Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
brechti napisał(a):
super kurwa, odrzucili nasze podanie o wizę narzeczeńską

dlaczego?? kurwa co to jest za naród swoją drogą o co kaman bo mi się to w głowie nie miesci zeby dziecko z ojcem rozdzielać 🤢 🤢

kuźwa po wczorajszym tbs mam takie zakwasy w udach że ledwo wlazłam na swoje 4 piętro, że już nie wspomne że siadanie na kibelku sprawia mi trudność 🤔 🤔 ech starosc nie radosc 😉

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
nie wiem dokładnie co i jak, bo to brent wysyłał jakieś aplikacje i dokumenty, po zatwierdzeniu miałam dostać info tu z ambasady. i to chyba właśnie jego wina, coś musiał spieprzyć w aplikacji, bo nie ma innej opcji. teraz jego rodzice załatwili mu jakiegoś prawnika od spraw wiz imigracyjnych a kuzynka będzie się starać o wsparcie senatora, bo dla jakiegoś pracuje.
ale mi głupio. i smutno.
bo to trwało już sporo czasu. i trzeba wszystko od nowa zaczynać.

Moje dziecię ma od trzech dni kolkę: od jebanych biszkoptów. Kuźwa, jutro samym mleczkiem będę go karmić. Zachciało się matce urozmaicenia a dziecko cierpi..
😠

ja mam katar: od dwóch godzin bo w chałupie zimno jak diabli 😠 już by mogli zacząć grzać.

Ania, weź im do chuja Pana zawiśnij z Helenką ( której buziaki przesyłam 😘 😘 😘 😘:kiss 🙂 u drzwi to może dotrze do nich, że RODZINA powinna być razem.. 🥴

alexia_79 napisał(a):
Tutliputli napisał(a):
Ania, popieram gizeldę 😁 weźcie tutaj ślub. Bo czemu właściwie nie możecie tego zrobić?

Coś Ania pisała że B. musiałby tu być co najmniej miesiąc jeśli dobrze przeczytałam 🤢

ale miesiąc to niedługo - na krócej nawet się nie opłaca przylecieć- choć pewnie dla nich nawet jeden dzień byłby cudowny

brechti napisał(a):
Takie teraz są przepisy, że wszystkie dokumenty musielibyśmy złożyć RAZEM w USC minimum miesiąc wcześniej. A to teraz niewykonalne, bo B. nie dostanie urlopu na aż tak długo. I trzeba tu doliczyć czas potrzebny na tłumaczenie przysięgłe dokumentów.
masakra jakaś 😞

no ja poszłam do USC w piątek a za tydzien w sobotę już ślub brałam 😮

• Mamusia
brechti napisał(a):
Takie teraz są przepisy, że wszystkie dokumenty musielibyśmy złożyć RAZEM w USC minimum miesiąc wcześniej. A to teraz niewykonalne, bo B. nie dostanie urlopu na aż tak długo. I trzeba tu doliczyć czas potrzebny na tłumaczenie przysięgłe dokumentów.
masakra jakaś 😞

Ania - my wzięliśmy ślub w tydzień - można wziąć "na szybko" - dopłacasz tam jakieś grosze, piszesz jaki jest powód i bierzesz ślub - tyle że dokumenty musielibyście tłumaczyć 🤔

• Mamusia
gizelda napisał(a):
brechti napisał(a):
masakra jakaś 😞

Ja nawet w USC nie byłam ☺️ Mama S. tam pracuje ☺️

• Mamusia
gizelda napisał(a):
brechti napisał(a):
masakra jakaś 😞

ale kiedy Matylda Ty ślub brałaś 🤔 przepisy się zmieniły 😞

brechti napisał(a):
gizelda napisał(a):
brechti napisał(a):
masakra jakaś 😞

ale kiedy Matylda Ty ślub brałaś 🤔 przepisy się zmieniły 😞

ja to nie wiem nie pamiętam ☺️
nie w tym i nie w tamtym chyba w 2009 ale też pierdoli że miesiąc ale tak jak Ola pisze sa jakieś wyjątki u mnie powodu nie było a był w tydzień, jeszcze dzień przed Pani do mnie zadzwoniła czy się nie rozmyśliłam bo akty drukuje 😁
Ola to może teściowa coś namieszała i ślub masz niewazny 😁

brechti napisał(a):
"Pamiętajmy, że do Urzędu Stanu Cywilnego musimy się zgłosić co najmniej miesiąc i jeden dzień przed planowaną datą ślubu. Z wiadomych względów konieczna jest obecność obu współmałżonków."

srututu to samo pisali wtedy

• Mamusia
brechti napisał(a):
"Pamiętajmy, że do Urzędu Stanu Cywilnego musimy się zgłosić co najmniej miesiąc i jeden dzień przed planowaną datą ślubu. Z wiadomych względów konieczna jest obecność obu współmałżonków."

Ania to standard ale są wyjątki kiedy można przyśpieszyć datę - my tak braliśmy, wpisaliśmy że dla celów kredytowych i tyle - dostaliśmy za tydzień i to w Pałacu Ślubów na Starówce w sobotę - więc mówię Ci - niech B. tłumaczy papiery i ślub bierzta 😉

• Mamusia
Niom chyba przejdę się z kierownikiem USC pogadać...
Ale wiecie co, nawet jak już weźmiemy ten ślub, to wcale nie przyspieszy szczególnie tego procesu o wizę. Nasz szef z kampu poślubił Niemkę we Włoszech i też mieli dziecko i ona dopiero po roku dostała papiery. Kontaktowaliśmy się z nim, bo wiedzieliśmy że miał taką samą sytuację, i kurde kolorowo to nie wyglądało.

• Mamusia
brechti napisał(a):
Niom chyba przejdę się z kierownikiem USC pogadać...
Ale wiecie co, nawet jak już weźmiemy ten ślub, to wcale nie przyspieszy szczególnie tego procesu o wizę. Nasz szef z kampu poślubił Niemkę we Włoszech i też mieli dziecko i ona dopiero po roku dostała papiery. Kontaktowaliśmy się z nim, bo wiedzieliśmy że miał taką samą sytuację, i kurde kolorowo to nie wyglądało.

Ania no - trzeba być dobrej myśli, wierzę że wszystko dobrze się zakończy, trzymam kciuki 😘

to starajcie się jeszcze o tą turystyczna
apropo
a mój lekarz rodzinny około 50tki w sobotę ożenił się po raz trzeci z dziewczyną w moim wieku
dodam że to był jego 3ci ślub kościelny można????- można

• Mamusia
gizelda napisał(a):
to starajcie się jeszcze o tą turystyczna
apropo
a mój lekarz rodzinny około 50tki w sobotę ożenił się po raz trzeci z dziewczyną w moim wieku
dodam że to był jego 3ci ślub kościelny można????- można

wdowiec??
czy dostał rozwód kościelny??

Ania, dziewczyny mają rację: idź do urzędu i pogadaj: moi znajomi np, jak on w pewien wtorek dwa lata temu dowiedział się, że go służbowo do Libii wysyłają a ona, żeby z nim jechać na wizie "przy mężu" musiała ową żoną zostać: i została zaraz w pierwszą sobotę 🙂
tak więc wszystko chyba można ugadać 🙂
zobaczysz: jeszcze będzie dobrze 😉