Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

Dorka1986 napisał(a):
Tutliputli napisał(a):
heloł heloł 😁 😁
Kończąc swój udział w dyskusji nt wózków: alexia, w żaden sposób nie odbieram Twojego zdania jako złośliwości, co więcej uważam, że kupowanie wózka wielofunkcyjnego jest, jak dla mnie, bezcelowe. Widziałam już takich co próbowali wpiąć ten niby fotelik w pasy 😁 😁
I dla mnie najważniejsza jest spacerówka, dlatego wiem, że lekkość prowadzenia, waga i sama wielkość spacerówki jest i dla mnie wyznacznikiem zakupu. Gondolą powożę dziecko kilka miesięcy, a co fotelika: na tym punkcie mam zbyt wielkiego bzika bezpieczeństwa, żeby wozić dzieciątko czymś co wchodzi w skład wielkiej trójcy 😁 ale jak powtarzam, to jest moje zdanie i nie każdy musi się z tym zgadzać: każdy w końcu szuka czegoś innego.
A że nie szaleję? Po pierwsze: dla Mojego to drugie dziecko i skutecznie przemawia mi do rozsądku, a po drugie: nie czuję, żeby ciąża wywracała mi świat do góry nogami: nadal realizuję z przyjemnością swoje pasje a od lutego zaczynam kontynuować kurs angielskiego 😁

.
Tyle mojego w temacie dyskusji 😁 😁
Teraz idę poszukać źródła dziwnego w mieszkaniu zapachu 😁

zajrzyj do lodówki 😁 😁 😁 😁

Dorka, z moim apetytem tam nic nie ma prawa się zmarnować czy zepsuć 😁 😁

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
aisak napisał(a):
baby a macie już pręgę na brzuchu??
tak z ciekawości pytam, bo właśnie jakiś artykuł o tym czytałam 😉 😉 😉
u mnie nic, nul, zero pręgi 😮

ja mam od dawna, już kiedyś pisałam, mają je te dziewczyny o ciemniejszej karnacji, dlatego jak Ty masz jasną to może być niewidoczna 🙂

a ja nie mam naj jaśniejszej karnacji a żadnej pręgi nie mam na brzuchu, a może to zależy od wielkości brzucha i elastyczności skóry?

• Mamusia
Tutliputli napisał(a):
heloł heloł 😁 😁
Kończąc swój udział w dyskusji nt wózków: alexia, w żaden sposób nie odbieram Twojego zdania jako złośliwości, co więcej uważam, że kupowanie wózka wielofunkcyjnego jest, jak dla mnie, bezcelowe. Widziałam już takich co próbowali wpiąć ten niby fotelik w pasy 😁 😁
I dla mnie najważniejsza jest spacerówka, dlatego wiem, że lekkość prowadzenia, waga i sama wielkość spacerówki jest i dla mnie wyznacznikiem zakupu. Gondolą powożę dziecko kilka miesięcy, a co fotelika: na tym punkcie mam zbyt wielkiego bzika bezpieczeństwa, żeby wozić dzieciątko czymś co wchodzi w skład wielkiej trójcy 😁 ale jak powtarzam, to jest moje zdanie i nie każdy musi się z tym zgadzać: każdy w końcu szuka czegoś innego.
A że nie szaleję? Po pierwsze: dla Mojego to drugie dziecko i skutecznie przemawia mi do rozsądku, a po drugie: nie czuję, żeby ciąża wywracała mi świat do góry nogami: nadal realizuję z przyjemnością swoje pasje a od lutego zaczynam kontynuować kurs angielskiego 😁

.

