Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

alexia_79 napisał(a):
Matylda - obawiam się że ją to bardzo swędzi, ja też mam alergię na niektóre kosmetyki i jak mi się liszaje robią na twarzy to kurewsko swędzą 🤢 Kup jej ten Latopic - mówię Ci - nie zaszkodzi jej to a ulży 🤨

a masz gdzieś skład tego Laptopicu???? bo ja mam ten Fenistil i jak to to samo to po co ją faszerować 😮
bo to zawiera:
1mg dimetyndenu maleinian oraz substatncje pomocniecze w tym glikol propylenowy- COKOLWIEK TO OZNACZA 😮

• Mamusia
matyldusia napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Matylda - obawiam się że ją to bardzo swędzi, ja też mam alergię na niektóre kosmetyki i jak mi się liszaje robią na twarzy to kurewsko swędzą 🤢 Kup jej ten Latopic - mówię Ci - nie zaszkodzi jej to a ulży 🤨

a masz gdzieś skład tego Laptopicu???? bo ja mam ten Fenistil i jak to to samo to po co ją faszerować 😮
bo to zawiera:
1mg dimetyndenu maleinian oraz substatncje pomocniecze w tym glikol propylenowy- COKOLWIEK TO OZNACZA 😮

Lactopic jest dietetycznym środkiem spożywczym specjalnego przeznaczenia medycznego. Zawiera trzy szczepy wyjątkowo dobranych, żywych bakterii kwasu mlekowego z rodzaju Lactobacillus. Latopic stosuje się w postępowaniu dietetycznym w atopowym zapaleniu skóry (AZS). AZS charakteryzuje się zmianami skórnymi przebiegającymi ze świądem.
Udowodniono, że u osób z AZS bariera jelitowa ulega rozluźnieniu, co może prowadzić do zwiększonej przepuszczalności alergenów. Bakterie kwasu mlekowego mogą przyczyniać się do zwiększania szczelności bariery jelitowej, stymulować wydzielanie śluzu, wpływać korzystnie na utrzymanie równowagi mikrobiologicznej i immunologicznej w organizmie. Dzięki temu mogą korzystnie oddziaływać na przebieg atopowego zapalenia skóry.
Lactopic przeznaczony jest dla niemowląt, dzieci i osób dorosłych. Produkt należy stosować pod nadzorem lekarza. Preparat nie zawiera białka mleka, laktozy i glutenu.
Produkt uzyskał pozytywną opinię "Centrum Zdrowia Dziecka".

Skład:

Jedna saszetka (porcja) zawiera 1 miliard liofilizowanych bakterii kwasu mlekowego w następujących proporcjach: 50% Lactobacillus paracasei ŁOCK 0919, 25% Lactobacillus casei ŁKCK 0908, 25% Lactobacillus casei ŁOCK 0900.
Substancje dodatkowe maltodekstryna- substancja wypełniająca, kwas askorbinowy- przeciwutleniacz.
Dawkowanie:

Podawać 1 raz dziennie 1 saszetkę.
Zawartość saszetki rozpuścić w niewielkiej objętości letniego płynu (np. mleko matki, przegotowana woda).
Preparat należy spożyć bezpośrednio po przygotowaniu.

alexia_79 napisał(a):
matyldusia napisał(a):
ło matko OLA jaka ulotka informacyjna 🤪 DZIĘKI 😉

wysłałabym Ci to pocztą bo mi Lenki szkoda ale to trzeba trzymać w lodówce więc odpada 🤢

Ola bez przesady jeszcze mnie na to stać tj nie mnie ale P. tylko widzisz skoro nam przepisano coś innego to na razie będę się tego trzymać , ale przy następnej wizycie wspomnę o tym TWOIM specyfiku i zapytam czy MOŻNA

magda-d87 napisał(a):
Macie jakieś fajne pomysły na sałatki?

tzn???
ja może mam ale czasu nie mam teraz 😞
ja lubię kalafior, pomidor, jajo - majonez i czosnek
najzwyklejsza ale uwielbiam 🙂

matyldusia napisał(a):
magda-d87 napisał(a):

tzn???

tylko to? 🙂
a cos z wieksza iloscia skladnikow?? 🙂

• Mamusia
magda-d87 napisał(a):
matyldusia napisał(a):
magda-d87 napisał(a):

tzn???

tylko to? 🙂
a cos z wieksza iloscia skladnikow?? 🙂

dodaj do tego kiełki i orzechy włoskie i już będziesz miała wykwintnie i smacznie 😉

1raz od porodu spałam w dzień 😮
Mama jest w moim miasteczku i dzwonie do niej zajedz po mnie pojade z Toba do domu a ta wystraszona myślała ze sie z D. pokłuciłam i chce uciec i tysiac pytan wiec sie pytam mamo chcesz nas czy nie ??? Daniel po pracy po nas przyjedzie i dopiero załapała haha wiec uciekam

Magda ja jem niewiele ale sałatki uwielbiam ale teraz nie ma czasu żeby CI napisać
ten kalafior co napisałam to TYLE ale pycha- jakoś tak do siebie wszystko pasuje
oprócz tego mam z buraków , z lodową i z fetą , z ananasem i szynką, z gyrosem ( ale to znasz) - z zupką chińską i jeszcze parę innych ale to kiedy indziej
spadam

matyldusia napisał(a):
Magda ja jem niewiele ale sałatki uwielbiam ale teraz nie ma czasu żeby CI napisać
ten kalafior co napisałam to TYLE ale pycha- jakoś tak do siebie wszystko pasuje
oprócz tego mam z buraków , z lodową i z fetą , z ananasem i szynką, z gyrosem ( ale to znasz) - z zupką chińską i jeszcze parę innych ale to kiedy indziej
spadam

no szkoda, ze spadasz, bo bys m cosik napisala 🙂
PAaaaaaaa 😁

a w ogóle to często mieszam co tam mam
np tuńczyk, cebula, kukurydza, pomidor, pekińska, papryka i majonez albo i nie
wymyśl coś
a co cie naszło???
jakaś dżampreza??????
aaaaaaaaaaa jeszcze mam z brokułem bez jaja
brokuł szynka, makaron, papryka yyyyyyy i chyba coś tam jeszcze i majonez też dobra ale nie mam przepisu przy sobie 😮