Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Dagi co do tych tabletek hormonalnych każda z moich koleżanek które brały bądź biorą bardzo dużo przytyły ja napewno ich nie bede brała 🙂

Co do tej asymetrii chyba obawy dziewczyny rozsiałyście i ja też zaczełam się zastanawiać czy moja nie ma 🙂 jedyny obiaw to jest taki u mojej z tego co Ola napisała że jak leży na plecach to czasami wodzi głową do tyłu tak jakby próbowała się przekręcić na brzuszek 🙂

Dziewczyny sorka ze przeszkadzam 🙂 ale chciałam zapyac alexia79 bo wydaje mi się że kiedyś czytałam że byłaś albo miałaś być u dr Ozimka z córcią... Czy mogę prosić o jakieś info gdzi przyjmuje bo niestety też muszę się wybrać... i o info jakie masz wrażenia po wizycie (jeżeli takowa była 🙂) z góry dzięki 🙂

• Mamusia
kasjalena2 napisał(a):
Dziewczyny sorka ze przeszkadzam 🙂 ale chciałam zapyac alexia79 bo wydaje mi się że kiedyś czytałam że byłaś albo miałaś być u dr Ozimka z córcią... Czy mogę prosić o jakieś info gdzi przyjmuje bo niestety też muszę się wybrać... i o info jakie masz wrażenia po wizycie (jeżeli takowa była 🙂) z góry dzięki 🙂

hej, tak byłam i jestem pod wrażeniem 🙂
dostaliśmy namiar na doktora z polecenia - dr Ozimek przyjmuje przy Alei Wilanowskiej - zaraz dam Ci linka i można się zapisać przez internet na wizytę.
Powiem tak - jak dla mnie to pełen profesjonalizm - to się czuje - jak weszłam do gabinetu to od razu stwierdził że ja po cc (co jest prawdą) i poznał to po sposobie w jaki chodzę 😮 nawet moją bliznę oglądnął, wizyta krótka ale treściwa i jeśli masz wątpliwości co do diagnozy jakiegoś lekarza to sprawdź śmiało u niego - ja polecam z czystym sumieniem.

http://www.ozimek.orangemail.pl/

wizyta 150 zł
ps. a jak mam wątpliwości to piszę maila i zawsze odpisuje - więc super

alexia_79 napisał(a):
kasjalena2 napisał(a):

dostaliśmy namiar na doktora z polecenia - dr Ozimek przyjmuje przy Alei Wilanowskiej - zaraz dam Ci linka i można się zapisać przez internet na wizytę.
Powiem tak - jak dla mnie to pełen profesjonalizm - to się czuje - jak weszłam do gabinetu to od razu stwierdził że ja po cc (co jest prawdą) i poznał to po sposobie w jaki chodzę 😮 nawet moją bliznę oglądnął, wizyta krótka ale treściwa i jeśli masz wątpliwości co do diagnozy jakiegoś lekarza to sprawdź śmiało u niego - ja polecam z czystym sumieniem.

wizyta 150 zł

dzięki wielkie... na pewno skorzystam 🙂

• Mamusia
kasjalena2 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
kasjalena2 napisał(a):

wizyta 150 zł

dzięki wielkie... na pewno skorzystam 🙂

a proszę bardzo 🙂
A co małej dolega jeśli mogę zapytać? 🤔

jasne... chciałam się poradzić odnośnie tego, że mała bardzo mocno wygina się do tyłu, a jak śpi sobie na boku to głową praktycznie dotyka pupy, wygląda jak księżyc. Poza tym mało je... po 90ml co 4 godziny i w żadnym wypadku nie chce ani grama więcej... I jeszcze niestety zdarzyło nam się że talerz spadł z szafki kuchennej i mała niesamowicie się przestraszyła i teraz jakikolwiek stuk puk nawet cichy i jest ogromny krzyk.... ehh no i problem z zieloną kupą... Trochę tego jest 🙂 dlatego już umówiłam się na wizytę 🙂

