Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

mam nadzieję że nikt mnie nie podkabluje ale ja w przedszkolach to mogłam się wyżyć 🤪
dzieci na mój widok to się telepały ze strachu!!!!!!!!
no i dlatego między innymi kilka razy wylądowałam na dywaniku u dyr ale dzięki temu doświadczeniu wiem że do przedszkola nie wrócę no chyba że już nawet do pracy w sklepie nikt mnie nie zechce to może wtedy
a ile śmiesznych sytuacji
można by było książkę napisać o tych małych terrorystach

matyldusia napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
matyldusia napisał(a):
zaraz zaraz bo coś mi tu nie pasi
ja mieszkam na wsi dom piętrowy, ogromny wszystkie sprzęty zawsze włączone piec na prąd od października do kwietnia chodzi 24na dobę a w latem kilka godzin dzienie, dodatkowo inne sprzęty, kosiarki, spawarki i takie tam inne TV włączony 20h na dobę nawet żarówek energio-oszczędnych nie mam i płacimy około 1200 ale na ROK racy co 3 mce !!!!!!!!!!!!!!!!!!
co do zawodu nauczyciela to po prostu nie mam cierpliwości zwłaszcza do tych małych obsmarkańców i zaszczańców i cieszcie się ze wsaze dzieci na mnie nie trafły
ale do rzeczy przewinęłam sie przez około 20 przedszkoli bo to też była umowa zalecenie i dodatkowo mama pracuje w przedszkolu i uważam że pensja przedszkolanki jest nieadekwatna do tego co robi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
przecież one przychodzą na 4 godz do roboty i nic, kompletnie nic nie robią!!!!!!!!!!!!!!!!! i wiecznie zmęczone i obrażone
może na dwie trafiłam co były zadowolone i nie narzekały
a zarabiają pindy tyle co nauczycielki w szkole i pindy nic nie robią nic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TAKIE JEST MOJE ZDANIE I NIE ZASŁYSZANE TYLKO SAMA TEGO DOŚWIADCZYŁAM

Jeszcze sprostowanie dla Matyldy... 😁
Co do prądu... płacę tyle ponieważ ogrzewam klimatyzacją mieszkanie... a jest ona oczywiście na prąd i żeby mieć 22-23 stopnie w mieszkaniu niestety takie opłaty są...

Co do zawodu...
Ja też tego doświadczyłam i nie wiem gdzie pracowałaś, ale ja zapierdzielałam bardzo ciężko... Może trafiłam akurat na takie przedszkola i szkoły...To nie jest sama opieka nad dzieckiem które się bawi.... to przecież tona, masa papierków, pisanie planów krok po kroków, prac indywidualnych, programów, innowacji...
Chyba mówisz o osobach które są opiekunkami, a nie nauczycielkami... 🤢

ale nauczycielka w szkole robi to samo i jeszcze sprawdziany i kartkówki przynosi do domu i pracuje trochę dłużej jeśli ma pełny etat
ale przedszkolanki wszędzie gdzie byłam pracowały 4 godz dziennie
i nie robiły nic,no może ze dwie miały jakieś chęci i coś z dziećmi robiły, miały jakies pomysły a pozostałe kawa za kawą i na ploty po grupach i zostawały wlaśnie opiekunki i pomoce

Ja pracowałam w przedszkolu i szkole na pełne etaty... I tu, i tu po 5 godzin... z własnych odczuć mogę powiedzieć, że praca jest tak samo ciężka...
Jeśli ktoś tego nie przeżyje, albo będzie widział tylko te "pijące kawkę" nauczycielki to rzeczywiście może mieć takie odczucie jakie Ty masz... 😞 Niestety...

magda-d87 napisał(a):
matyldusia napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
matyldusia napisał(a):
zaraz zaraz bo coś mi tu nie pasi
ja mieszkam na wsi dom piętrowy, ogromny wszystkie sprzęty zawsze włączone piec na prąd od października do kwietnia chodzi 24na dobę a w latem kilka godzin dzienie, dodatkowo inne sprzęty, kosiarki, spawarki i takie tam inne TV włączony 20h na dobę nawet żarówek energio-oszczędnych nie mam i płacimy około 1200 ale na ROK racy co 3 mce !!!!!!!!!!!!!!!!!!
co do zawodu nauczyciela to po prostu nie mam cierpliwości zwłaszcza do tych małych obsmarkańców i zaszczańców i cieszcie się ze wsaze dzieci na mnie nie trafły
ale do rzeczy przewinęłam sie przez około 20 przedszkoli bo to też była umowa zalecenie i dodatkowo mama pracuje w przedszkolu i uważam że pensja przedszkolanki jest nieadekwatna do tego co robi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
przecież one przychodzą na 4 godz do roboty i nic, kompletnie nic nie robią!!!!!!!!!!!!!!!!! i wiecznie zmęczone i obrażone
może na dwie trafiłam co były zadowolone i nie narzekały
a zarabiają pindy tyle co nauczycielki w szkole i pindy nic nie robią nic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TAKIE JEST MOJE ZDANIE I NIE ZASŁYSZANE TYLKO SAMA TEGO DOŚWIADCZYŁAM

