Skocz do zawartości

Marzec 20011, poczatek drogi | Forum o ciąży

katy_86

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka

2319

• MonisiaD

1525

• Niunia26

2070

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A mi w szpitalu dali witaminki w kropelkach dla Małej, jest tam 10 różnych witamin, A, kilka z grupy B, D, vit. C i jakieś tam jeszcze...
Znowu mam problem.. moja córcia ciągle by wisiała na cycku... mało je i często... coś jej się odmieniło i nie wiem już co zrobić... nie śpi już od 3-4 godzin, tylko przy cycku troszkę przysypia i się budzi... normalnie jakiś koszmar... mam nadzieje, że uśnie niedługo i da mamie pospać...

mi pediatra kazała dawać witaminę D+K s kropelkach dwa razy dziennie po 5 kropli Fatalnie się to aplikuje
Kurde a moja mała dalej kupki nie zrobiła a nie chce jej tego cziopka aplikować 😞

• Mamusia
Gratulacje dla Gerdy 🙂
Dziewczyny, weszłam tylko na chwilkę, bo jestem zupełnie niezorganizowaną świeżą mamą. Mój Synek Robert urodził się w sobotę o 0:50. Ważył wówczas 3760g i mierzył 60cm. 🙂 Uwielbiam Go! 🙂

Mam pytanie: W szpitalu Robert robił taka kupkę smółkę. Ostatnią zrobił w pn rano. W pn po południu nas wypisali i od tego czasu do teraz nie zrobil żadnej kupki. Karmię tylko piersią. Robi siku. Czy to jest OK? Help!!

Gratuluje!
Niestety w sprawie tej kupy to nie wiem, ja akurat wtedy kiedy zmieniła się kupa to miałam zabrane dziecko także nie zaobserwowałam tego u siebie. Po piersi u nas często kupka była

• Mamusia
CO DO TEJ KUPKI TO JEST OK...DZIECI A RACZEJ NOWORODKI CZĘSTO TAK MAJA ...MOZNA POMÓC MALUSZKOWI LECIUTKO MASUJĄC BRZUSZEK JAK I ĆWICZENIAMI PRZYCIĄGANIA NÓŻEK DO BRZUSZKA...ALE WIADOMO DELIKATNIE I Z WYCZUCIEM ...POWINNO POMÓC PO DOSŁOWNIE 30MINUTACH...PRZYNAJMNIEJ NA MOJEGO SYNKA DZIAŁAŁO JAK NIC 😉

• Mamusia
Jespere napisał(a):
Gratulacje dla Gerdy 🙂
Dziewczyny, weszłam tylko na chwilkę, bo jestem zupełnie niezorganizowaną świeżą mamą. Mój Synek Robert urodził się w sobotę o 0:50. Ważył wówczas 3760g i mierzył 60cm. 🙂 Uwielbiam Go! 🙂

Mam pytanie: W szpitalu Robert robił taka kupkę smółkę. Ostatnią zrobił w pn rano. W pn po południu nas wypisali i od tego czasu do teraz nie zrobil żadnej kupki. Karmię tylko piersią. Robi siku. Czy to jest OK? Help!!

Moja mama jak miałam zatwardzenie jako noworodek wkładałam mi w pupkę kawałek termometru i to pomagało. Tylko troszkę go się wkłada nie za głęboko.

Dzień dobry 🙂 na początku wielkie gratulacje dla Gerdy i Jespere 🙂
coś tak czułam że Jespere urodziła bo się ostatnio nie odzywała 🙂 no i Gerda w końcu ma swoje maleństwo!
To zostaje coraz mniej ciężarówek - Kaczuszka, Salamandra, Mamamichała, Fenka, Tygrysek, Capsloc i oczywiście ja!! Zapomniałam o kimś? 🙂
Ja juz się nie spodziewam że urodzę przed terminem choc tak na to liczyłam, w poniedziałek byłam na wizycie, 2 cm rozwarcia i troche stwardniały brzuch a tak to nic poza tym! Skurcze mnie łapią ale są nieregularne i szybko przechodzą. Wczoraj miałam KTG w szpitalu i tętno dziecka super ale skurczy brak, takie tylko drobne stawianie się macicy która się przygotowuje do porodu. Choc lekarz mi mówił że w tym tygodniu urodzę ale wcale w to nie wierzę 😞 a tak juz bym chciała 😞
a w nocy mnie straszny katar złapał i gardło boli (to pewnie efekt moich wczorajszych wojaży na dworze) Kurcze jak tu rodzic jak nos zatkany 😞 Załamac się można 😞

