Skocz do zawartości

KWIETNIÓWECZKI 2011 | Forum o ciąży

joll

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 114 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Tyska_1

5074

• Ewelinaaleks

4927

• alexia_79

18937

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

magda-d87 napisał(a):
tyminka napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
Tyska_1 napisał(a):
Pamietajcie ze zarobki sa adekwatne do miejsca zamieszkania, podejrzewam ze za ta prace co moj maz wykonuje w Warszawie dostal by o wiele wiecej, ale w naszym malym miasteczku akurat nam starczy na wszystkie wydatki

Uświadomiłam sobie właśnie, że zarabiamy z moim mężem mało...
I po co mi były te studia, żeby zapierdzielać za 1500 zł miesięcznie... 😞

od czegoś trzeba zacząć 🙂 będzie lepiej - głowa do góry 🙂

Zdołowałam się i tyle... 🥴
a mój zawód taki ważny niby... a grosze się zarabia... Śmieszne...
Nie no - idę napaść na bank! 🤨

a jaki wykonujesz zawód?

Jestem nauczycielką w Szkole Podstawowej... Niedawno były podwyżki dla nauczycieli... dostałam 100 zł...

aaaa 🙂 to znam dobrze temat moja mam jest dyrektorka szkoły podstawowej oraz fili, to trochę mało zarabiasz może jeszcze nie robiłas tego tzw. nauczyciela mianowanego czy cos w tym stylu, bo nauczycieli u niej w szkole ok 2,5 tyś.

magda-d87 napisał(a):
tyminka napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
Tyska_1 napisał(a):
Pamietajcie ze zarobki sa adekwatne do miejsca zamieszkania, podejrzewam ze za ta prace co moj maz wykonuje w Warszawie dostal by o wiele wiecej, ale w naszym malym miasteczku akurat nam starczy na wszystkie wydatki

a jaki wykonujesz zawód?

Jestem nauczycielką w Szkole Podstawowej... Niedawno były podwyżki dla nauczycieli... dostałam 100 zł...

ja też z wykształcenia u uważam że nauczyciele nie powinni narzekać i buczeć i żądać podwyżek
ja pracowałam 4 lata w przedszkolu i kilka miesięcy w szkole na zastępstwie
jeśli ktoś lubi dzieci ( a ja NIE) to to jest złota robota i wcale nie tak źle płatna i tyle wolnego to nikt nie ma
tylko ze do tego tez trzeba mieć powołanie ja niestety go nie mam i po 4 latach z dziećmi mam nerwy w strzępach

tyminka napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
tyminka napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
Tyska_1 napisał(a):

a jaki wykonujesz zawód?

aaaa 🙂 to znam dobrze temat moja mam jest dyrektorka szkoły podstawowej oraz fili, to trochę mało zarabiasz może jeszcze nie robiłas tego tzw. nauczyciela mianowanego czy cos w tym stylu, bo nauczycieli u niej w szkole ok 2,5 tyś.

Zeby byc nauczycielem mianowanym to trzeba przejsc kontrakotwego i dyplomowanego... a to trochę trwa... lata... Nauczyciele ze stazem taki jak moj zarabiaja niestety 1500 zl

matyldusia napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
tyminka napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
alexia_79 napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
Tyska_1 napisał(a):

a jaki wykonujesz zawód?

ja też z wykształcenia u uważam że nauczyciele nie powinni narzekać i buczeć i żądać podwyżek
ja pracowałam 4 lata w przedszkolu i kilka miesięcy w szkole na zastępstwie
jeśli ktoś lubi dzieci ( a ja NIE) to to jest złota robota i wcale nie tak źle płatna i tyle wolnego to nikt nie ma
tylko ze do tego tez trzeba mieć powołanie ja niestety go nie mam i po 4 latach z dziećmi mam nerwy w strzępach

Jakie wolne?? Chyba w szkole 😁
W przsedszkolu pracowalam swiatek , piatek niedziela.... wigilia, sylwester i inne

Tyska_1 napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
Tyska_1 napisał(a):
MOJE TO 800 zl !!! 🤪 🤪 🤪

Marzę o takich opłatach, a za sam prąd płacę 600 zł
To sa moje dochody 😮 😮

Sorka! 😁 To co Ty robisz?

tyminka napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
Tyska_1 napisał(a):
MOJE TO 800 zl !!! 🤪 🤪 🤪

za prąd 600 zł? za jaki okres?

