 10 albo i dłuzej, bo inaczej to byłby prawdziwy meksyk 🙃
Jak często budzicie się w nocy? Ja od jakiegoś miesiąca co 2 - 3 godz. Gdzieś czytałam, że to natura przygotowuje przyszłą mamę do nocnego czuwania, karmiania dzidzi. Też tak macie?

I dużo pisałyście o jedzeniu 😆 Dla mnie powinni założyć kłódkę na drzwi lodówki bo mam niepohamowany apetyt. Oczywiście najbardziej ciągnie do tego co zakazane. Mogłabym odżywiać się tylko słodyczami i słonymi przekąskami ☺️ Dobrze, że zachowałam jeszcze resztki zdrowego rozsądku i dla równowagi jem też dużo nabiału i warzywek 😉

W trzecim trymestrze większości z nas dadzą się we znaki opuchlizna i zbieranie wody. Jak chcecie to przetestujcie wodę z cytryną (połówkę cytryny należy obrać z żółtej skórki, pokroić na plasterki i zalać ok 0,5-0,7 l. wody niegazowanej - trzeba trochę pougniatać łyżką żeby cytryna puściła sok i po jakiś 10 min. pić małymi łyczkami). Sprawdziłam na sobie wczoraj i dziś i widziałam różnicę. Opuchlizna na dłoniach i stopach naprawdę się zmniejszyła.
A teraz biegnę pod prysznica, nasmarować brzuszek balsamem i jeszcze trochę poczytam do poduszki. Branoc 🙂

• Mamusia
Dziendoberek brzuszki 🙂Wstawac szkoda dnia 😁 😁 Do ktorej to sie spi? 🙂Mnie jak zwykle moja coreczka obudzila przed 8.Ostatnio polozna powiedziala mi,ze mala mnie budzi i kopie jak jest glodna.To ten lasuch jest glodny 24 na dobe.Ja nie wiem,kiedy ona spi,bo caly czas mam charce w brzuszku 🙂Ale nawet nie umie opisac,jak bardzo to kocham 🙂

Dzień dobry 🙂

eMKa śliczny pokoik - zielony to mój ulubiony kolor i dlatego mam ściany na ... biało 😜, ściany są nowe (w sensie nowe mieszkanie) i dlatego tak je zostawiliśmy

Samantka wszystko masz takie "filmowe" w tym pokoiku i pomyślec, ze teraz tak to równiutko układamy, a potem "byle zdążyć" 🙂

...no i oklaski za pokoiki

Niunia wątek trójmiejski się rozkręca, damy radę 😁

Monisia ja wiem, gdzie jest Sępólno, byłam tam raz u kolezanki na imprezie sylwestrowej (jak jeszcze byłam panną 😁) w takim Domu Kultury, średnia wieku była ok 40-50 lat, ale mi się zachciało pobyć na "poważnej" imprezie 😁

Dzień dobry 🙂 ja muszę się przyznac że noc miałam bardzo dobrą, tylko 2 razy w nocy wstawałam do toalety a tak to cały czas z zamkniętymi oczami 🙂 to pewnie przez to że byłam padnięta!

Co do torby do szpitala to ja planuje zabrac torbę taką zwykłą bo walizkę mam ogromną i głupio mi taką wielką zabierac - ale Samantka jak masz mniejszą to moim zdaniem nic nie stoi na przeszkodzie 😉

Ja na opuchliznę jeszcze nie mam co narzekac, puchną mi tylko palce u rąk ale później przechodzi. Czasem ściągam obrączkę i pierścionki bo uwiera ale zazwyczaj da się przeżyc. Jak mi będzie bardziej dokuczac to wyprubuję Twojego sposobu Aniulek 🙂