Skocz do zawartości

Marzec 20011, poczatek drogi | Forum o ciąży

katy_86

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 15,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• samantka

2319

• MonisiaD

1525

• Niunia26

2070

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Gratulacje 🙂 To taki oddech ulgi, prawda - gdy już się wie, kto tam się ukrywa - ja wciąż czekam 🙂
A co do samopoczucia to bywa różnie, wiem, że z Dzidzią wszystko ok, ale ja raz bym non stop spała, innym razem jadła a przede wszystkim dosyć często miewam zawroty głowy 🥴
W listopadzie wizyta u lekarza - trochę się obawiam, że stwierdzi, iż mam się całkiem dobrze i mogę wracać do pracy - a niestety doskonale wiem, iż nie dałabym rady. Po domu snuję się niekiedy niczym duch...
Pozdrawiam

• Mamusia
witam wszystkie marcowe mamusie...ja mam termin na 27marca 2011 teraz jestem w 17tygodniu ...jest to moja druga ciąża i szczerze każda jak do tej pory przebiega całkowicie inaczej...w domku mam juz niesfornego 2latka Michasia a kto tym razem mieszka w moim brzuszku niestety jeszcze nie wiem ...na ostatnim usg maleństwo skryło sie tak bardzo że nie dało rady podejrzeć...następna wizytę mam 8listopada...może wtedy coś się już wyjaśni ...pozdrawiam i życzę zdrówka... 😉

• Mamusia
Witam wszystkie marcówczki.
Mam termin na 10 marca.
Od jakiś 2 tygodni czuje te "pękające bąbelki". Maleństwo dało o sobie znać. 🙂
Teraz kopie zwłaszcza na nudnych wykładach i wieczorem gdy kładę się spać.
Jeszcze nie wiem czy jest Filipem czy Emilką (takie imiona wybraliśmy ). W poniedziałek idę na wizytę, ale znając moje maleństwo to znów się pewnie schowa i nie pokaże swojej płci.
Brzuch już widac. Nie mieszcze się w normalne spodnie, a wszystkie bluzki stały się strasznie krótkie.

Pozdrawiam wszystkie marcowe mamusie
3majcie sie

• Mamusia
moje maleństwo już kopie że ho ho...ale jest to moja druga ciąża i te bąbelki które wy czujecie ja czułam juz ze 2tygodnie wcześniej...potem łaskotania ...a teraz to już totalne kopniaki ...moja dzidzia jest bardzo aktywna...zresztą ja też raczej nie siadam w ciągu dnia no chyba że wieczorem przed komputerem...więc wiadomo po kim ona to ma...niestety czy to on czy ona nadal nie wiem... 🤨ale będzie niespodzianka 🤪

• Mamusia
dla tych zniecierpliwionych dodam że moja dzidzia najbardziej kopie jak wieczorem leżę z głową ułożona wyżej i wezmę parę głębszych wdechów...nie trzymam reki na brzuszku bo jak tak zrobię to automatycznie jakby czuła i w ogóle nie chce sie ruszyć czeka 😜 zabiorę rękę i już daje znać o sobie...takie maleństwo a jakie mądre... 😉

• Mamusia
Ja w sumie nie byłam nastawiona na żadna płeć dziecka, chciałabym zeby było silne i zdrowe, ale wiem ze z chłopcami w przyszłości jest troszke mniej zmartwień 🙂 Nasz synek jest bardzo energiczny( jak narazie) bo szaleje w brzuszku jak nie wiem co ( szczególnie wieczorami ) 😁 Ciesze sie wtedy jak dziecko ktore dostało własnie nowa zabawke 😁 Wspaniałe uczucie 😘
Co do spania to tez tak mam, choc czasem czuje nagły przypływ energii i wtedy usiedziec nie moge 🙂 Ja od poczatku ciazy pracuje i bede pracowała do konca stycznia ( oczywiście jak mi zdrowie pozwoli, bo dobro Nasze jest nnajwazniejsze ). Pozdrawiam Marcowe Mamusie

• Mamusia
Witam!
Sprzedam :

LEŻACZEK BUJACZEK STAN : BARDZO DOBRY+ !! BRIGHT STARTS
http://picasaweb.google.pl/112642762168847547414/Ubranka03#5516426817778314770

UBRANKA DLA DZIEWCZYNKI , DLA CHŁOPCA ORAZ UNIWERSALNE WIEK 0-12MIES

OD PODANYCH CEN -20% !!!!! CENY NAWET PO OBNIZCE DO NEGOCJACJI .

http://picasaweb.google.pl/112642762168847547414/Ubranka03#

GG 20749246

• Mamusia
neli25 napisał(a):
Co taka cisza na naszym forum?? 🤨
Jak sie czujecie?? Ja dziś miałam nie najlepszy dzień, jakaś taka słaba jestem, tylko i wyłacznie na spanie mam ochote 🤢 Pewnie przez ta pogode, za oknem cały dzień pada :/