Caly rok... teraz chce zmniejszyc na 300 ale zobaczymy czy sie uda...

matyldusia napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
Tyska_1 napisał(a):
MOJE TO 800 zl !!! 🤪 🤪 🤪

ale chyba na rok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Co miesiąc 😁
Gdyby nie to - było by normalnie 😁 Kupowała bym wszystko na co mam ochotę 😁

• Mamusia
Ja jestem z wykrztalcenia pedagogiem i nie wyobrazam sobie dzisiaj pracy z dziecmi, [poszlam na ten kierunek bo uwielbialam dzieci, ale po praktykach BLYSKAWICZNIE zmienilam zdanie i powolanie.. niestety.. Dzisiaj mam kolezanki ktorych dzieci zabieraja mi wszelka milosc do tych malych istot.. dlatego nie spotykam sie z nimi czesto 😜 Lubie dzieci nawet bardzo, ale wychowane w odpowiendi sposob i w normalnych rodzinach. Tak wiec nawet nie probuje pracy w swoim zawodzie 🙂

• Mamusia
magda-d87 napisał(a):
Tyska_1 napisał(a):
magda-d87 napisał(a):
Tyska_1 napisał(a):
MOJE TO 800 zl !!! 🤪 🤪 🤪

To sa moje dochody 😮 😮

Sorka! 😁 To co Ty robisz?
Nic, to moja rentka 😉 Pracowalam na umowe zlecenie jako studentka wiec nic mi sie nie nalezy

Tyska_1 napisał(a):
Ja jestem z wykrztalcenia pedagogiem i nie wyobrazam sobie dzisiaj pracy z dziecmi, [poszlam na ten kierunek bo uwielbialam dzieci, ale po praktykach BLYSKAWICZNIE zmienilam zdanie i powolanie.. niestety.. Dzisiaj mam kolezanki ktorych dzieci zabieraja mi wszelka milosc do tych malych istot.. dlatego nie spotykam sie z nimi czesto 😜 Lubie dzieci nawet bardzo, ale wychowane w odpowiendi sposob i w normalnych rodzinach. Tak wiec nawet nie probuje pracy w swoim zawodzie 🙂

Ja uwielbiam dzieci i uwielbiam uczyć i tylko to trzyma mnie w tej pracy... 🙂

• Mamusia
magda-d87 napisał(a):
Tyska_1 napisał(a):

Ja uwielbiam dzieci i uwielbiam uczyć i tylko to trzyma mnie w tej pracy... 🙂
No i to najwazniejsze

zaraz zaraz bo coś mi tu nie pasi
ja mieszkam na wsi dom piętrowy, ogromny wszystkie sprzęty zawsze włączone piec na prąd od października do kwietnia chodzi 24na dobę a w latem kilka godzin dzienie, dodatkowo inne sprzęty, kosiarki, spawarki i takie tam inne TV włączony 20h na dobę nawet żarówek energio-oszczędnych nie mam i płacimy około 1200 ale na ROK racy co 3 mce !!!!!!!!!!!!!!!!!!
co do zawodu nauczyciela to po prostu nie mam cierpliwości zwłaszcza do tych małych obsmarkańców i zaszczańców i cieszcie się ze wsaze dzieci na mnie nie trafły
ale do rzeczy przewinęłam sie przez około 20 przedszkoli bo to też była umowa zalecenie i dodatkowo mama pracuje w przedszkolu i uważam że pensja przedszkolanki jest nieadekwatna do tego co robi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
przecież one przychodzą na 4 godz do roboty i nic, kompletnie nic nie robią!!!!!!!!!!!!!!!!! i wiecznie zmęczone i obrażone
może na dwie trafiłam co były zadowolone i nie narzekały
a zarabiają pindy tyle co nauczycielki w szkole i pindy nic nie robią nic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TAKIE JEST MOJE ZDANIE I NIE ZASŁYSZANE TYLKO SAMA TEGO DOŚWIADCZYŁAM