Jeszcze sprostowanie dla Matyldy... 😁
Co do prądu... płacę tyle ponieważ ogrzewam klimatyzacją mieszkanie... a jest ona oczywiście na prąd i żeby mieć 22-23 stopnie w mieszkaniu niestety takie opłaty są...

Co do zawodu...
Ja też tego doświadczyłam i nie wiem gdzie pracowałaś, ale ja zapierdzielałam bardzo ciężko... Może trafiłam akurat na takie przedszkola i szkoły...To nie jest sama opieka nad dzieckiem które się bawi.... to przecież tona, masa papierków, pisanie planów krok po kroków, prac indywidualnych, programów, innowacji...
Chyba mówisz o osobach które są opiekunkami, a nie nauczycielkami... 🤢

ale nauczycielka w szkole robi to samo i jeszcze sprawdziany i kartkówki przynosi do domu i pracuje trochę dłużej jeśli ma pełny etat
ale przedszkolanki wszędzie gdzie byłam pracowały 4 godz dziennie
i nie robiły nic,no może ze dwie miały jakieś chęci i coś z dziećmi robiły, miały jakies pomysły a pozostałe kawa za kawą i na ploty po grupach i zostawały wlaśnie opiekunki i pomoce

Ja pracowałam w przedszkolu i szkole na pełne etaty... I tu, i tu po 5 godzin... z własnych odczuć mogę powiedzieć, że praca jest tak samo ciężka...
Jeśli ktoś tego nie przeżyje, albo będzie widział tylko te "pijące kawkę" nauczycielki to rzeczywiście może mieć takie odczucie jakie Ty masz... 😞 Niestety...

ale ja to przeżyłam ,
mimo że nie byłam tam zatrudniona na stałe to byłam w tych społecznościach
no i zdania nie zmienie, moze faktycznie ty byłaś i jesteś bardziej sumienna i twoje koleżanki po fachu też i dyrekcja była bardziej wymagająca
ale ja byłam w 20 przedszkolach w różnych środowiskach i wszędzie to samo
a w prywatnym było NORMALNIE

magda-d87 napisał(a):
Dla Ciebie Matylda taka praca to trauma 😁
Idę!!! 🤪

gdzie leziesz
z kim będę gadać Ola nie w temacie bo finansista jak prof Belka
Tyska niespełniony pedagog
a ja niespełniony nauczyciel hehe
trauma nie , ale mówię przekonałam sie że to nie dla mnie
wszyscy narzekaja na gimnazjum a mnie sie tam pracowało super mimo że 3 klasiści chceęli mnie sprawdzić od początki by zaczeło sie od tego że wyzwano mnie od kurew i myśleli że się przestraszę
skonczyło sie na tym że ten najgłośniejszy płakał przed dyrektorem jak 6 latek a ja tryumfowałam i śmiałam mu sie w twarz

• Mamusia
matyldusia napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
Idę!!! 🤪

gdzie leziesz
wszyscy narzekaja na gimnazjum a mnie sie tam pracowało super mimo że 3 klasiści chceęli mnie sprawdzić od początki by zaczeło sie od tego że wyzwano mnie od kurew i myśleli że się przestraszę
skonczyło sie na tym że ten najgłośniejszy płakał przed dyrektorem jak 6 latek a ja tryumfowałam i śmiałam mu sie w twarz
JAAA !!! 🤪 🤪 🤪 SZACUNNN 😎

• Mamusia
matyldusia napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
Idę!!! 🤪

gdzie leziesz

Haha terminator 😁

Tyska_1 napisał(a):
matyldusia napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
Idę!!! 🤪

gdzie leziesz

i nigdy nie zapomnę tej MORDY!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dawać jakiś temat normalny bo zaraz rzucę tym laptopem

• Mamusia
matyldusia napisał(a):
Tyska_1 napisał(a):
matyldusia napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
Idę!!! 🤪

gdzie leziesz

i nigdy nie zapomnę tej MORDY!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dawać jakiś temat normalny bo zaraz rzucę tym laptopem
No wlasnie.... ja zrobilam ogorkowa od poczatku ciazy i normalnie w koncu mi smakujee !! !! 🤪 I dupa, tak sie nia zajadam ze zapomnialam gaz wylaczyc 😮 😮 I o malo sie nie wygotowala, sierota