Skocz do zawartości

Marzec 20011, poczatek drogi | Forum o ciąży

katy_86

Rekomendowane odpowiedzi

Rzeczywiscie miło by było, gdybyśmy spotkały sie w realu 🤪

Pati daj znać, jak już odwiedzisz z Aleksem pediatrę. my mieliśmy iść pod koniec tego tyg jak nadal będzie koncertował, ale nie wiem już sama, czy mu to po prostu nie przejdzie po kilku miesiącach 🥴

My używamy pieluch Happy i wciąż na jedynkach, a Patryczek już waży 4400 g 🙂 a Mamusia tonę wiecej - chyba nigdy tego nie zgubie 🤨

• Odpowiedzi 15,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka

2319

• MonisiaD

1525

• Niunia26

2070

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Samantka dzwoniła właśnie koleżanka która wróciła od syna z Angli i którą prosiłam żeby mi Galactogil kupiła. Powiedziała że syn jej był w aptece i ponoć wycofano to ze sprzedaży ze względu na skutki uboczne. A Tobie poleciła to jakaś lekarka? Czyałam że może powodować zatwardzenie ale żeby odrazu to wycofać z obrotu?

• Mamusia
dg3003 napisał(a):
Samantka dzwoniła właśnie koleżanka która wróciła od syna z Angli i którą prosiłam żeby mi Galactogil kupiła. Powiedziała że syn jej był w aptece i ponoć wycofano to ze sprzedaży ze względu na skutki uboczne. A Tobie poleciła to jakaś lekarka? Czyałam że może powodować zatwardzenie ale żeby odrazu to wycofać z obrotu?

Kochana, u mnie żadnych skutków ubocznych nie ma, u małej też, z wypróżnianiem nie mam problemów... 2x dziennie mała ok 7-8 razy dziennie, więc chyba jest ok... jedyny skutek to taki, że mam więcej mleka 🙂 Mi polecił to lekarz... i na francuskich stronach czytałam różne opinie, jednym to pomaga, drugim nie, ale o skutkach ubocznych nikt nie pisał... jak chcesz, sama musisz zadecydować... Mi się wydaje, że tam nie ma nic co by mogło powodować skutki uboczne...
Emka a co do tych odlewów, to ja nie wiem z czego to... na pewno nie gips, bo to jest leciutkie i tak jakby pianka, teraz już trochę zastygło, ale jest miękkie tyle, że plastyczne ale już odcisku się nie zostawi... na prawdę nie potrafię powiedzieć z czego to jest...

Maja_P napisał(a):
Ile sie ksiedzu daje za chrzest?

Nie obowiazuje cennik za sakramenty, chyba że są jakies ustalenia typu: większosć parafian (rada parafialna) ustaliła minimalne kwoty ofiary za jakąś posługę.
I tak my dajemy 50 zł aochrcimy naszego małego poganina zapewne 8 maja 🙂

• Mamusia
Tuska milo cie kochana widziec 🙂 🙂Dg3003 to by tlumaczylo,dlaczego nic nie moglam znalesc o tym leku.Ale nie sugeruj sie anglia,bo to idioci.Tu nawet duphaston wycofali tez podobno przez efekty uboczne...A co do wagi to ja mam takie kompleksy,ze szok.Jeszcze mam duzo do zrzucenia.Na wage nawet nie staje,bo mi sie az plakac chce.Czuje sie gruba,brzydka i nieatrakcyjna 😞 😞Brzuch wyglada jakbym dalej w ciazy byla.A przeciez prawie nic nie jem 😞 😞Tyle co sobie w swieta poszalalam.Jak tak czytam,ze wy to wszystko pogybilyscie..Echh.Przepraszam,musialam sie wyzalic,bo maz to ciagle tylko mnie splawia tekstem ze nawet 2 miesiace nie minely i ze potrzeba na to czasu...I ze jestem monotematyczna...Ale wam jakos nie bylo tyle czasu potrzeba.Dobra ide na sniadanie,bo nie chce wam tu nudzic 😞 😞Przepraszam

• Mamusia
Gerda napisał(a):
Maja_P napisał(a):
Ile sie ksiedzu daje za chrzest?

Nie obowiazuje cennik za sakramenty, chyba że są jakies ustalenia typu: większosć parafian (rada parafialna) ustaliła minimalne kwoty ofiary za jakąś posługę.
I tak my dajemy 50 zł aochrcimy naszego małego poganina zapewne 8 maja 🙂

My też 8 ;-)

• Mamusia
dg3003 napisał(a):
też mi się tak wydaje a w Angli ponoć kiedyś to nawet Aspirynę wycofali. Zresztą to moja ostatnia deska ratunku.

Warto spróbować, jeśli będą jakieś skutki uboczne to zawsze można przerwać, to nie antybiotyk, że trzeba opakowanie skończyć, a i Galactogil nie jest drogi.. a i prowizji nie pobieram 😜 😜 😜 😜 żebym nie była gołosłowna wyślę wszystkie paragony 🙂

• Mamusia
Niunia26 napisał(a):
Ja dwa razy w tygodniu obcinam nożyczkami. Kurczę dostałam okres ;-(
Mam pytanie czy podczas współżycia was przez pierwsze minuty strasznie piecze? Nie wiem czy z tym iść do lekarza czy to jest jeszcze normalne i czy ustanie.

Jej ja jeszcze się nie wypowiem, jakoś boję się seksu... A dużo z was już próbowało??? Ja jakoś się na prawdę boję... właśnie bólu

mnie za pierwszym razem coś tam zapiekło,ale teraz już nie... w ogóle może jestem jakaś inna, ale ja jeszcze nie byłam na wizycie kontrolnej u gina, a już kilka razy współżyłam..no ale nic się nie stało,oprócz tego właśnie, że dostałam okresu..