Skocz do zawartości

Majóweczki 2011 czy sa jakies????? | Forum o ciąży

justiks23

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 28,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• marinka

1932

• Aneczka1983

3111

• martyna_czaro

1704

• fijolek

2494

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ola1978 napisał(a):
to ja tak z moim Kacperkiem mialam ..jakos termin na 24 lutego aja 4 marca..niby nie dlugo ale nerwy 🙂

właśnie gorzej jak w drugą stronę lepiej jak termin na 4marzec a rodzić wcześniej jeszcze się nie stresujesz a już po 😁

ja robie dzisiaj indyka hmm z warzywkami na patelni i z ryzem wczorajszym 🙂 dopiero zjadlam jogurt a juz mysle o obiadku 🙂Twoja zupka bedzie pyszna..tylko nie przypal ja ja wczoraj 🙂

• Mamusia
ola1978 napisał(a):
ja zachcianek nie mam ja mam apetyt na wszystko!!! 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

o mam tak samo mam np .dzisiaj na to jutro na co innego ale nie tak że na coś tam non stop no chyba że dostawa z Polski ptasiego mleczka wpadnie śmietankowego to biada 🙃
a i właśnie co polubiłam to zupy mogę jeść nawet na 3 posiłki

• Mamusia
hussi31 napisał(a):
fijolek napisał(a):
W ogóle jak czytam niektóre wypowiedzi, to dochodzę do wniosku, że lekarze podchodzą baaaardzo różnie do badań.
Ja miałam stertę badań z krwi i moczu, a tu czytam, że niektóre dziewczyny tego robic nie będą, albo dopiero teraz kiedy ja mialam je robione gdzieś w 10tyg.
USG miedzy 11-14tyg moim zdaniem jest bardzo wazne bo wyklucza w duzym stopniu wady genetyczne.
Mój lekarz nie pcha mnie książkowo co 30 dni na badanie krwi ale opróc podtsawowych badań miałam cały szereg robionych dodatkowych.
ale widać co lekarz , to praktyka 🙂

Fijolku zgadzam sie z toba w 100%, ja mialam robionych duzo badan podstawowych jak i tych na choroby zakazne i bakterie, potem w 13 tyg mialam usg genetyczne, a jutro kolejne wyniki na CMV, i chyba w tym przypadku nadgorliwosc lekarza nie jest niczym zlym i meczacym, dziewczyny dbajcie o siebie i malenstwa, badajcie sie to nic ciezkiego i czasochlonnego a daje tyle i spokoju i radosci, ale i interwencji w zlym przypadku.

POPIERAM!!! Ja pierwsze USG miałam robione w 7tc a drugie w 13tc (genetyczne) po między tymi badaniami dostałam skierowania na podstawowe badania moczu i krwi oraz na dodatkowe badania ( nieobowiązkowe ale zalecane i płaciłam za nie ko 100zł tylko) Generalnie zbadano mi: poziom cukru we krwi, skład moczu, HIV, HCV, toksoplasmozę, różyczkę, grupę krwi i coś tam jeszcze ale już nie pamiętam ☺️ No i kolejne badania równo po miesiącu mam zrobić. Nie ma o czym dyskutować, jakby mi moja Dr. nie zalieciła to pewnie bym nie miała pojęcia, że mogę zrobić takie badania. Tak więc uważam, że te z Was o które lekarz nie dba należycie, już teraz wiecie, że takie badania istnieją i możecie same poprosić o skierowanie. Pozdrawiam wszystkie brzucholki 🙃

teraz to sie bedzie nam dluzylo 😞od badania do badania...wciaz sprawdzam co sie u dzidzi rozwija,wciaz czekam na ruchy ...mimo iz jestem juz mamą to bylo tak dawno ze nic nie pamiatam 🙂kazda ciaza jest inna..

• Mamusia
ola1978 napisał(a):
dzien dobry a co dopiero sie wstalo? 🙂 🙂

Ola do kogo piszesz???
Btw, dziewczyny, czy wasi lekarze zalecili Wam jakieś witaminy ( suplementy diety) bo mi Pani dr. zaleciła Feminatal 400 ( stara nazwa, nowa jakoś nie wchodzi do głowy 😉 ) ?

• Mamusia
ola1978 napisał(a):
a ja juz nie wiem do kogo 🙂haha pogubilam sie tu na maxa hahaha normalnie az sie rozesmialam na caly dom 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

Lepiej jest cytować kogoś i pod spodem odpisywać, wtedy wszyscy wiedzą ( włącznie z Tobą ) o co chodzi i do kogo napisałaś 🙂 Pozdrawiam Cię cieplutko 🙂 🙂 🙂