Skocz do zawartości

Marzec 20011, poczatek drogi | Forum o ciąży

katy_86

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka

2319

• MonisiaD

1525

• Niunia26

2070

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Salamandra napisał(a):
Dziewczynki to są slodzinki i można je tak slodziutko ubierać 😉

Gerda Niunia jadę w sierpniu na panienski pewnie do Sopotu z cała feraina babeczek żądnych i
ImPrezowania, byłoby super gdybyście dołączyły 😉

Gerda dokładnie Aleks ma to samo i na razie czekam aż przejdzie a przy okazji wizyty u pediatry bede prosić o skierowanie do neurologa o ile dadzą mi juz teraz bo podobno neurolog to dopiero po 3 miesiącu.

O Ja mieszkam w Sopocie daj zać kiedy będziesz ;-)

• Mamusia
Maja_P napisał(a):
Super te wasze dziewczynki 🙂 A jakie kreacje..Moja Maja nie przepada za sukienkami, bo jak na rekach jest to niewygodnie ja trzymac i zawsze sie podwija.
Niunia ja na wakacje tez planuje nad morze jechac a od dawna chce do Sopotu, wiec jak cos to musimy sie spotkac 🙂

A ja wam pokaze mojego smieszka golutkiego

Super jeszcze Emka ma być, może uda się jeden termin zaklepać ;-) Jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

• Mamusia
A co bedziecie robic z ciuszkami? Sprzedajecie czy trzymacie na nastepne dziecko? Pytam, bo moja mama mi tyle slicznych ciuszkow ze Stanow przywiozla, ze szkoda mi je oddac..Az zal patrzec jak ona tak szybko wyrasta z tych ciuszkow.Mysle, zeby trzymac na nastepne dziecko,,,a moze bedzie 2 dziewczynka.

• Mamusia
A my wlasnie kupilismy bilety do Polski.lece 26.06 a maz do nas dojedzie po tygodniu autem.Wiec bede miala czas zeby sobie z przyjaciolka sie nasiedziec 😁 😁 Marta ja ciuszki trzymam dla siostry,bo oni sie staraja o drugie malenstwo.A co do pampersow to u nas byly na promocji i mam 196 pamperow 3 za 20f.Naprawde sie oplacalalo 🙂

• Mamusia
Samantko trzymam kciuki 🙂My zamowilismy w zeszly poniedzialek ta ramke co ci pokazywalam.Miala byc na swieta.Specjalnie doplacilam,zeby wyslali mi to firma kurierska.Mialo dojsc do srody i dalej tej ramki nie ma...Pisalam do nich ale bez odpowiedzi.No i czekam jeszcze na nastepna koszulke z Juli zdjeciem i no i kolejny kubeczek 😁

• Mamusia
Ja ciuszki tez zostawiam dla drugiej dzidzi. Specjalnie sie w takie uniwersalne zaoPatrzylam. Szczerze mowiac to za rok chyba zaczniemy sie starac. Chociaz zaczelam myslec o studiach podyplomowych od pazdziernika. Zobaczymy 🙂))
A pampersy my juz od ponad tygodnia na 2 jedziemy. Z wygladu sa jak jedynki. Ten obrazek ze zwierzatkiem jest ciut mniejszy. Mamy jeszcze paczke. Mysle, ze kolejna to 3 bedzie.
Co do morza, to dzis brat nam tez proponowal wyjazd do Gdanska na kemping. Niunia jakis na Stogach. Domki itp. Musze go podpytac jak to tam wyglada, w razie czego hostel lub hotel. W sumie to mi sam M zaproponowal 3miasto i spotkanie z Toba i Gerda 🙂))
Samantka a to do odlewow stopek to co to? Jakis gips czy co?
Wracam spac. Przegielam z jedzeniemi brzuch mnie boli... A maly nic. Twarda sztuka. Odpukac 😁

ciuszki raczej też będę zostawiać choć ostatnio jak moi znajomi byli u nas z koleżanką w ciąży to mój kochany mąż nagle wypalił,że ciuszki im damy. Wprawdzie oni mają chłopc, ale my też mamy dużo uniwersalnych. Agatka dostała też jako prezenty dużo ciuszków w większych rozmiarach i te już typowo dla dziewczynek, wszystko z różem ale śliczne.

• Mamusia
eMKa83 napisał(a):

Co do morza, to dzis brat nam tez proponowal wyjazd do Gdanska na kemping. Niunia jakis na Stogach. Domki itp. Musze go podpytac jak to tam wyglada, w razie czego hostel lub hotel. W sumie to mi sam M zaproponowal 3miasto i spotkanie z Toba i Gerda 🙂))
😁

Kochana odradzam Stogi, bo to jedna z najgorszych dzielnic Gdańska, niebezpieczna i daleko od Centrum.

• Mamusia
Niunia26 napisał(a):
eMKa83 napisał(a):

😁

Kochana odradzam Stogi, bo to jedna z najgorszych dzielnic Gdańska, niebezpieczna i daleko od Centrum.

Hehe a tam moja ciotka mieszka. To wszystko wyjasnia.
Ja to bym w lipcu pojechala chetnie.

hej Dziewczyny. nie było mnie tutaj bardzo długo i nie dam rady wszystkiego nadrobić, bo moje dziecko stało się małą marudą i dla siebie mam dosłownie kilka minut.. już prawie nic przez dzień nie śpi, ale grzecznie leżeć, leży góra pół godziny. 🤢 Na szczęście leżaczek już mamy i w nim leży spokojnie i się rozgląda 😁 czasem sobie coś gaworzy, hehe! 🙂 tak czytałam kilka stron wcześniejszych i tą ostatnią i jeśli chodzi o pampersy to my używamy trójek, dwójek mieliśmy tylko jedną paczkę..
mnie sprzed ciąży kg nic nie zostało, a nawet ubyło 1,5kg, ale ważyłam się u rodziców.. jutro zważę się u gina i będę wiedziała czy naprawdę..bo całą ciążę ważyłam się u niego, więc może się okazać, że rodziców waga inaczej pokazuje i ja się głupia cieszę, a tak naprawdę mam jeszcze kg do zrzucenia 😉 no ale flaczek jest i strasznie mnie denerwuje:/ i tak samo moje uda są okropne 🤢 no ale A.twierdzi,że jestem szczuplejsza niż przed ciążą..a ja w sumie nie wiem ..może faktycznie tak jest..
co do świątecznego jedzenia, to ja zbytnio się nie ograniczałam w jedzeniu.. 😜 no i odpukać nic maemu nie jest, tzn. zjadłam chyba za dużo jajek i dwa razy zrobił mega rzadką kupkę, ale już wszystko wróciło do normy ;-) a co jadłam? jajka, nawet skusiłam się na szczypiorek mimo tego, że zmienia smak mleka, ale to odrobinkę zjadłam.. rolady wołowe, troszeńkę surówki z kapusty czerwonej, nawet troszkę chrzanu wzięłam, soku pomarańczowego się napiłam, ale maluśko..no i nic do tej pory małemu nie dolega 🤪
jejku tego posta ppisałam godzinę, bo w międzyczasie karmiłam i usypiałam mojego grubaska 😜 on za dużo przybiera jak dla mnie..no ale teraz już jest tylko na moim mleku, więc na pewno mniej przybiera.