Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Poklaskałam Matyldzie i szyszkonelli..
Hmmm pościel.. nie rozpakowałam jeszcze z folii ale np beciki podobają mi się średnio, tzn materiał jakiś taki nie do końca w śnieżnej bieli ale w sumie się nie przejmuję bo posłuży na krótko. Pościel - jak to mawia Sebastian - całkiem w cyc 😁 ale 140 zł to nie jest warta wg mnie co nie oznacza że nie jest ładna 🙂 Zobaczymy jak się będzie prezentowała jak już będzie w łóżeczku 🙂

ja siedzę i dumam nad swoim beznadziejnym, losem
pies już też wyprowadzony i nakarmiony w piecu sie pali na śnadanie najmniejszy jogurcik z wielkim przymusem
kurteczka za 50zł matko ja nie wiem czy dla siebie samej bym taką drogą kupiła 😮 to ja szukam pajacyków za 5zł a wy tu z takimi cenami wyjeżdżacie, my jak za Pawłem zobaczyliśmy ile kosztuje butelka z NUKA albo AVENTU stwierdziliśmy że nasze dziecko chyba będzie piło mleko z butelki po oranżadzie z doczepionym smoczkiem 🥴 😲
ja to mam wyjazd do urzędu gminy do jakiegoś pajaca i przysięgam nie ręcze za siebie jeśli nie załatwię tej sprawy 😠 bo jednego PANA nie ma i zastępuje go coś takiego że normalnie ręce opadają a ja tą sprawę muszę zakończyć najszybciej jak sie da
o i przydałby się odkurzyć ale mi sie nie chce 🤨

• Mamusia
Dzien dobry mamusie 🙂 ide sobie zrobic jakies konkretne sniadanko, bo jak na razie jedna kanapke zjadlam, co to jest 😁
brechti sliczny brzuszek 😁 🤪
szyszkonella wlasnie musze zajsc do reserved kids, bo w 5-10-15 sa duze przeceny, ale u mnie juz bylo wszystko przebrane i nic ciekawego nie znalazlam.. za to w SMYKU tez sa przeceny 🙂

• Mamusia
Good morning 🙂 🙂 🙂

Ja już po śniadanku 🙂 Mniam mniam. Teraz się szykuję bo ostatnio Kasia mnie zmotywowała do uzupełnienia torby szpitalnej i zaraz ruszam na zakupy.
Ola - kupiłam ten materac z technologią NASA - COMFORTBE - jakoś bardziej mi do gustu przypadł 🙂 Co do pościeli to tatuś zażyczył sobie wypasioną więc zapłaciłam za nią 350 zł. ale drugą uszyje już babcia bo jest krawcową więc się zaoferowała.
Brechti - brzusio miodzio 🙂 U Matyldy nie zdążyłam zobaczyć bo za szybko zmieniła zdjęcie 😞
Jadę dzisiaj do Auchan popatrzeć na te Pampersy 🙂 Zobaczymy czy jakieś promocje będą.
Będzie dzisiaj mega zabiegany dzień więc pewnie wieczorkiem was podglądnę. Tym, które mają dzisiaj wizytę u gina życzę powodzenia i czekam na wieści 🙂

• Mamusia
asiaa2028 napisał(a):
klaudiagda napisał(a):
a ja walcze ze sobą, żeby pójść się umyć!

nie myj się, nie ubrudzilas sie przez noc 😁 no moze troche spocilas jedynie, ale co tam 😁

coś w tym jest 😁 ale wczoraj poszłam na łatwiznę i nie umyłam włosów 😁 więc mam kilka wiszących strąków 😁

• Mamusia
klaudiagda napisał(a):
asiaa2028 napisał(a):
klaudiagda napisał(a):
a ja walcze ze sobą, żeby pójść się umyć!

nie myj się, nie ubrudzilas sie przez noc 😁 no moze troche spocilas jedynie, ale co tam 😁

coś w tym jest 😁 ale wczoraj poszłam na łatwiznę i nie umyłam włosów 😁 więc mam kilka wiszących strąków 😁

ojj, wiem o czym mowisz 😁 ja tez musze umyc wreszcie te klaki ! 😁

Wiola zdjęcie zmieniłam bo czuję że jakoś mój brzuch tutaj nie pasuje, ja to raczej powinnam go wstawić do 15 tygodnia a nie w 30!!!!!!!!!!!!! poza tym komentarze typu "gdzie ty masz te 17 kilo??" ja wiem gdzie więc już nie chce mi się tłumaczyć
ja byłam w tych wszystkich sklepach 5-10-15, smyku, H&M C&A i paru innych i dla mnie mimo obniżek ceny są tam KOSMICZNE