matyldusia napisał(a):
ja mieszkam na wsi dom piętrowy, ogromny wszystkie sprzęty zawsze włączone piec na prąd od października do kwietnia chodzi 24na dobę a w latem kilka godzin dzienie, dodatkowo inne sprzęty, kosiarki, spawarki i takie tam inne TV włączony 20h na dobę nawet żarówek energio-oszczędnych nie mam i płacimy około 1200 ale na ROK racy co 3 mce !!!!!!!!!!!!!!!!!!
co do zawodu nauczyciela to po prostu nie mam cierpliwości zwłaszcza do tych małych obsmarkańców i zaszczańców i cieszcie się ze wsaze dzieci na mnie nie trafły
ale do rzeczy przewinęłam sie przez około 20 przedszkoli bo to też była umowa zalecenie i dodatkowo mama pracuje w przedszkolu i uważam że pensja przedszkolanki jest nieadekwatna do tego co robi !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
przecież one przychodzą na 4 godz do roboty i nic, kompletnie nic nie robią!!!!!!!!!!!!!!!!! i wiecznie zmęczone i obrażone
a zarabiają pindy tyle co nauczycielki w szkole i pindy nic nie robią nic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jeszcze sprostowanie dla Matyldy... 😁
Co do prądu... płacę tyle ponieważ ogrzewam klimatyzacją mieszkanie... a jest ona oczywiście na prąd i żeby mieć 22-23 stopnie w mieszkaniu niestety takie opłaty są...

Co do zawodu...
Ja też tego doświadczyłam i nie wiem gdzie pracowałaś, ale ja zapierdzielałam bardzo ciężko... Może trafiłam akurat na takie przedszkola i szkoły...To nie jest sama opieka nad dzieckiem które się bawi.... to przecież tona, masa papierków, pisanie planów krok po kroków, prac indywidualnych, programów, innowacji...
Chyba mówisz o osobach które są opiekunkami, a nie nauczycielkami... 🤢

magda-d87 napisał(a):
matyldusia napisał(a):

Jeszcze sprostowanie dla Matyldy... 😁
Co do prądu... płacę tyle ponieważ ogrzewam klimatyzacją mieszkanie... a jest ona oczywiście na prąd i żeby mieć 22-23 stopnie w mieszkaniu niestety takie opłaty są...

Co do zawodu...
Ja też tego doświadczyłam i nie wiem gdzie pracowałaś, ale ja zapierdzielałam bardzo ciężko... Może trafiłam akurat na takie przedszkola i szkoły...To nie jest sama opieka nad dzieckiem które się bawi.... to przecież tona, masa papierków, pisanie planów krok po kroków, prac indywidualnych, programów, innowacji...
Chyba mówisz o osobach które są opiekunkami, a nie nauczycielkami... 🤢

ale nauczycielka w szkole robi to samo i jeszcze sprawdziany i kartkówki przynosi do domu i pracuje trochę dłużej jeśli ma pełny etat
ale przedszkolanki wszędzie gdzie byłam pracowały 4 godz dziennie
i nie robiły nic,no może ze dwie miały jakieś chęci i coś z dziećmi robiły, miały jakies pomysły a pozostałe kawa za kawą i na ploty po grupach i zostawały wlaśnie opiekunki i pomoce