No to się nie zrozumiałyśmy 😁 Ja też nie kupuje wózka 3 w 1 - biorę samą gondole wraz ze spacerówką Quinny Speedi SX ze względu na wielkość spacerówki. A co do fotelika to popieram Cię w 100% - też kupujemy oddzielnie - dla nas bezpieczeństwo jednak jest najważniejsze, zwłaszcza podczas jazdy po Warszawie (debili tu nie brakuje). Tak więc kończąc już ten temat - zgadzam się co do wózka ale nie zgadzam się co do łóżeczka za stówkę i już 😉
A co Ci tam śmierdzi? Myszy masz w chałupie? 😁

• Mamusia
Tutliputli napisał(a):
Dorka1986 napisał(a):
Tutliputli napisał(a):
heloł heloł 😁 😁

.

zajrzyj do lodówki 😁 😁 😁 😁

Dorka, z moim apetytem tam nic nie ma prawa się zmarnować czy zepsuć 😁 😁

nic sie nie zmarnuje u ciebie 😁 😁 to moze jak kiesz w nocy to przez sen wziełaś coś z lodówki i wpadło za łóżko bo w trakcie zasnęłaś 🤪 🤪 🤪

• Mamusia
Ewelinaaleks napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
aisak napisał(a):
baby a macie już pręgę na brzuchu??
tak z ciekawości pytam, bo właśnie jakiś artykuł o tym czytałam 😉 😉 😉
u mnie nic, nul, zero pręgi 😮

ja mam od dawna, już kiedyś pisałam, mają je te dziewczyny o ciemniejszej karnacji, dlatego jak Ty masz jasną to może być niewidoczna 🙂

a ja nie mam naj jaśniejszej karnacji a żadnej pręgi nie mam na brzuchu, a może to zależy od wielkości brzucha i elastyczności skóry?

wszyscy mają - tylko u jednych jest widoczna, u innych nie - ja akurat mam krechę na pół brzucha po samą cytrynę 😁

alexia_79 napisał(a):
Tutliputli napisał(a):
I powiem Wam, że mam zajeeebisty dzisiaj humor 😁 😁 😁 🙃 🙃 🙃

To ile setek walnęłaś? 😁 Tylko niech Ci znów nie przyjdzie do głowy wieszanie firanek 😮

😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 nie zamierzam nawet obiadu dzisiaj robić
No cóż..odwiedziłam fryzjera i mam nowy ładny kolor pokrywający w 100% moje gdzieniegdzie siwe włosy ☺️ ☺️ ☺️ ( lekarz powiedział, że zaraz farbowania to jakaś bzduuuraa ), położyłam też lakier na paznokciach i kopytka mi ładnie Pani obrobiła a jutro funduję sobie depilację woskiem, bo i tak już nie widzę co pod brzuchem mam 😁 😁

Wiecie, jakiś tydzień temu wróciła mi dzika ochota na seks ☺️ ☺️

• Mamusia
Tutliputli napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Tutliputli napisał(a):
I powiem Wam, że mam zajeeebisty dzisiaj humor 😁 😁 😁 🙃 🙃 🙃

To ile setek walnęłaś? 😁 Tylko niech Ci znów nie przyjdzie do głowy wieszanie firanek 😮

😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 nie zamierzam nawet obiadu dzisiaj robić
No cóż..odwiedziłam fryzjera i mam nowy ładny kolor pokrywający w 100% moje gdzieniegdzie siwe włosy ☺️ ☺️ ☺️ ( lekarz powiedział, że zaraz farbowania to jakaś bzduuuraa ), położyłam też lakier na paznokciach i kopytka mi ładnie Pani obrobiła a jutro funduję sobie depilację woskiem, bo i tak już nie widzę co pod brzuchem mam 😁 😁

Wiecie, jakiś tydzień temu wróciła mi dzika ochota na seks ☺️ ☺️

robiłaś już kiedyś depilację pachwin i okolic intymnych? 🥴 bo ja robiłam i nogi i pachy i raz jedyny pachwiny ale to był ostatni raz bo przeżyłam masakrę, krew mi się lała, to w sumie zależy od twardości owłosienia, mój przypadek był jednak beznadziejny - myślałam, że babę zabiję jednym kopnięciem nogi 🤪 🤪 dlatego never again pachwin 😁 A Ty jak to zniesiesz z dzieckiem w brzuchu? 😮 Nie będziesz się spinała?
Co do dzikiej ochoty na sex - zazdroszczę bo ja normalnie jak nie ja - mniej niż zero ☺️