• Mamusia
matyldusia napisał(a):
na dwójce o facetach na porodówce 🤪 🤪 🤪

trzeba ich wczesniej przygotowac, bo jak nie, to beda wysylac smsy, grac sobie na telefonie 😁 haha 😁 Moj to wcale przygotowany nie jest, wiec jak zdazy na porod, to za bardzo mi chyba nie pomoze 😁

• Mamusia
matyldusia napisał(a):
Wiola zdjęcie zmieniłam bo czuję że jakoś mój brzuch tutaj nie pasuje, ja to raczej powinnam go wstawić do 15 tygodnia a nie w 30!!!!!!!!!!!!! poza tym komentarze typu "gdzie ty masz te 17 kilo??" ja wiem gdzie więc już nie chce mi się tłumaczyć
ja byłam w tych wszystkich sklepach 5-10-15, smyku, H&M C&A i paru innych i dla mnie mimo obniżek ceny są tam KOSMICZNE

tzn, ze musicie z Pawlem jezdzic czesciej do tego lumpeksu i tyle 😁

asiaa2028 napisał(a):
matyldusia napisał(a):
na dwójce o facetach na porodówce 🤪 🤪 🤪

trzeba ich wczesniej przygotowac, bo jak nie, to beda wysylac smsy, grac sobie na telefonie 😁 haha 😁 Moj to wcale przygotowany nie jest, wiec jak zdazy na porod, to za bardzo mi chyba nie pomoze 😁

a ja już o tym nie myślę mam coraz mniejszą nadzieję na to ze mój będzie , z resztą teraz to nie wiem czy bym chciała u mnie w szpitalu i tak jest z tym problem
z resztą dla Pawła ja też teraz wyglądam obrzydliwie i ma do mnie wtręt a co dopiero po "wspólnym" porodzie

asiaa2028 napisał(a):
matyldusia napisał(a):

hehe żebyś wiedziała , wczoraj był w tamtej okolicy i oczywiście pytałam czy zajrzała ale mówił że już zamknięte było a jutro niestety chyba ja znowu muszę jechać TAM więc jak będe miałą chwilę czasu to zajrzę
ale niestety w lupmeksie nie ma pampersów, butelek i pozostałych części wyprawki 😞

Ola kiedy wychodzisz??????????
mnie się już daty poprzestawiały przez te wszystkie załatwienia i ja mam wizytę 8go lutego to i tak jest ciagle wtorek ale ja myślałam że wtedy będzie 9ty

• Mamusia
matyldusia napisał(a):
asiaa2028 napisał(a):
matyldusia napisał(a):

hehe żebyś wiedziała , wczoraj był w tamtej okolicy i oczywiście pytałam czy zajrzała ale mówił że już zamknięte było a jutro niestety chyba ja znowu muszę jechać TAM więc jak będe miałą chwilę czasu to zajrzę
ale niestety w lupmeksie nie ma pampersów, butelek i pozostałych części wyprawki 😞

na poczatku jak zamierzasz karmic piersia, to nie obkupuj sie w niewiadomo ile butelek, kup ze dwie, a pozniej, jak juz bedzie moze mniej wydatkow dokupisz najwyzej.. poza tym pampersow ja jeszcze nie zaczelam kupowac, ale mam zamiar szukac sklepow, gdzie sa promocje i kupowac raz paczke, potem druga trzecia i uzbiera sie 🙂

asiaa2028 napisał(a):
matyldusia napisał(a):
asiaa2028 napisał(a):
matyldusia napisał(a):

na poczatku jak zamierzasz karmic piersia, to nie obkupuj sie w niewiadomo ile butelek, kup ze dwie, a pozniej, jak juz bedzie moze mniej wydatkow dokupisz najwyzej.. poza tym pampersow ja jeszcze nie zaczelam kupowac, ale mam zamiar szukac sklepow, gdzie sa promocje i kupowac raz paczke, potem druga trzecia i uzbiera sie 🙂

wiem wiem ale na razie w ogóle nie mamy kasy nic zero
a butelki muszę kupić bo o początku musze ja nuczyć na smoka bo za długo nie zamierzam karmić

ło matko kilka stopni mrozu a Leon już mordę drze bo mi zimno 🙃