Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Matylda - ja próbowałam już i na głoda ją karmić ale nie udało się - jedyne co je to brzoskwinie ale to tak max 1/3 słoiczka.. Resztą pluje. Żadne marchewki dynie jabłuszka i inne chuje muje jej nie wchodzą, nie wiem co ja mam z nią zrobić.
Na szczęście przyjedzie do mnie mama w przyszłym tygodniu to będę miała więcej czasu i jej spróbuje gotować, zobaczę czy to ma znaczenie.
Co do fotelika - to ja też mam do 13 kg ale ona się w barach już ledwo mieści więc pewnie jak tylko zacznie siedzieć to będę musiała fotelik wymienić 🤢
\
no właśnie, mój też ledwo co w barach wchodzi do swojego 😁
też bym chciała gotować, ale kurka te warzywa z marketów.. nie mam zaufania nooo

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Tyska_1 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Tyska_1 napisał(a):
Olus orientowalas sie w tych fotelikach? musze wiedziec na co polowac a Tobie zaufanm i twojemu zdaniu 😉

Tysia - zaczęłam przeglądać wtedy w piątek ale musiałam wyjść - zaraz popatrzę na rankingi i crash testy i dam znać co ja bym wybrała ewentualnie.. Trochę mało czasu, kurde mam nadzieję, że da się tak w pół godzinki zdecydować.

A póki co spójrz na to - ja też lukam właśnie

http://fotelik.info/pl/testy/grupa:9-18/ocena/malejaco/index.html
ja patrze caly czas na to, dla mnie wychodzi ze maxi cosi rozne modele i besafe

Żaden z fotelików nie ma 5 gwiazdek jeśli idzie o bezpieczeństwo, więc chyba wielkiego znaczenia to nie ma jaki fotelik, wszystkie są porównywalne już w tej klasie. Ja zanim kupię to się przejdę do sklepu, żeby oglądnąć na żywo, bo ostatnim razem chciałam Roemer a potem okazało się, że Maxi Cosi o wiele szerszy i w końcu wyszło, że kupiliśmy Maxi Cosi. Tym razem pewnie też będzie Maxi Cosi.
Więc Tysia - myślę, że nie ma się już co przejmować.. A no i Chicco nie kupię na bank 🙂 Chyba Ci nie pomogłam 🤢

• Mamusia
klaudiagda napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Matylda - ja próbowałam już i na głoda ją karmić ale nie udało się - jedyne co je to brzoskwinie ale to tak max 1/3 słoiczka.. Resztą pluje. Żadne marchewki dynie jabłuszka i inne chuje muje jej nie wchodzą, nie wiem co ja mam z nią zrobić.
Na szczęście przyjedzie do mnie mama w przyszłym tygodniu to będę miała więcej czasu i jej spróbuje gotować, zobaczę czy to ma znaczenie.
Co do fotelika - to ja też mam do 13 kg ale ona się w barach już ledwo mieści więc pewnie jak tylko zacznie siedzieć to będę musiała fotelik wymienić 🤢
\
no właśnie, mój też ledwo co w barach wchodzi do swojego 😁
też bym chciała gotować, ale kurka te warzywa z marketów.. nie mam zaufania nooo

Ja będę miała ziemniaki i marchew od siostry S. Oni mieszkają na wsi to mi od kogoś wezmą 🙂

• Mamusia
tyminka napisał(a):
ja jeszcze z fotelikiem moge śmiało zaczekać.
Moja uwielbia słoiczki a ostatnio sama jej gotuj i bardziej jej smakuje a Wasze tez jak jedza to taka cały czas mówia mniam yyyy mniam yyymniam musze nagrac to tak właściwie 🙂

moja dzis jadlam banana z brzoskwinia a Marcin byl w 2 pokoju to az sie pytal co dziecku robie ze tak mniam mniam mowi 😁

• Mamusia
gosiaa21 napisał(a):
tyminka napisał(a):
ja jeszcze z fotelikiem moge śmiało zaczekać.
Moja uwielbia słoiczki a ostatnio sama jej gotuj i bardziej jej smakuje a Wasze tez jak jedza to taka cały czas mówia mniam yyyy mniam yyymniam musze nagrac to tak właściwie 🙂

moja dzis jadlam banana z brzoskwinia a Marcin byl w 2 pokoju to az sie pytal co dziecku robie ze tak mniam mniam mowi 😁

mój to różnie, tzn woli owoce od warzyw.. no ale to zrozumiałe
ale Kacper próbuje gryźć to swoimi bezzębnymi dziąsłami i tak mu wargi do środka wpadają jak szczerbatym dziadkom 😁

• Mamusia
Wiecie co, dzisiaj mała mi się popłakała jak nigdy. To był taki nowy płacz, którego wcześniej nie słyszałam, nie darcie się wniebogłosy, ale żałosny, z łzami. Byłam w szoku i nie wiedziałam co robić. Na rączkach nie, położona też nie. Może to kolka była? Chociaż długo to nie trwało. Z 5 minut. I nie wiem dlaczego zaczęła płakać- nie uderzyła się, chyba raczej nic ją nie przestraszyło bo nic się nie działo. Mam nadzieję, że to się więcej nie powtórzy.

• Mamusia
brechti napisał(a):
Wiecie co, dzisiaj mała mi się popłakała jak nigdy. To był taki nowy płacz, którego wcześniej nie słyszałam, nie darcie się wniebogłosy, ale żałosny, z łzami. Byłam w szoku i nie wiedziałam co robić. Na rączkach nie, położona też nie. Może to kolka była? Chociaż długo to nie trwało. Z 5 minut. I nie wiem dlaczego zaczęła płakać- nie uderzyła się, chyba raczej nic ją nie przestraszyło bo nic się nie działo. Mam nadzieję, że to się więcej nie powtórzy.

a moze cosik ją rozbolało?? 😞

• Mamusia
brechti napisał(a):

a może coś ją faktycznie zabolało.. albo zrobiło się smutno dzieciaczkowi 😞

• Mamusia
asiaa2028 napisał(a):
klaudiagda napisał(a):
asiaa2028 napisał(a):
ja juz tez musze rozejrzec sie za nowym fotelikiem dla Wojtusia 🤢

Klaudia masz jutro czas? 🙂

jutro niestety nie.. ale piątek? 🙂

kurde, w piatek niestety ja nie moge, a w weekend mam szkole 🤢

ajajaja no to pozostaje nam przyszły tyg

• Mamusia
brechti napisał(a):

Ania - moja tak właśnie płacze jak opisujesz jak się z niej śmieję albo mój S. - ja nie wiem co to za obrażalskie dziecko i dziwi mnie, że rozumie, że się z niej śmieję ale tak właśnie jest. Wtedy aż szlocha i łzy jak grochy kapią 😮

• Mamusia
klaudiagda napisał(a):
asiaa2028 napisał(a):
klaudiagda napisał(a):
asiaa2028 napisał(a):
ja juz tez musze rozejrzec sie za nowym fotelikiem dla Wojtusia 🤢

Klaudia masz jutro czas? 🙂

jutro niestety nie.. ale piątek? 🙂

kurde, w piatek niestety ja nie moge, a w weekend mam szkole 🤢

ajajaja no to pozostaje nam przyszły tyg

mam nadzieje, ze wreszcie nam się uda spotkac ! 😘