Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A jeszcze odnośnie zasiłku dla bardziej zainteresowanych podaję stronę i prostuję, ponieważ koleżanka wprowadziła Was w błąd tj.

Natka85 napisał(a):
Na L4 podczas ciąży przysługuje 100 procent wynagrodzenia, na macierzyńskim 80. Urlop wychowawczy to 400 zł miesięcznie. 😞 😞
Mogłoby być więcej, ale niestety 😞

Zasiłek macierzyński wynosi 100% wynagrodzenia lub przychodu stanowiącego podstawę jego wymiaru.

Szczegóły tu:

http://www.zus.pl/default.asp?p=4&id=431

Ja bym była... ale taki mam dzisiaj superowy humor, tak mi się dzisiaj sprzątać/piec/gotować chce, że pewnie z Wami zostanę na czas śniadania ( drugiego dzisiaj bo pierwsze już po 5 rano zjadłam ☺️ ) a potem czmychnę do kuchennych zabawek 😁

• Mamusia
Tutliputli napisał(a):
Ja bym była... ale taki mam dzisiaj superowy humor, tak mi się dzisiaj sprzątać/piec/gotować chce, że pewnie z Wami zostanę na czas śniadania ( drugiego dzisiaj bo pierwsze już po 5 rano zjadłam ☺️ ) a potem czmychnę do kuchennych zabawek 😁

Tylko nie skacz po kuchence, żebyś znów nie skończyła jak wtedy co Cię energia rozpierała i firanki wieszałaś 😁 Tak więc spokojnie tam w tych garach 😜

• Mamusia
Wiola1983 napisał(a):
Hejo 🙂

Ja dzisiaj jadę do gina po L4 i będziemy podglądać moją niunię. Oby tylko wszystko było ok 🙂
Wieczorem dam znać jak było.

Na razie jestem już po zakupach i chyba jeszcze drzemkę zaliczę przed wyjazdem 🙂

To czekamy na wieści, wszystko zapewne będzie dobrze z malutką.

Nie Ola, już nie będę tak szaleć 😁 😁 aż TAK mi się nie chce dzisiaj 😁 😁

A na moim balkonie zbiorowisko i wojna ptaków 😁 wystawiliśmy karmnik i teraz z rana budzi mnie krzyk wron i srok 😁 😁

Ola byłam wczoraj w Smyku na Targówku... 😮 😮 😮 😮
jesooo no i oszalałam przy tych wózkach ( bo się naścigaliśmy nimi między alejkami aż miło 😁 )
przy tych ubrankach, przy tych akcesoriach..kupowanie na allegro ma sens, ale pomacanie tego wszystkiego dostarcza niesamowitych wrażeń 😁 😁

• Mamusia
Tutliputli napisał(a):
Ola byłam wczoraj w Smyku na Targówku... 😮 😮 😮 😮
jesooo no i oszalałam przy tych wózkach ( bo się naścigaliśmy nimi między alejkami aż miło 😁 )
przy tych ubrankach, przy tych akcesoriach..kupowanie na allegro ma sens, ale pomacanie tego wszystkiego dostarcza niesamowitych wrażeń 😁 😁

Ehhh ja wiem o czym mówisz, mój mąż jak tam wchodzi to ma tylko jeden kierunek - wózki, a ja tam nie docieram na czas, po drodze gubię mu się między alejkami i musi do mnie dzwonić, żeby mnie odnaleźć bo przecież mnie interesuje wszystko (prócz zabawek i ubrań karnawałowych) 😁 Najgorsze jest to, że pomimo góry ciuchów jakie mam stoję tam przy tych półkach pół godziny i myślę czy aby na 100% czegoś jeszcze nie potrzebuje 😁 oj ta nasza babska natura 😜
Kasia - na jaki wózek się w końcu zdecydowaliście?