Skocz do zawartości

Marzec 20011, poczatek drogi | Forum o ciąży

katy_86

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka

2319

• MonisiaD

1525

• Niunia26

2070

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Monisia, ale Ty masz gadżetów wokół córci 🙂
Nasz noc na szczęscie była ok, zauważyłam, że Patryk ma cyklicznie takie jazdy z niespaniem. Średnio co 3 noc koło się zamyka.

• Mamusia
Salamandra, co do kolorów to zaczyna je odróżniać dopiero w wieku 5-6 miesięcy. Najpierw dostrzega czerwony, żółty, zielony itd, co do twarzy, to już nasze maluchy widzą nas z odległości 20-30 cm, a z daleka tylko zarysy postaci. Teraz nasze maluchy widzą czarno-biało... 🤪
Co do kupek, jedna dziennie mieści się jak najbardziej w normie. Położna mi powiedziała, że jeśli dziecko robi jedną kupkę na 3 dni, ale bez wysiłku to też jest normalne... Z tym, że dzieci karmione mlekiem modyfikowanym robią mniej kupek, dlatego szybciej przybierają na wadze, a te karmione piersią mogą zabrudzać nawet 6-10 pielusze na dobę...

Mam pytanko czy wy jecie jakieś witaminy? Ja w ciąży nic nie jadłam starałam się przede wszystkim b.dobrze odżywiać dużo warzyw i owoców itp. Teraz wiadomo jak to jest wszystko w biegu i człowiek nie wszystko może zjeść choć ja i tak dużo jem, ale z witaminami to ostatnio u mnie cieniutko.Gdyby w słodkim były witaminy... A w sumie czytałam że sposób żywienia matki ma wpływ tylko na proporcje tłuszczów złych i tych dobrych oraz witamin. Są wiem że dla ciężarnych jakies tabletki z witaminami i tłuszczami omega
No i spożycie alkoholu i nikotyny jest niekorzystne.

• Mamusia
To Pawełek był dziś lepszy. Rano go przewijałam i miałam już podłożoną pieluchę sięgałam po krem i co syn mi zrobił? Wystrzelił taka kupę na mamę, że cała piżama moja była obsrana ;-) A potem zaczął sie uśmiechać ;-) A jak wychodziliśmy na spacer to go przewijałam i co się okazało, że kupa jest na plecach na body na pajacu, na przewijaku i palcach mamy ;-) W niedziele obsrał tatusia, a we wtorek babcię ;-)

• Mamusia
Niunia26 napisał(a):
To Pawełek był dziś lepszy. Rano go przewijałam i miałam już podłożoną pieluchę sięgałam po krem i co syn mi zrobił? Wystrzelił taka kupę na mamę, że cała piżama moja była obsrana ;-) A potem zaczął sie uśmiechać ;-) A jak wychodziliśmy na spacer to go przewijałam i co się okazało, że kupa jest na plecach na body na pajacu, na przewijaku i palcach mamy ;-) W niedziele obsrał tatusia, a we wtorek babcię ;-)

Julce tez najlepiej robi sie kupke na kogos albo na posciel 😁 😁

• Mamusia
no moja tez taki mały obsraniec jest...kupa goni kupę...zawsze w połowie karmienia przerywa ssanie i robi kupkę łobuziara...czasami jest tak że dopiero co jej zmienię i ponownie za parę minut zrobi kolejną...ale wiadomo lepiej zmienić w porę niż leczyć odparzoną pupcie 😉co do karmienia piersia to nie za bardzo rozumiem iz świadomie dziewczyny chcą rezygnować z karmienia piersią mając w nich mleczka pod dostatkiem ...co innego jak laktacja sie nie pojawiła...lub była nie wystarczająca ...ale jak mleczka jest full to i pomimo popękanych sutków warto dziecko przystawiać ..to najlepsze co moze od nas dzidziuś teraz dostać...a co popękanych sutków to Samantka dobrze napisała ..każda z nas to musi przejść do momentu aż sie po prostu sutki zahartują...boli.i to bardzo...ale kwestia dobrego przystawiania dzidziusia ...i odpowiedniej kuracji gojącej...ja smarowałam swoim mleczkiem i jak tylko mogłam chodziłam z cysiami na wierzchu...tak aby osuszało je powietrze...nie zakładałam stanika na początku i nie używałam wkładek tylko osłaniałam piersi tetrową pieluszką...pomogło i zaleczyło rany w kilka dni i do tej pory spokój...warto sie pomęczyć kilka dni !!!!dziś byłam u lekarza z malutka kontrolnie waży juz 4500g a przy wypisie ze szpitala ważyła 3930g więc 570g w 3 tygodnie przybyło więc wszystko jak należy i tylko karmiona cysiem bez żadnego przepajania czy dokarmiania... 🤪super!!!!
czy smarujecie pupcie jakimis maściami przeciw odparzeniom bo mojej ze względu na te jej częste kupki muszę cały czas smarować i używam na przemian alantan i bepanten...a jak to wygląda u was?dobra uciekam bo głodomorraaa wzywa!!!! 😜