Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Wiola1983 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Wiola1983 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Wiola1983 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Wiola1983 napisał(a):
Właśnie ten wózek też mi się podoba ale nigdzie nie mogę znaleźć opinii na jego temat.
Alexia - może ty coś wyszperać bo ty taka szperaczka opiniowa jesteś 🙂

jaki wózek? bo się nie wczytywałam 🙂

Chodzi o ten co o nim Dorka pisała : http://allegro.pl/gti-promocja-100-zl-tylko-teraz-i1385738495.html

Jakiej to firmy? Bo czegoś takiego jak GTi nie ma w necie, więc albo Gti to model albo same sobie odpowiedzcie co to za firma jest 😮

No właśnie ja też nie wiem i też nic nie mogłam znaleźć na temat tego wózka 🙂

Sam fakt że 3 w 1 kosztuje 899 zł o czymś świadczy, może on i fajnie wygląda, ale ja bym bez obejrzenia w sklepie i zasięgnięcia opinii u kilku sprzedawców nie kupiła takiego wózka, bałabym się, no ale każdy ma wolną wolę i robi jak uważa za stosowne 🙂

Ja wiem i dlatego szukała opinii na ten temat a że nie mogłam nic znaleźć to pomyślałam że może ty coś wyszukasz 🙂

No szukam ale dupa - tu coś jest nie tak, albo tak jak mówię firma nie nazywa się GTi albo to jakiś shit jest 🙂

No trudno 🙂

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Wiola1983 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
Wiola a ten co tam Wam przed oczami konia tłukł to chociaż rasowego tego konia miał? 😁

A fuj - nie wiem bo nie patrzałam na szczegóły. Ale kaszana na maksa. Bleeeeee 🤨

Czyli rozumiem, że właściciel już nie pierwszej młodości 😁

aaaaaaaaaaaaaaaaa zostałam obsmarowana na forum aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
jak to???dlaczego????
ja niezadowolona i zdołowana???? TO NIE PRAWDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja po prostu ma specyficzne podejście do ciąży i w ogóle życia
płaczę tylko jak mam powód czyli często bo powód jest często a powód z reguły ten sam
a niezadowolona no bo z czego mam być?????cieszę sie że wszystko ok ale jestem też poirytowana tym jak wyglądam, jak sie czuję i tym że jestem teraz totalnie uzależniona od jednej osoby, ja ta która zawsze była niezależna i miał wszystko w nosie, ale potrafię też się cieszyć i uśmiechać np jak alexia albo Wiola coś pierdzielnie tu na forum wtedy śmieję się bez opanowania albo np dzis ile taki jeden, mały BIG MAC potrafi dać radości 🤪

• Mamusia
matyldusia napisał(a):
aaaaaaaaaaaaaaaaa zostałam obsmarowana na forum aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
jak to???dlaczego????
ja niezadowolona i zdołowana???? TO NIE PRAWDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja po prostu ma specyficzne podejście do ciąży i w ogóle życia
płaczę tylko jak mam powód czyli często bo powód jest często a powód z reguły ten sam
a niezadowolona no bo z czego mam być?????cieszę sie że wszystko ok ale jestem też poirytowana tym jak wyglądam, jak sie czuję i tym że jestem teraz totalnie uzależniona od jednej osoby, ja ta która zawsze była niezależna i miał wszystko w nosie, ale potrafię też się cieszyć i uśmiechać np jak alexia albo Wiola coś pierdzielnie tu na forum wtedy śmieję się bez opanowania albo np dzis ile taki jeden, mały BIG MAC potrafi dać radości 🤪

ja się muszę poskarżyć - Wiola nie chce ze mną porozmawiać o koniku 😁

Ola wierzę że pewnie byśmy się tu rozkręciły w tym temacie ale ja niestety muszę uciekać, muszę jeszcze coś wyjaśnić i porządki porobić i jeszcze kilka przelewów bo mi internet odetną niebawem
będę jutro jak zwykle choć też troche zabiegana ale będę
do jutra mamuśki

Wróciłam tylko z wośpu zdołowana 😁 😁 gdzie te czasy jak się pod sceną pogo tańczyło??!! teraz nawet skakanie mi nie szło bo brzuch przeszkadzał. Ani piwa nie wypiję...Ale i tak było zajebiście !!