Ewelinaaleks napisał(a):
co do tego wosku to bym uważała sama preferuje takie rozwiązanie bo najbardziej mi odpowiada ale w ciaży musiałam się z nim pożegnać bo straszliwie mnie bolała taka forma depilacji pożniej dowiedziałam sie że to sprawka hormonów w ciąży 🤢

To mam kłaczatą cytrynę wystawiać? 🤪 🤪
Jedyne lustro które mogę zdjąć nie mieści mi się pod prysznicem, maszynką kosze się na czuja co daje efekt różny: głównie wyliniałej wiekiem fretki 😁

Ewelinaaleks napisał(a):
dziewczyny i co z tymi waszymi szkołami rodzenia?
Ja zaczynam pierwsze zajęcia 9 lutego na inflanckiej

ejże będziemy razeeeem !!!!! 🤪 🤪 🤪 ja grupa o 19 a ty?

• Mamusia
Tutliputli napisał(a):
Ewelinaaleks napisał(a):
co do tego wosku to bym uważała sama preferuje takie rozwiązanie bo najbardziej mi odpowiada ale w ciaży musiałam się z nim pożegnać bo straszliwie mnie bolała taka forma depilacji pożniej dowiedziałam sie że to sprawka hormonów w ciąży 🤢

Jedyne lustro które mogę zdjąć nie mieści mi się pod prysznicem, maszynką kosze się na czuja co daje efekt różny: głównie wyliniałej wiekiem fretki 😁

Buahahahahaha 😁 😁 😁 Ja znalazłam inny sposób - kupiłam sobie lusterko wielkości twarzy, teraz będę wstawiać stołek do wanny, lusterko na nim i poszły konie po betonie, bo też źle się czuję z takim sierściuchem, a już traumę przeżyłam kładąc się do badania na izbie przyjęć bo sytuacja mnie zmusiła i ból żeby jechać na Karową z nieogolonym pierogiem 😁 Ale obiecałam sobie że już się tak nie zapuszczę 🤢

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Ewelinaaleks napisał(a):
dziewczyny i co z tymi waszymi szkołami rodzenia?
Ja zaczynam pierwsze zajęcia 9 lutego na inflanckiej

Ja w tę sobotę o 11-tej więc żadnej z Was nie spotkam ☺️

a to szkoda, ale dobrze że chociaż jedna z was bedzie zawsze to rażniej

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Tutliputli napisał(a):
Ewelinaaleks napisał(a):

Buahahahahaha 😁 😁 😁 Ja znalazłam inny sposób - kupiłam sobie lusterko wielkości twarzy, teraz będę wstawiać stołek do wanny, lusterko na nim i poszły konie po betonie, bo też źle się czuję z takim sierściuchem, a już traumę przeżyłam kładąc się do badania na izbie przyjęć bo sytuacja mnie zmusiła i ból żeby jechać na Karową z nieogolonym pierogiem 😁 Ale obiecałam sobie że już się tak nie zapuszczę 🤢

Ja bez chłopa więc nie zawracam sobie głowy jeżem, haha ostatnio dwie jednorazówki zużyłam bo moja sierść jak wlazła między brzytwy to je prawie połamała haha 🙂 Na następną wizytę u ginekologa kupię od razu 3 i zarezerwuję łazienkę na dwie godziny ^^ Jeszcze widzę swoją małą więc dam radę

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Ja to jestem tylko ciekawa jak mój mąż się zachowa na tych zajęciach, on raczej nie należy do wylewnych i podejrzewam że nie do końca super będzie się czuł wśród stękających ćwiczących bab w ciąży. Mam nadzieję, że mi nie zdezerteruje 🤨

ja to natomiast mam inny problem mój mąż bardzo przezywa tą szkołę rodzenia ale on to taki śmieszek jest i żeby mi wstydu nie narobił wygłupami, bo jak patrze jak wygłupia się w domu na piłce to co bedzie na zajęciach??