dobra nie grzmi
więc jestem
to nam się Angelika wyżaliła w końcu i dobrze
Ola to coś napisała pasuje prawie do każdego dziecka moja tylko śpi pręży się i denerwuje przy cycu zwłaszcza rano i wieczorem do tego na wznak leżeć nie umie bo ta głowa zawsze nie wiadomo gdzie
a ja już w tej desperacji zapytałam swojefo czy on w ogóle chce ze mną być bo ja już tak nie mogę a on mówi że TAK tylko on nie wie co się z nim dzieje
to ja mam kurwa wiedzieć 😠
no i tak czekam na tego jebanego przedstawiciela ubezpieczeniowego który chyba zaginął w akcji i nawet nie dzwoni a miał być o 12.00
a ja dziś nakrzyczałam na swoją zwyzywałam ją i w ogóle wykurwiłam wszystko a ta przestała się drzeć i z takim politowaniem na mnie spojrzała że aż mi łyso było i sama ryczeć zaczęłam a potem się zemściła i na rzadko nawaliła

• Mamusia
Hej dziewczyny.

Ja umieram. Temperatura 38,5, gardło tak napierdala że nie mogę jeść i pic. Wody ciepłej w domu nie mam do końca tygodnia - ani się umyć ani nic. Wczoraj T. wziął sobie wolne żeby być z mała a dzisiaj moja mama. Nie mam siły na nic 😞 A ten jebany chuj lekarz mi mówi że jestem zdrowa - jak mnie nawet uszy bolą od tego gardła 😞 😞 😞 😞 😞 Wzięłam antybiotyk bez wiedzy lekarza i chuj. CO mnie nie zabije to mnie wzmocni.
Olcia - no cóż ci mogę napisać. Mamy ten sam problem. A co do rehabilitacji i neurologów oraz terminów się nie wypowiadam bo szkoda nerwów. Odkąd stosuję się do zaleceń neurologa to widzę że mała jakoś lepiej reaguje - mniej piąstki zaciska i mniej się wykręca. Neurolog poleciła ten poradnik Zawitkowskiego co nam wysyłałaś o pielęgnacji niemowlaka - ten różowy i kazała robić wszystko tak jak tam jest napisane. Więc przewijam ją już np. zgodnie z zaleceniami z tego poradnika. Powiedziała mi też że jej mąż jest ginekologiem i o ile kiedyś 30% dzieci rodziło się ze słabym lub wzmożonym napięciem mięśniowym i asymetrią o tyle teraz rodzi się ich prawie 70% tylko rodzice to bagatelizują. Nie martw się - nie pierwsze to przechodzimy więc będzie dobrze. Ja też muszę poszukać poradni rehabilitacyjnej żeby jak najszybciej zacząć ją leczyć.

Uciekam do wyrka bo padam i rzygać mi się chce.
Do potem.

• Mamusia
kasjalena2 napisał(a):
jasne... chciałam się poradzić odnośnie tego, że mała bardzo mocno wygina się do tyłu, a jak śpi sobie na boku to głową praktycznie dotyka pupy, wygląda jak księżyc. Poza tym mało je... po 90ml co 4 godziny i w żadnym wypadku nie chce ani grama więcej... I jeszcze niestety zdarzyło nam się że talerz spadł z szafki kuchennej i mała niesamowicie się przestraszyła i teraz jakikolwiek stuk puk nawet cichy i jest ogromny krzyk.... ehh no i problem z zieloną kupą... Trochę tego jest 🙂 dlatego już umówiłam się na wizytę 🙂

widzę że i u Ciebie asymetria i nieprawidłowe napięcie mięśniowe - ja dziś też dostałam skierowanie do neurologa w tej sprawie 🙂

• Mamusia
kasjalena2 napisał(a):

O rany - mamy z Olą ten sam problem z tym wyginaniem i jest to asymetria - skonsultuj się z lekarzem jak najszybciej kochana - on ci powie co i jak. Trzymamy kciuki.