Przeczytałam spłodzone przez was dzisiaj strony i powiem: a Wy znowu o doopie tudzież innych męskich przydatkach?? 😁 😁 To zaczyna być nudne 😁 😁 😁

a w temacie wyposażenia wózkowego i łóżeczkowego: jakby dziecku robiło różnicę czy leży w czymś za 2000 tysie czy za 500 zł 🤪 Dorka, wózek najs, sprawdź tylko czy ma atesty, czy łatwo i szybko się składa, czy dobrze się prowadzi no i koła sobie sprawdź. Czytałam nawet wczoraj artykuł w starym numerze M jak Mama nt zakupów wózka i jasno było powiedziane: większość bajerów jest zbędna, uspokaja sumienie rodziców że dla swoich księżniczek i książąt dali wszystko co najlepsze=najdroższe. A tak naprawdę w wyborze liczy się z 5 podstawowych punktów. Wygrzebię jutro ten artykuł i punkty przytoczę.
Co do łóżeczka: to obiecali sprezentować mi rodzice i z góry im zapowiedziałam, że niczego wartego więcej niż 100 zł nie przyjmę. Wymyślne lakierowanie super smakuje dziecku podczas ząbkowania 😁 😁 I tu ta sama zasada: jakby robiło mu różnicę w czym leży. Wybrałam najprostszy model, od razu wybiłam im pomysł z baldachimem ( kurz kurz kurz a obawiam się odziedziczenia przez dziecko alergii na nie !! ), postawiłam jednak na dobrej jakości materac do łóżeczka.
Po powyższym widać, że zdrowego rozsądku nie straciłam i nadal trzeźwo patrzę na kwestie wyposażenia 😁 😁 😁 😁 😁
a zaoszczędzone w ten sposób pieniądze wydam na:
-szczepienia dla dziecka albo
-plastykę piersi, albo,
-serię zabiegów SPA ( mam zamiar szybko wrócić do pracy a zajmuję kierownicze stanowisko i ludziom się muszę pokazywać...:blush 🙂
-pampersy...
.

Tutliputli ze wszystkim się z tobą zgadzam oprócz tego że pisanie o czymś tam stało się nudne. Nudne moim zdaniem jest poruszanie jakiegoś tematu po raz setny!!!!!!
Mnie nie będzie załatwiam trochę spraw urzędowych i wracam.
Kogo widzę to klasnę pa pa

• Mamusia
Dzień doberek 🙂

Alexia to wcale nie było tak - poszłam w kimono i tyle. Zmęczona coś byłam. O konikach mogę rozmawiać ale nie o tych co je oblechy pokazują 😠
Matylda - wiedziałam że się nie obrazisz i dlatego ciebie tutaj przytoczyłam 🙂 Masz ode mnie oklaska w nagrodę 🙂

I w ogóle to wstawać!!!!

• Mamusia
Witam dziewczynki 🙂 ja juz wstalam dawno, wykapana, zaraz ogarniac sie bede i jade PKS-em do Gdanska..;/ a co do tego co Tutliputli napisala, to zgadzam sie ze wszystkim.. niewazne czy wozek, lozeczko bedzie z najwyzszej polki, bo dla dziecka to nie jest najwazniejsze, tylko zeby mial bezpiecznie i wygodnie..

