Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Najważniejsze,że lekarz wykluzył wodogłowie,zespól downa....itp...Zdrowa,duza baba 🙂
Powiedział ze ma duzą głowe i ja zaczął mierzyć brzuszek to mówi,że dziecko dokarmione jest 😁 hihi
Z profilu było widać jak sobie wody łykała 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂A i już jest głowką do dołu ułozona i waży póltora kilograma a i stopa jej ma 5 cm 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
wiecie co wiem ze byly klutnie na ten temat itp wiec tylko chce napisac bo wczoraj wlasnie sie pytalam swojego gin co z tym terminem z usg i ktory termin jest najbardziej wiarygodny A on na to ze termin ktory jest najbardziej wiarygodny i okresla przewidywana date porodu to ten z pierwszego uzg w 12 tc bo pozniej juz kazde dziecko rozwija sie w inny sposob z inna predkoscia ma rozne wymiary glowki raczek nozek a takze wage i tak samo roznie sie rodza niektore z waga 4 kg niektore 3 kg a dane na usg wyliczane sa tylko na podstawie rozmiarow i nie wplywaja na przesuniety termin porodu Mi npwczoraj wyszlo na usg ze wedlug wymiarow termin porodu mam na 1/04 😁 a na 1 usg wyszlo ze 20/04 a z OM 15/04 🙂

• Mamusia
Frytus150 napisał(a):
Najważniejsze,że lekarz wykluzył wodogłowie,zespól downa....itp...Zdrowa,duza baba 🙂
Powiedział ze ma duzą głowe i ja zaczął mierzyć brzuszek to mówi,że dziecko dokarmione jest 😁 hihi
Z profilu było widać jak sobie wody łykała 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂A i już jest głowką do dołu ułozona i waży póltora kilograma a i stopa jej ma 5 cm 🤪 🤪 🤪 🤪 🤪

i to jest własnie najwazniejsze

• Mamusia
kmatus napisał(a):
Wiola1983 napisał(a):
kmatus napisał(a):
Hejka,
ło matko nie było mnie jeden dzien a tu taka afera. Szkoda, że głupota nie potrafi latać bo laska mogłaby fruwać po tym swoim mieście. Ale szkoda sobie strzępić język..
Zaliczyłam dziś pierwszy raz szpital :dry 😞czyli się oddziewiczyłam w tym temacie jak mówi mój mąż), traumatyczne przeżycie ale na szczęście skończyło się tylko na strachu. Od rana czułam skurcze więc pędem do szpitala, podłączyli mnie pod KTG - a tam ta kreska co ma podskakiwać to tak minimalnie się wychylała. Położna z uśmiechem mówi Pani Kasiu jeśli będzie Pani rodzić to gwarantuje, że ten wykres bedzie wyglądał o wiele ładniej, a póki co to jest bardzo nudny. Ale zbadali też szyjkę i nie skróciła się od ostatniego badania ale jednak mam leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć 🤢. Luteiny nie przepisali więc nie jest tak źle, może jakoś dotrwamy do 37 tyg

Biedaczku - dobrze że wszystko dobrze się skończyło. Trzymaj się cieplutko i uważaj na siebie i maleństwo.

Uważam, uważam.. nic nie robię oprócz wylegiwania się więc nie wiem co można jeszcze 🙂 może faceta zmienić żeby nie denerwował 😉
Wiola mam nadzieję , że u Ciebie lekarz się nie przyczepił tego wyjazdu w góry?

Nie - powiedział że wszystko jest ok. Poza tym ja poza spacerem po Krupówkach i może w Dolinie Kościeliskiej nie zamierzam większych wysiłków fizycznych poczynić 🙂 Poza tym odpoczywanko!!

• Mamusia
Wiola1983 napisał(a):
kmatus napisał(a):
Wiola1983 napisał(a):
kmatus napisał(a):
Hejka,
ło matko nie było mnie jeden dzien a tu taka afera. Szkoda, że głupota nie potrafi latać bo laska mogłaby fruwać po tym swoim mieście. Ale szkoda sobie strzępić język..
Zaliczyłam dziś pierwszy raz szpital :dry 😞czyli się oddziewiczyłam w tym temacie jak mówi mój mąż), traumatyczne przeżycie ale na szczęście skończyło się tylko na strachu. Od rana czułam skurcze więc pędem do szpitala, podłączyli mnie pod KTG - a tam ta kreska co ma podskakiwać to tak minimalnie się wychylała. Położna z uśmiechem mówi Pani Kasiu jeśli będzie Pani rodzić to gwarantuje, że ten wykres bedzie wyglądał o wiele ładniej, a póki co to jest bardzo nudny. Ale zbadali też szyjkę i nie skróciła się od ostatniego badania ale jednak mam leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć 🤢. Luteiny nie przepisali więc nie jest tak źle, może jakoś dotrwamy do 37 tyg

Biedaczku - dobrze że wszystko dobrze się skończyło. Trzymaj się cieplutko i uważaj na siebie i maleństwo.

Uważam, uważam.. nic nie robię oprócz wylegiwania się więc nie wiem co można jeszcze 🙂 może faceta zmienić żeby nie denerwował 😉
Wiola mam nadzieję , że u Ciebie lekarz się nie przyczepił tego wyjazdu w góry?

Nie - powiedział że wszystko jest ok. Poza tym ja poza spacerem po Krupówkach i może w Dolinie Kościeliskiej nie zamierzam większych wysiłków fizycznych poczynić 🙂 Poza tym odpoczywanko!!

No "samo przez się" rozumie się, że tylko delikatne spacerki wchodzą w grę.. najlepiej od knajpy do knajpy 😉 oczywiście niestety na dietetyczne posiłki .. ech pozdrów góry ode mnie 🙂

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
ewelinka1007 napisał(a):
matylda wsiakła w disco
ola pewnie pichci mezowi obiado-kolacje
a tutliputli chyba pochłona ten bigos 😁

mój mąż to nawet jeszcze nie dotarł do domu, chyba będę robić test z miską wodą i jajami 😁

a czemu to służy i na czym polega? 😉

Kasia zobaczysz jak te tygodnie szybko zlecą: musisz tylko częściej do nas na forum zaglądać: ni się obejrzysz jak ci zagospodarujemy najbliższe 7 tygodni 😉

Ola co Ty za czary na mężu chcesz wyczyniać bo nie znam takowych 😁 😁

• Mamusia
Tutliputli napisał(a):
Kasia zobaczysz jak te tygodnie szybko zlecą: musisz tylko częściej do nas na forum zaglądać: ni się obejrzysz jak ci zagospodarujemy najbliższe 7 tygodni 😉

no jak nie znasz? 😁 witasz męża w drzwiach z miską wody, każesz mu ściągać majty i włożyć jajca do miski, jak utoną to znaczy że pełne, jak wypłyną to znaczy, że pozbył się po drodze materiału genetycznego i wtedy rozwód 😁

• Mamusia
Tutliputli napisał(a):

Kasia zawsze chętnie do Was zaglądam tylko, że leżąc jest mi coraz ciężej stukać w klawiaturę.. 😮
Właśnie Ola co to za sposób? może też wypróbuje na swoim 🙃

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Tutliputli napisał(a):

no jak nie znasz? 😁 witasz męża w drzwiach z miską wody, każesz mu ściągać majty i włożyć jajca do miski, jak utoną to znaczy że pełne, jak wypłyną to znaczy, że pozbył się po drodze materiału genetycznego i wtedy rozwód 😁

o boze 😁 😁 😁 😁 🤪
testowałas juz kiedys?