Skocz do zawartości

Marzec 20011, poczatek drogi | Forum o ciąży

katy_86

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Niunia pediatra mi mowila, ze czasem jak do pieluszki dostaje sie powietrze to kupka zmienia kolor. U mnie tak bylo, ze nie wiedzialam, ze mala zrobila kupke i po ok 3 godzinach zmienilam pieluche i bylo troszeczke zielonego..Wiec nie ma sie czym martwic..Gorzej jak zobaczysz, ze zielone kupki sa caly czas to wtedy najepiej skontaktowac sie z lekarzem.

• Odpowiedzi 15,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka

2319

• MonisiaD

1525

• Niunia26

2070

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A my wczoraj bylismy z Maja w centrum handlowym i w restauracji..Zajelo nam to jakos 4 godziny i mala caly czas spala..Nawet nie zbudzila sie na karmienie 🙂 Widac lubi jak sie cos dzieje, bo ani razu nie zaplakala. No i wczoraj mielismy urodziny 🙂 Minal dokladnie miesiac od porodu.

• Mamusia
matlega_s napisał(a):
Niunia to super że się ustabilizowało z tą kupką 🙂 a ten brzuch to Cię bardzo boli? To chyba nie jest normalne, ale ja słyszałam że macica się obkurcza po porodzie więc to może to?

Tak mnie ćmi cały czas, chyba powinnam iść do lekarza, ale kiedy?

• Mamusia
Ja chcę dziś wyjść na 20 minut z małym, bo ciepło jest. Wyobraźcie sobie, że jak Paweł zjadł wczoraj o 20.40 to o 4 na siłę go budziłam do jedzenia zjadł 25 ml i poszedł dalej spać do 6, potem zjadł 120 i wstał o 10 ;-) Gdybym go nie obudziła to by całą noc spał ;-) Ja się nareszcie wyspałam ;-)

mnie położna powiedziała, że trzeba budzić dziecko na jedzenie jak samo nie wstanie.. najdłuższa przerwa między jedzeniami może być 4godz. Dziewczyny mój mały ma na policzkach takie czerwone krostki .. od czego to może być?
Najgorsze jest to, że mały przyzwyczaił się tak do karmienia butlą, że nie chce cyca ciągnąć, póki mam pokarm to ściągam laktatorem, ale mama powiedziała mi, że jak dziecko nie będzie w ogóle przy cycu to pokarm zaniknie 🤢
no a co do kupek to mój mały miał zielone, ale właśnie chyba przez to, że ja nie zauważyłam, że zrobił kupę i trochę w niej leżał 🤢 a teraz to się napruka, napruka a taki mały bobek jest tylko w pieluszce..nie wiem dlaczego..dzisiaj kupię inne mleko, bo mam bebiko, ale spróbuję z NAN..
a jakie Wy mleka sztuczne dajecie? o ile w ogóle dajecie.

• Mamusia
Witam dziewczyny 🙂Moja corunia dzis ma juz 2 tygodnie 🙂 🙂Kurcze,ale ten czas leci 🙂 🙂I na te okolicznosc odpadla mi pepowinka 😁 I juz mam schowala ja na pamiatke 🙂 🙂Co do mleka,to ja daje sma,ale tego w Polsce raczej nie ma.Tuska jak bylam w szpitalu,to mala miala takie czerwone plamy na twarzy.Polozna mi powiedziala,ze to sie pojawia,jak dziecku jest za cieplo.Jak potem mnie na normalny oddzial z normalna temperatura przeniesli to wszystko zeszlo.My za 3 godz jedziemy tesciowa na lotnisko odstawic i wtedy juz od poniedzialku bede sama z moja kruszynka 🙂 🙂A wam mamusie nierozpakowane,zycze,zeby dzis wieczorem wam hurtem ruszylo 🙂 🙂