• Mamusia
Dzień dobry 🙂 Jestem i ja 🙂 W końcu się wyspałam. Co do wózków i tego co napisała Tutliputli to mam trochę inne zdanie i zgadzam się w połowie. Nie do końca łóżeczko za 100 zł to dobre rozwiązanie zwłaszcza kiedy dziecko zacznie wstawać i ząbkować, dla mnie najważniejsze było, żeby mi się nie rozleciało na śrubach, nie miało miękkiego drewna (uszkodzenia) i lakier "nadawał się" do jedzenia że tak powiem. Nie sądzę więc żeby coś co kosztuje 100 zł takie "normy" spełniało. Poza tym planuję 2 dziecko w niedługim czasie i to samo łóżeczko musi posłużyć jeszcze jemu. Co do wózka to dla mnie najważniejsza jest spacerówka - nie gondola - bo w niej dziecko spędzi pół roku, a w spacerówce pewnie ze 2 lata.. Dlatego zdecydowaliśmy się na Quinny Speedi SX ze względu na ogromną spacerówkę i fakt, ze moja kuzynka miała ten wózek i wiem że się sprawdził. Ponadto nie kupię wózka który będzie ważył 20 kg i ciężko mi będzie podjechać pod krawężnik a co gorsza jazda będzie sprawiała mi jakąkolwiek trudność, nie mam zamiaru potem wydać 10 razy więcej na rehabilitację kręgosłupa bo ten mam w rozsypce. Podsumowując - zgadzam się, że nie wszystkie bajery są konieczne ale te które wymieniłam - jak dla mnie - są niezbędne. Nie mówię tego w żaden sposób złośliwie. Wiem, że nie każdego stać i musi liczyć się z każdym groszem, ale moje dziecko może to mieć i skoro dla mnie to też wygoda to Why not?
Wiola - Ty lepiej się przyznaj że poszłaś swojego konika spuścić z łańcucha 😁

• Mamusia
Helllooo ! Jest tu kto 🙂? Ja jakims dziwnym trafem wstalam dzisiaj po 8 🤪 🤪 Niemozliwosci.. maz pojechal do banku ja sie teraz bycze 🙂 Pozmywalam naczynka, nakarmilam siersciucha, zwazylam sie standardowo jak co poniedzialek 😜 I teraz sie opierdzielam. Co tam u Was??

• Mamusia
alexia_79 napisał(a):
Dzień dobry 🙂 Jestem i ja 🙂 W końcu się wyspałam. Co do wózków i tego co napisała Tutliputli to mam trochę inne zdanie i zgadzam się w połowie. Nie do końca łóżeczko za 100 zł to dobre rozwiązanie zwłaszcza kiedy dziecko zacznie wstawać i ząbkować, dla mnie najważniejsze było, żeby mi się nie rozleciało na śrubach, nie miało miękkiego drewna (uszkodzenia) i lakier "nadawał się" do jedzenia że tak powiem. Nie sądzę więc żeby coś co kosztuje 100 zł takie "normy" spełniało. Poza tym planuję 2 dziecko w niedługim czasie i to samo łóżeczko musi posłużyć jeszcze jemu. Co do wózka to dla mnie najważniejsza jest spacerówka - nie gondola - bo w niej dziecko spędzi pół roku, a w spacerówce pewnie ze 2 lata.. Dlatego zdecydowaliśmy się na Quinny Speedi SX ze względu na ogromną spacerówkę i fakt, ze moja kuzynka miała ten wózek i wiem że się sprawdził. Ponadto nie kupię wózka który będzie ważył 20 kg i ciężko mi będzie podjechać pod krawężnik a co gorsza jazda będzie sprawiała mi jakąkolwiek trudność, nie mam zamiaru potem wydać 10 razy więcej na rehabilitację kręgosłupa bo ten mam w rozsypce. Podsumowując - zgadzam się, że nie wszystkie bajery są konieczne ale te które wymieniłam - jak dla mnie - są niezbędne. Nie mówię tego w żaden sposób złośliwie. Wiem, że nie każdego stać i musi liczyć się z każdym groszem, ale moje dziecko może to mieć i skoro dla mnie to też wygoda to Why not?
Wiola - Ty lepiej się przyznaj że poszłaś swojego konika spuścić z łańcucha 😁

Niestety nie 🙂 Mój jest stanowczy i powiedział że nie będzie znowu ryzykować 😞

• Mamusia
Alexia ja to nawet nie wiem jaki wozek mi w glowie siedzi 😞 A Wy tu widze juz wszystko powybierane.. z mebelkami tez mam problem, jednak tych co wymyslilam nie biore bo maja niezbyt dobra opinie i sa niepraktyczne na dluzsza mete... i poki nie mam innych problemow to sie stresuje tymi rzeczami ktore zaraz musze kupic a nie mam nic wybranego.. 😠 A nie lubie tak bez zadnej wizji jezdzic i szukac na oslep 😠.. a z wozkiem to juz wogole ! ciemnota