Skocz do zawartości

Marzec 20011, poczatek drogi | Forum o ciąży

katy_86

Rekomendowane odpowiedzi

no Alankowi babcia matę kupiła(moja mama) na dzień dziecka.. zobaczymy jego reakcję w sobotę.. no i ja nie wiem jaką kupiła, ale wybierała z moją siostrą i mniej więcej mamy wszystie taki sam gust, więc mam nadzieje, że będzie się podobała mnie i A., no a najbardziej ma się podobać Alankowi ;p;p 😉 😉

• Odpowiedzi 15,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka

2319

• MonisiaD

1525

• Niunia26

2070

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Emcia, pałąki i zabawki normalnie wsadź do prali, tylko pałąki trzeba zwinąć, bez tych plastikowych zawieszek... Z maty drut usztywniający się nie wyjmuje, więc ja ją zwinęłam i też do pralki wsadziłam... pamiętaj żeby z lusterka wyciągnąć ten sprzęt co melodyjki lecą... Tylko trzeba mieć dużo pralkę.. ja mam 7kg więc mi się zmieściło bez problemu... No i ja nastawiłam na program Delikatne, na 28 minut...

• Mamusia
No to marcheweczka wciagnieta 😁 😁 Mniam mniam mamusia jedzonko zrobila 😉 😉My mate w prezencie pod choinke dostalismy,jeszcze jak Julka w brzuszku byla 😁 Siostra sie wyzarla 😁 😁 A Julka bardzo lubi w niej lezec i gadac do misi 😁 Dg jak mnie nie bedzie,to nie bedzie ci kto mial stron nabijac hihi 😁

My już za 2 tygodnie zabieramy Patryczka w 3 godzinną podróż 🙂 Mam nadzieję, ze da radę.
Emcia a nasz Synuś ma ostatnio podobnie jak Antoś: w nocy śpi od 21 do 8 rano (jedzonko 5:00 i 8:00) a za dnia krótkie drzemki..., tylko w weekendy jakoś inaczej funkcjonuje i dłużej sobie śpi, może czuje, ze oboje rodziców ma przy sobie.

Kurcze też bym chciała zmienić fryzurę, ale nie mogę tak odważnie i bardzo krótko, bo mam okragłą twarz i grubo bym wyglądała 🤢

a i chyba się nie pochwaliłam, ale ważyliśmy dzisiaj naszego grubaska i waży już 7160g w pampersie troszkę zasiurkanym, więc pewnie waży 7100g 🤪 🤪 9maja ważył 6400g 😜 lekarka powiedziała, że jak tak na piersi tyje to mam wartościowy bardzo pokarm 🙂 🙂

ja mam taką samą matę i wszystko do pralki wrzuciłam nie wiedziałam że w lusterku coś miało grać ups... My tej maty też nie kupiliśmy pożyczył nam męża brat zresztą nie tylko to bo oni planują drugie dziecko i wszystko sobie zostawiali a żeby nie leżało bezużytecznie to nam dali. 🙂

• Mamusia
tuska8 napisał(a):
salamandra tak samo jak zdjęcie ...

ok, ale gdzie wrzucasz filmilk, bo zdjecia to ja do tej pory wrzucąłam na picassaweb, a filmik to nie mam pojeia gdzie, youtube takiego duzego nie prayjmie

Fasol ważył wzoraj równiutko 6000g 🙂

ja wrzucam tutaj: http://imageshack.us/

jeśli chodzi o paznokcie to u nóg tak samo jak Niunia jeszcze nie obcinałam, no a u rąk to co drugi dzień, bo strasznie się drapie 😞 😞

Najgorzej jest z tym brudkiem za paznokciami - leży to takie maleństwo a brudu jak u górnika 😁 😁 Nie obcinam mu tak blisko opuszków no i nie wiem jak czyścić mu te paznokietki. Kąpiel niekiedy nic nie daje.

• Mamusia
tuska8 napisał(a):

jeśli chodzi o paznokcie to u nóg tak samo jak Niunia jeszcze nie obcinałam, no a u rąk to co drugi dzień, bo strasznie się drapie 😞 😞

I wejdzie film nawet po kilkadziesiat mega?????

• Mamusia
U mojej też brud się zbiera i nie wiem z kąd :P:P A dzisiaj właśnie obciełam u nóg, miała już takie ostre... ma paznokcie po A. które nie przylegają do skóry tak jak np. u mnie tylko troszkę odstają... a poza tym miały długość milimetra więc śmiało obcięlam 🙂 🙂
A u rąk nie muszę tak często obcinać... Obcinam tak co 5 dni, a mała się nie drapie za bardzo... Dzisiaj wyjątkowo... Ale to dlatego, że źle poprzednio obcielam pazurki i kilka miło ostre kanty... :/
Co do czyszczenia ja nie wiem... u nas na ogół po kąpieli są czyste...

• Mamusia
Salamandra napisał(a):
tuska8 napisał(a):

I wejdzie film nawet po kilkadziesiat mega?????

Ja próbowałam wrzucić filmik, który ma 586 mega (ale na youtube wrzuciałam) i wyskoczyło, że za duży rozmiar... Może po kilkadziesiąt jest ok 🙂

• Mamusia
Skonczylam prasowac pierwsza porcje na 3-6. 😁 Jeszcze tylko 6 takich i porobione hihi 😁 😁 U nog Julce tez wolno rosna,no ale na jutro musza byc krociutkie,za to u rak dwa razy w tyg.Salamandro mi na tej stronie wrzucalo pol dnia film,a na koniec i tak go nie dodalo.Lepiej wrzuc na youtubie z opcja duzych filmow do 2GB.Dobra,ja pomykam spac.Do juterka kochane:*:*Trzymajcie za nas kciuki 🙂

• Mamusia
Samantka a co z Julcia Monisi się dzieje, przegapiłam post chyba jakiś?

Ten film ma ponad 300 MB, youtube nie przyjmie 😞

Aleks tez ma kupe brudu za paznokciami i okropnie poca mu ise rączki kilka razy dziennie przemywam mu wacikiem buzie rączki i stópki w te upały. U nas w domu bylo dzis w salonie 38 stopni!!!! 🤪 niestety mam na całą scianę południową okna od podłogi do sufitu i okropnie sie nagrzewa, dlatego caly dzień spędamy w parku gdzie jest woda duzo drzew i dużo chłodniej - Fasol spi jak suseł na zmiane gugając co jakis czas i znowu spi, polecam mocno zacienione parki 🙂

• Mamusia
Salamandro ja też mam strasznie jasne mieszkanie i upał w domu jak przygrzeje...
A co do Julci to ma te duże palce u nóżek jakby 2 złączone... i jutro idą do chirurga dziecięcego i on ma zadecydować, czy będą to operować czy nie... 🤨