Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

linkaa napisał(a):
szyszkonella napisał(a):
linkaa napisał(a):
ja tez mam takie skurcze zwłaszcza w nocy, brzuch mi twardnieje i podnosi sie do gory, ale ginka powiedziła ze to normalne i moze sie tak mi robic do 20 razy dziennie..

ŻE CO ?! 😮 😮 😮 do 20 razy dziennie... ? Jak byś miała do 20 razy dziennie, to byś już urodziła 😮 Ja mam powyżej 10. razy i już mam centymetrowe rozwarcie i faszeruje się nos-pą i luteiną.

no pisze to co mi powiedziała ginka, ja rozwarcia nie mam, ja nie mam 20 ale ponoc tyle jest normalnie.

a moja twierdzi, że do 5 razy to normalne 🙃 co lekarz, to opinia.. i weź się tu czegoś trzymaj 🤨

• Mamusia
szyszkonella napisał(a):
linkaa napisał(a):
ja tez mam takie skurcze zwłaszcza w nocy, brzuch mi twardnieje i podnosi sie do gory, ale ginka powiedziła ze to normalne i moze sie tak mi robic do 20 razy dziennie..

ŻE CO ?! 😮 😮 😮 do 20 razy dziennie... ? Jak byś miała do 20 razy dziennie, to byś już urodziła 😮 Ja mam powyżej 10. razy i już mam centymetrowe rozwarcie i faszeruje się nos-pą i luteiną.
Mi brzuch twardnieje wlasnie okolo 20 razy dziennie, odkad pamietam 🙂 I wszystko u mnie ok

• Mamusia
matyldusia napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
matyldusia napisał(a):
podglądnęłam i spadam
jej ten rosół to chyba do wieczora będzie mi się gotował

czym dłużej się gotuje tym lepiej 🙂 A wołowinki kawałek włożyłaś? 🙂

nie ma żadnego woła no chyba że o mężu mowa ale to bardziej muł
rosół z indyka ale nie dość że mięcho jakieś twarde to jeszcze mało tam mięsa w ogóle za późno zaczęłam

no rosół nie może się szybko i mocno gotować, ma tylko "pykać" jak to mówi moja mama 🙂 ja daję do środka cebulę podpaloną na ogniu i jednego grzybka dla koloru, ale każdy robi jak lubi 🙂

• Mamusia
linkaa napisał(a):
darurka napisał(a):
Czesc Mamuski 🙂jak samopoczucie....ja dzis wstalam przed 12 bo w nocy spac nie mogłam tak mnie nogi bolały....tez tak macie??

ja to w nocy tez mam problem ze spaniem, bo sie nie moge ułożyc albo skurcze mnie łapią, za to spie w dzien 🙂

ja odkąd jem orzechy to nie mam skurczów, ewentualnie gorzką czekoladę też zamiast orzechów wcinam 🙂

• Mamusia
Hej mamuśki.
Ja znowu tylko na chwilę. Polatałam po sklepach ale coraz gorzej mi się chodzi 😞
Zaraz zbieram się na panieński - jeszcze pomogę koleżance i niedoszłej teściowej w przygotowaniach a potem już nic tylko jedzenie 🙂

Jestem padnięta i pewnie bym ucięła komara no ale nie ma na to czasu.
Miłego dnia wam życzę kochane.

Buźki.

• Mamusia
Wiola1983 napisał(a):
Hej mamuśki.
Ja znowu tylko na chwilę. Polatałam po sklepach ale coraz gorzej mi się chodzi 😞
Zaraz zbieram się na panieński - jeszcze pomogę koleżance i niedoszłej teściowej w przygotowaniach a potem już nic tylko jedzenie 🙂

Jestem padnięta i pewnie bym ucięła komara no ale nie ma na to czasu.
Miłego dnia wam życzę kochane.

Buźki.

No to baw się dobrze i nie zaczepiaj chip & dales'ów 😁 Tobie już nie wolno 😉

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Ja nie liczę tygodniami ale dzisiaj doznałam szoku jak weszłam na wagę, ponad 64 kg czyli 11 kg do przodu od początku.. a do końca daleko, kurde nie chciałam przekroczyć 15 kg a widzę że się nie uda 😞 ehhh będę się toczyć niedługo..

Wcale nie musisz duzo przytyc jeszce bo najwiecje tyje sie do 33 tygodnia....no ja tak licze bo mam tak wpisywane w karte ciazy....czyli jak spr od pocztaku to mam 6 kg ciekawe ile jeszce dojdzie....moze byc wielki booom a moze do 12 kg sie zmieszcze....bo pisza ze w 3 trymestrze tyje sie od 4,6- 5,8kg wiec jakby mi sie tak udalo bylo by wspanaile....ale najwaznijsze zeby dzidzka zdrowiutka....a od 36 tyg mozesz nawte 1-2kg schudnac bo jzu praiwe wszytko jest unormowane 🙂

jezu to ja zaczynam zastanawiać się, czy ze mną jest wszystko ok.. 🥴
przed ciążą ważyłam 64kg.. teraz po 26 tygodniach, czyli 6 miesiącach jest mnie tylko 4kg więcej 😮

• Mamusia
darurka napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Ja nie liczę tygodniami ale dzisiaj doznałam szoku jak weszłam na wagę, ponad 64 kg czyli 11 kg do przodu od początku.. a do końca daleko, kurde nie chciałam przekroczyć 15 kg a widzę że się nie uda 😞 ehhh będę się toczyć niedługo..

Wcale nie musisz duzo przytyc jeszce bo najwiecje tyje sie do 33 tygodnia....no ja tak licze bo mam tak wpisywane w karte ciazy....czyli jak spr od pocztaku to mam 6 kg ciekawe ile jeszce dojdzie....moze byc wielki booom a moze do 12 kg sie zmieszcze....bo pisza ze w 3 trymestrze tyje sie od 4,6- 5,8kg wiec jakby mi sie tak udalo bylo by wspanaile....ale najwaznijsze zeby dzidzka zdrowiutka....a od 36 tyg mozesz nawte 1-2kg schudnac bo jzu praiwe wszytko jest unormowane 🙂

obyś miała racje kobieto bo nie chcę żeby mi potem skóra na brzuchu wisiała po kolana i nadal cytrynkę zasłaniała 😁

• Mamusia
szyszkonella napisał(a):
jezu to ja zaczynam zastanawiać się, czy ze mną jest wszystko ok.. 🥴
przed ciążą ważyłam 64kg.. teraz po 26 tygodniach, czyli 6 miesiącach jest mnie tylko 4kg więcej 😮
Szyszkonella nie martw sie, ja tez tylko 3,5 kg i pytalam o to ostatnio ginekologa i mnie uspokoil. Mowil ze taka waga to nic zlego. Ze najmniej powinnam przytyc 6 kg, to wtedy bedzie dobrze. Niby nie ma sie czym martwic 🙂