• Mamusia
Tuska srednio po co drugim karmieniu.Z reszta tak bez niczego tez dostaje.podobno to dlatego,ze dzieci maja uklad pokarmowy jeszcze niedoskonaly i ze po 3 miesiacu to minie.A jak narazie to jej daje butellke do pociagniecia i przechodzi 😁 A jesli akurat jest po jedzeniu,to klade sie na lozku,mala klade brzuszkiem na mnie i glaskam ja po pleckach.Tez zazwyczaj pomaga 🙂

• Mamusia
Dzień dobry Dziewczyny w przeddzień kalendarzowej i pogodowej WIOSNY !!! 😁

Melduję się w dwupaczku, ja tez nie miałam robionego ostatnio USG i nie mam pojęcia co tam u Aleksa się dzieje, ktg wczoraj wyszło super, Mały napierał jak zły 🙂 No i ciągle czekamy..... na spokojnie na razie ... mimo że po terminie czekamy na czwartek lub piątek na wywołanie. Tymczasem lecę na starówkę potuptać i wrąbać naleśnik, jak pospacerujemy to może maluszka w końcu wytuptamy 🙂

No u mnie właśnie też wszyscy mężczyźni śpią 🙂
a ja w południe nie umiem;p obiad zrobiony i nie mam co ze sobą teraz począć 😁

Jak malutka? jak ja Wam wszystkim zazdroszczę córeczek :P:P hehehe

• Mamusia
Malutka rosnie jak na drozdzach 🙂 🙂W nocy budzi sie na karmienie 2 razy o 23 i ok 4 rano i potem dopiero o 8.Tylko jak sobie poje to gada przez sen i ja wtedy nie spie,bo boje sie,ze moze cos sie dzieje.Pewnie z czasem sie do tego przyzwyczaje,ale narazie jestem przewrazliwiona i nie dosypiam 😁

Oj dopiero 2 tyg ma to się nie dziwię, że nie śpisz nawet jak mała śpi 🙂
Ja przy pierwszym tak samo robiłam:P
a teraz?:P
daję małemu grzechotkę, smoka i niech robi co chce 😁 hehe
a ja sobie śpię:P:P
a to Twoje pierwsze dzieciątko? 🙂

Kochana jakbyś się sama nie starała to i tak się rozpieści 🙂
trochę podrośnie sama będzie wiedziała czego chce 🙂 i tego się będzie domagać 🙂

Ale dobrze, że śpi u siebie 🙂 jak słyszę o ludziach co mają 5-letnie dzieci i śpią z nimi bo tak nauczyli jak jeszcze niemowlaczkami byli:/
moi śpią u siebie 🙂 baaardzo rzadko zdarza się, że zabieram ich do łóżka 🙂

• Mamusia
Tuska moja pani to czasem potrafi w ogole pomiedzy karmieniami nie zasnac 🙂Coraz bardziej aktywna jestem i coraz szerzej oczy otwieram 🙂 🙂GoGr to chyba teraz czas na dziewczynke 🙂 🙂Ja zawsze parke chcialam,najpierw dziewczynke,a potem za jakies 2-3 lata chlopca 😉Zobaczymy czy sie uda 😁

• Mamusia
Tuska moja pani to czasem potrafi w ogole pomiedzy karmieniami nie zasnac 🙂Coraz bardziej aktywna jestem i coraz szerzej oczy otwieram 🙂 🙂GoGr to chyba teraz czas na dziewczynke 🙂 🙂Ja zawsze parke chcialam,najpierw dziewczynke,a potem za jakies 2-3 lata chlopca 😉Zobaczymy czy sie uda 😁

MonisiaD napisał(a):
GoGr to chyba teraz czas na dziewczynke 🙂 🙂Ja zawsze parke chcialam,najpierw dziewczynke,a potem za jakies 2-3 lata chlopca 😉Zobaczymy czy sie uda 😁

Boję się 3 chłopca ryzykować:P:P
chociaż/.. jak Mati powie najpierw "mama" to zaryzykuję 😁
też mi się parka marzyła;p tylko najpierw miał być syn;p a tu 2 chłopaków 🙂