Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

Tutliputli napisał(a):
Ola, czytałam że polskim odpowiednikiem Sab Simplexu jest Bobotic, dostępny w polskich aptekach.
Wiesz coś o tym?

ja wlasnei tez wiem o tych niemieckich, ale o wymienniku nie slyszalam;/

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Kasia nie mam focha tylko mówię jakaś niedorobiona jestem i jeszcze ten internet zamulony, czytam odświeżam i jak chcę coś napisać to już po temacie
a chwalić się nie będę bo fotki nie ładne wyszły mogę tylko napisać że to ciuchy w rozmiarach od 62 do 74 czyli doś spore albo takie się wydają i dostałam tzn LENA dostała
piękny welurowy koc/pled z nadrukami może być też fajny do wózka
10 pajacyków welurowych
4 pajace bawełniane
7 body z długim rękawem
5 body z krótkim rękawem
6 par cudnych skarpetek
2 śliniaki
1 butelka
4 bluzeczki bawełniane
i 5 kompletów piżamek bawełnianych składających sie z bluzki i spodni i te rozmiary są największe i chyba promocja na nie była skoro aż tyle piżam kupiła

• Mamusia
Tutliputli napisał(a):
Ola, czytałam że polskim odpowiednikiem Sab Simplexu jest Bobotic, dostępny w polskich aptekach.
Wiesz coś o tym?

Nie wiem ale ja tam nie chcę zamienników, mam mamę prawie w Niemczech, Sab Simplex wypróbowała moja kuzynka z Berlina, jest sprawdzony i działa, więc w takich momentach wolę nie eksperymentować na cierpiącym dziecku 🥴

alexia_79 napisał(a):
Tutliputli napisał(a):
Wiesz coś o tym?

Nie wiem ale ja tam nie chcę zamienników, mam mamę prawie w Niemczech, Sab Simplex wypróbowała moja kuzynka z Berlina, jest sprawdzony i działa, więc w takich momentach wolę nie eksperymentować na cierpiącym dziecku 🥴

no ja mam jeszcze kateter w zapasie 😁 😁

• Mamusia
matyldusia napisał(a):
Kasia nie mam focha tylko mówię jakaś niedorobiona jestem i jeszcze ten internet zamulony, czytam odświeżam i jak chcę coś napisać to już po temacie
a chwalić się nie będę bo fotki nie ładne wyszły mogę tylko napisać że to ciuchy w rozmiarach od 62 do 74 czyli doś spore albo takie się wydają i dostałam tzn LENA dostała
piękny welurowy koc/pled z nadrukami może być też fajny do wózka
10 pajacyków welurowych
4 pajace bawełniane
7 body z długim rękawem
5 body z krótkim rękawem
6 par cudnych skarpetek
2 śliniaki
1 butelka
4 bluzeczki bawełniane
i 5 kompletów piżamek bawełnianych składających sie z bluzki i spodni i te rozmiary są największe i chyba promocja na nie była skoro aż tyle piżam kupiła

oo a ja nie mam piżamek! ale wstyd, ostatnio mama mi mówiła co mam spakować dla dziecka z ubranek i dalej mam problem z rozróżnianiem ciuszków po nazwach...... tak myśle, że wezmę po kilka z każdego rodzaju ciuszków ^^

Tutliputli napisał(a):
wiem, że nie masz focha 🙂

ale zestaw to ci teściówka porządny przygotowała 🙂

i wiem że to jeszcze nie koniec bo dopóki będzie za granicą to paczka z ciuchami będzie przychodzić co miesiąc ona już taka jest
niestety jej córki już dziś powiedziały że mamie włączyła sie faza na różowe więc chyba muszę się z tym pogodzić

coś bym zjadła ale nie chce mi się iść na dół do kuchni 🤢

• Mamusia
Tutliputli napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Tutliputli napisał(a):
Wiesz coś o tym?

🥴 o czym my gadamy, najpierw trzeba urodzić 😮

Oj jaki tam wstyd, ja też nie mam,
wydaje mi się że takie maleństwo nie będę pchać w piżamę tylko w rampersika, a dopiero jak podroście to w piżamkę: z rampersa łatwiej pieluchę wydobędę 😁 😁

Brechti ale te piżamki są duże
a na początku przecież to i tak obojętne w czym dziecko śpi , ważne aby wygodne

a i mimo że moja teściowa uważa się za najmądrzejszą to jednak trochę się zdenerwowałam bo kilka pajacyków rozpina się z tyłu a to trochę lipa bo zanim nauczę się to zakładać i zapinać to całkiem to dziecko wytelepię

• Mamusia
Tutliputli napisał(a):
Oj jaki tam wstyd, ja też nie mam,
wydaje mi się że takie maleństwo nie będę pchać w piżamę tylko w rampersika, a dopiero jak podroście to w piżamkę: z rampersa łatwiej pieluchę wydobędę 😁 😁

pewnie, pidżamka to pewnie gdzieś w okolicach roczku się przyda 🙂 tak mi się przynajmniej wydaje 🙂

alexia_79 napisał(a):
Tutliputli napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Tutliputli napisał(a):
Wiesz coś o tym?

🥴 o czym my gadamy, najpierw trzeba urodzić 😮

dokładnie

• Mamusia
matyldusia napisał(a):
Brechti ale te piżamki są duże
a na początku przecież to i tak obojętne w czym dziecko śpi , ważne aby wygodne

a i mimo że moja teściowa uważa się za najmądrzejszą to jednak trochę się zdenerwowałam bo kilka pajacyków rozpina się z tyłu a to trochę lipa bo zanim nauczę się to zakładać i zapinać to całkiem to dziecko wytelepię

no to jak taka mądra to niech sama sobie założy coś takiego z tyłu rozpinanego i spróbuje w tym spać na plecach całą noc, gwarantuję że więcej nie założy 😮 porażka, dzieciak Ci się odgniecie, nie wiem kto coś takiego wymyslił 😮

Tutliputli napisał(a):
zaczyna mi brakować skóry na plecach !!! 😠

a mi w podbrzuszu tzn nie wiem jak to wyjaśnić , czuję takie naciągnięcie tuż pod brzuchem "właściwym"

brechti napisał(a):
a rampersy to takie spodnio-skarpetki? jeśli wiecie o co mi chodzi.... 😁 😁 😁 😁 taki dół od pajaca?

nie rampers to taki pajac bez stóp ( strzelam!!!!!!!!:woohoo 🙂