Gerda i Jespere gratulacje najszczersze i najserdeczniejsze, już tuż, tuż i wszystkie mamy będą tuliły swoje maleństwa. Ja zbieram się właśnie do szpitala i chyba jutro już nie będę dwupaczkiem. Żegnam się więc, życzę mamusiom z maleństwami dużo zdrówka i pięknej pogody na spacerki a mamusiom z brzuszkami dużo zdrówka i sił na finiszu.

• Mamusia
O widze ze wczorraj przed zaśnięciem przeoczyłam ! Gratulacje dla Gerdy i Jespere!
Matlega a ty teraz o siebie dbaj i nie choruj! Pod kołderke wskakuj i sie kuruj bo to nie czas na takie chorowanie!
Ja mam doline - u mnie sie nic nie dzieje....zadzwonie zaraz do mojego ginia i jeszcze sie wypytam co do szpitala i terminu kiedy mam isc...a najgorsza ta presja dookoła, wszyscy dzwonią i się pytaja nawet tata mnie męczy i to mnnie jeszcze bardziej dolinuje...

• Mamusia
Matlega u mnie dokładnie tak samo jeśli chodzi o samopoczucie, tzn wczoraj dostałam ogromego kataru i gardło mnie boli i tak sie zastanawiałam jakby mnie złapało teraz, to przecież nawet oddechu złapać bym nie mogła, męczy mnie okropnie. Ale wczoraj byłam na wizycie ostatniej zresztą u gina i powiedział, że prawdopodobnie nie urodze do terminu i dał mi skierowanie na 30.03 do szpitala. Wg niego do tego momentu nie urodzę, mimo że główka nisko, rozwarcie jest i szyjka krociuteńka, to jednak brzuszek mam ciągle mięciutki i żadnych skurczy czy stawiania się, po prostu nic 😞 A też tak bardzo już chciałam urodzić przynajmniej do końca tego tygodnia,a tu chyba zanosi się na to, że kwietniówką będę 😞

Kaczuszka u mnie to samo ciągle ktoś dzwoni i pyta, już mam serdecznie dośc! A to chorowanie to naprawde wiedziało kiedy mnie ma złapac - teraz jak potrzebuje duzo sił to mi się choróbsko przyplątało! Ehhh..... Ja tez żadnych oznak nie mam, w niedzielę mam się zgłosic na nastepne KTG i wtedy lekarz zadecyduje co dalej.....
Powiem wam że chciałabym urodzic w tym tygodniu bo bym nie miała wątpliwości czy może wybrac się jeszcze na zajęcia do szkoły bo później ciężko bedzie..... A tak to nie wiem czy jechac czy nie... Zobacze jeszcze co z moim katarkiem, czy mi przejdzie...
Mamamichała to super że jutro juz bedziesz miec maleństwo przy sobie, powodzenia zyczę 🙂

• Mamusia
no dziewczyny co wy! szybciutko herbatke z miodkiem i pod kołderke!
fenka ja mam to samo - główka niziuteńko, ale brzuch miekki, żadnego stawiania, rozwatcia nawet nie mam! i na dodatek ostatnio mała głowe miała jakos przed szyjką macicy co sie do cc kwalifikuje...normalnie dolina taka ze ryczec mi sie chce a ja juz 5ty dzień po terminie....

Fenka to dobrze że nie jestem sama z tym przeziębieniem 🙂 Tobie tez życzę żebyś szybciutko wróciła do formy i poród przyszedł juz w tym tygodniu 🙂 Chyba to krakowskie powietrze tak na nas podziałało 🙂 Miejmy nadzieje że szybciutko przejdzie....
Na pocieszenie powiem że wczoraj położna na KTG mi powiedziała że z tymi porodami jest bardzo różnie i nie ma reguły, komuś nie wychodzą żadne skurcze, odsyłają do domu a za kilka godzin wracają na porodówkę, miejmy nadzieję że w naszym wypadku tak bedzie 🙂