Witam.U mnie tez dzis nie najlepiej z samopoczuciem.Najchetniej przespalabym caly dzien.Tez mi sie wydaje,ze przez ta pogode.Mam nadzieje,ze jutro bedzie lepiej 🙂

• Mamusia
no ja również z samopoczuciem nie najlepiej ...maleństwo skopało mi dziś prawe biodro do takiego stopnia jakbym co najmniej sobie je zbiła... ale przynajmniej wiem że z wszystko ok...kopie że hola...cały czas czuje ciągnięcie brzucha...wiadomo dzidziuś rośnie teraz w niebanalnym tempie...ogólnie czuje sie makabrycznie ciężarna... 😉 ale to chyba całkiem normalne...apetytu nie mam w ogóle...jem wtedy kiedy zacznie mnie ssać w żołądku...ale jabłek jem chyba z kg dziennie...niebywale mi smakują...a pomyśleć że kiedyś zjadałam jedno na rok...hi..hi...hi...ale zmiana 😜

• Mamusia
A myslalam ze tylko moje malenstwo tak rozrabia 😜 Z kadym dniem kopie coraz silniej,az sie boje co bedzie za 2-3 miesiace 😜 Nie no zartuje teraz.Nie ma wspanialszego uczucia niz ten maly lobuz w brzuszku.Ja tez ostatnio czuje sie ociezala i wg mojego meza chodze jak kaczucha 🤢 I najchetniej spalabym cale dnie.Ale za to na brak apetytu to nie moge narzekac,wrecz przeciwnie hihi 🤢

• Mamusia
A ja sie czuje swietnie 🙂 W przeciwienstwie do was mam problemy ze spaniem, w nocy ciezko zasnac.
Dzisiaj troszeczke sobie pochodzilam, bo lekarz powiedzial, ze na troszke moge..
Kupilam kurtke na zime, jest fajna i ma duzo miejsca na brzuszek w razie czego jak duzo urosnie, a przy okazji nie jest wielka i moge w niej chodzic po ciazy spokojnie 🙂 Kupilam ja w C&A (dzial dzieciecy 😁) takze polecam jakbyscie szukaly. Bo ja juz wczesniej chodzilam i szukalam w sklepach ciazowych, ale wszedzie sa za duze nawet M i nie moglam nic dla siebie znalezc. Ciesze sie bardzo 🙂 Pozdrawiam

No tak, problemy ze snem - znam to, dziś przebudziłam się po 4 rano i tak leżałam z nadzieją, że się znużę a tu nic 😞
Na apetyt nie narzekam, choć nie objadam się ponad normę 🙂
Martwi mnie tylko, że nie czuję jeszcze wyraźnych ruchów Dzidzi, za tydzień mam USG, więc zobaczymy co się dzieje wewnątrz mnie. Póki co również czuję się ociężale: plecy, pośladki - niekiedy przechodzi po nich taki intensywnie bolesny impuls, że aż na chwilę trzeba mi się zatrzymać.

Pozdrawiam Was gorąco

• Mamusia
nie martw sie GERDA...ja w pierwszej ciąży poczułam ruchy małego dopiero około 24tyg....też sie martwiłam i to bardzo ...mozliwe że nie umiałam dobrze odczytać tych ruchów i myślałam że to ruchy jelit co faktycznie było ruchem mojego maluśkiego syneczka...zjedź coś słodkiego i połóż sie w pozycji pół leżącej i wsłuchaj sie w swoje ciało ...powinno zadziałać...trzymam kciuki:O)

O 🙂 Jakiś odzew trójmiejski! Niunia26 ja mieszkam w Gdyni a zatem rzut beretem 🙂 Jako tako nawet za dobrze jej nie znam (przed 7 miesiącami mieszkałam jeszcze 200 km stąd 😉, dlatego też poznaję wszystko "od podszewki" - nie tylko stan bycia Mamą.
Ponadto gratuluję Synusia 🙂 Pewnie do lekarza chodzisz w Sopocie, prawda?

Capslocc dziękuję za rady - spróbuję. Nie ukrywam, że "jako takie" manewry odczuwam, ale nie są to typowe, wyraźne kopniaczki. W środę mam USG, wierzę że wówczas okaże się, iż moje obawy są bezpodstawne. Wczoraj oglądałam ujmujący film na YouTube - maleństwo przyszło na świat w 28 tyg życia do dziś ma się dobrze (2 latka) choć towarzyszy mu opóźnienie ruchowe. Uzmysłowiłam sobie jeszcze bardziej, że trzeba nam uważać na siebie jeszcze mocniej i nie udawać "siłaczek" w naszym "pro-rodzinnym" państwie. ach...takie refleksje różne mam w tej ciąży... .