Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Pocieszyłaś mnie malutka90 bo mi brzuch strasznie rośnie jestem w 16 tc a czuje sie jak bym byla przynajmniej w 20-25 tc poza tym przytyłam juz ok 7 kg i wszyscy mowia ze to bedzie chlopak a ja chcialabym bardzo dziewczynke a lekarz dopiero za 2 tyg mam nadzieje ze wtedy powie mi ze to dziewczynka 🙂 A jak u was dziewczyny z ruchami czujecie jakies juz konkretne ruchy bobaska bo ja mam czasem takie wlasnie bulgotanie czasem jak by sie strasznie wiercil i by mi sie przelewalo tam w brzuszku 🙂 A i mam pytanie bierzecie jakies witaminy bo mi gin powiedziala zebym ich nie brala tylko kwas foliowy i tyle . Ostatnio mam dziwne bole glowy i nie wiem czy czasem nie jest to spowodowanem brakiem jakichs witamin.

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dorka ja sam kwas miałam wcześniej teraz biorę witaminy tak od początku 4 miesiąca - Feminatal. Ale ból głowy napewno nie jest spowodowany brakiem witamin, też ostatnio mam z tym problemy ale wynika to z mojego niskiego ciśnienia. A co do ruchów to niestety zupełnie jeszcze nic nie czuję 😞

• Mamusia
Kurde to nie wiem od czego ta glowa bo ja nie jestem niskocisnieniowcem i podczas ciazy tez mam raczej wzorcowe max 130/90 ale to zadko kiedy 🙂 a kiedys przed ciaza mialam taka sytuacje ze mialam niedobor magnezu ktory powodowal wlasnie takie dziwne bole glowy i kołatanie serca wiec nie wiem czy moge wziąść sobie magnez bez problemu w ciazy i sprobowac czy przejdzie mi czy lepiej poczekac do 15 i jak pojde do lekarza spytac sie o to 🙂 A co do ruchów to moze zawczesnie i moze tylko mi sie zdawalo ale wczoraj poczułam dziwny ruch tak jakby kopnięcie z prawej strony - jak dotknelam brzucha to mialam cos takiego pod skórą nabrzmialego i jak przycisnelam lekko to minelo wiec nie wiem czy to to czy nie 🙂

• Mamusia
dziewczyny tyle czekałam na usg (miałam wczoraj) żeby podejrzeć moją dzidzie co ma między nóżkami a tu gimnastyczka mała 😉 tak się wierciła, że ciężko było dojrzeć, ale raczej będzie mała niunia 🤪, chociaż pani doktor nie była na 100% pewna, boziu tak sie ucieszyłam, marzyłam o dziewczynce, ale jak sie za miesiąc okaże że synuś to też będę szczęśliwa 🙂
jak na razie się powstrzymie przed kupowania sukienek, ale za miesiąc to już będe szaleć 🤪

Dziewczyny, zazdroszcze tych dziewczynek. Co prawda ja jeszcze nie wiem co bede miala, ale nie chce o tym myslec zeby pozniej sie nie rozczarowac 🙂 Narazie gratuluje Wam, bo ja tez gdzies w glebi serduszka chcialabym dziewczynke 🙂 🙂 Ale co bedzie - nie wiadomo... I tak bede sie cieszyc 😁

Dorka, możesz bez problemu co jakiś czas łyknąć sobie magnez: rozwiałam z moim lekarzem nt bólów brzucha i oprócz nospy zalecił mi też magnez właśnie.
I też od początku ciąży karmię się Feminatalem 🙂

• Mamusia
aisak wydaje mi się, że gdyby był chłopak to byłoby widać napewno, bo oni zawsze się wcześniej pokazują, a dziewczynki właśnie się tak ukrywają 🙂 niemniej trzymam kciuki za dziewczątko
Dorka własnie to dziwne, że gin nie mówiła o żadnych witaminach przy następnej wizycie koniecznie o to zapytaj
Jasia witamy, witamy.. fajnie, że jest nas coraz więcej 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny! Wy też jesteście takimi beksami jak ja...? Nigdy wcześniej mi się to nie zdarzało, a od około 2 tygodni nie ma dnia żebym nie płakała z byle powodu... Ale to wszystko chyba dlatego że jestem przewrażliwiona i strasznie się boję czy z moją fasolką wszystko w porządku...

• Mamusia
Koniecznie musze zapytac o witaminy swojego Gin. A odnośnie płaczliwosci to czasami mnie bierze z byle powodu do płaczu ale to naprawde sporadycznie A co do martwienia sie o maleństwo to ja mam podobnie z chcecia bym latala do lekarza codziennie i sprawdzala czy wszystko jest ok a tu jeszcze 2 tyg czekania 😞 na wizyte

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 🙂
Ja mam termin na 20 kwietnia 2011, nie mogę się już doczekać 🙂 Powiedzcie mi ile do tej pory miałyście usg? Ja jedno pod koniec 11 tyg i szykuje się na drugie, z tym, że nie wiem jakie najlepiej teraz zrobić. Doradźcie coś 😁
A tak poza tym, to są tu jakieś dziewczyny z Trójmiasta?
Buziaki Kwietniówki 😁

• Mamusia
Płaczliwość to normalka dziewczyny 🙂 to, że się martwicie to swoją drogą ale generalnie to hormony są głównym sprawcą tych naszych dziwnych zachowań, hustawek nastroju itp.
Klaudia ja miałam do tej pory już 4 usg ale dlatego, że pierwszą ciąże poroniłam i teraz od samego pocza†ku gin sprawdzał czy się fasolka prawidłowo rozwija. Zrób sobie usg w 20 tyg tak zwane "połówkowe" i polecam 3d - niesamowite przeżycie no i poznasz płeć dzieciątka 🙂

• Mamusia
Kaludia, ja chodzę prywatnie do gin i proszę go o usg za każdym razem kiedy u niego jestem 🙂 wówczas wiem, ze z dzidzią jest wszystko w porządku oraz to, ze rozwija się prawidłowo. Apropo jakiej długości są Wasze Kruszynki? Pozdrowienia.

• Mamusia
Ja chodzę na fundusz do ginekologa, z resztą bardzo fajnego, ale pewnie nie mam co liczyć na usg przy każdej wizycie 😞 Dzwoniłam do jakiejś prywatnej poradni i babeczka powiedziała mi, że teraz nie ma sensu robić, tylko właśnie to połówkowe. Ale mimo to chyba się skuszę na jeszcze jedno w między czasie, pójdę prywatnie, na najzwyklejsze i pewnie takie mnie uspokoi.

• Mamusia
Dziewczyny i dlatego polecam 3d bo nagrywają filmik z całego badania i potem w domu możecie sobie oglądać na okrągło 🙂. A z tym usg na każdej wizycie to ja jestem sceptyczna, mój gin uważa że nie ma co przesadzać bo to wcale nie jest obojętne dla dziecka ( a też chodzę prywatnie). Maluchy nie lubią usg bo jeśli już słyszą to dźwięk usg tam u nich w brzuszku jest bardzo głośny i nieprzyjemny jak pisk.

• Mamusia
U mnie było tak, że było i czarno i białe i własnie takie brązowe 🙂 Poprostu lekarz jak badał to przełączał się między obrazami i raz pokazywał czarno-białe, a za chwilę to brązowe. I mam też zdjęcia w dwóch wersjach 🙂. Naprawdę fajna sprawa